Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kinek kell fizetnie az ingatla...

Kinek kell fizetnie az ingatlanost?

Figyelt kérdés

A szomszéd is eladná a házat. szerzett egy németet aki az övét és az enyémet is megvenné egyszerre.

az ingatlanost is ő kereste stb. hívott az ingatlanos és azt mondta h az én házamat 10 millióért eladnák de nekem 660 000ft-ot kellene fizetnen.

azt mondta az ingatlanos h nekem kell fizetnem.

sokan akarjak megvenni a hazamat. sima ügyvédnél a vevő fizet vagy akkor is én fizetem az ügyvédet?

2023. dec. 30. 13:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Minek ingatlanos, ha már van vevő?

Jahhh, német ... :DDDDDDDD

A szomszédod látja rajtad, hogy f1ngod nincs semmihez se és be akar etetni, hogy aláírj egy ingatlanossal...

2023. dec. 30. 13:37
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
Aki szerződött vele. Ez most a te döntésed, hogy hiszel-e neki, hogy hoz majd ennyiért vevőt vagy nem akarsz neki fizetni, árulod magad. Kizárólagos szerződést mindenesetre nem érdemes kötni senkivel, mert akkor még te sem tudod árulni a saját házadat.
2023. dec. 30. 13:40
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Mivel te bízod meg az ingatlanost az eladással, így te fogod kifizetni a munkáját.

Ezèrt ilyenkor eleve az eladó belekalkulàlja az árba ezt is. Tehát nem 10 milla, hanem 10 milla700 ezer az ára ennyi.

De ha van vevőd, akkor ne foglalkozz vele, mert plussz költsèg, ès az ingatlanos mindig leveszi a maga pènzèt, mèg akkor is ha te adod el a házat noha szerződtèl vele is.

Csak győzd elolvasni ès èrtelmezni a szerződèsèt amit aláirat veled

2023. dec. 30. 14:05
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

Csak mondom, nyugati országokban azzal lehet emelni az árat, ha papírod, fényképed van valamiről, amitől többet ér.

Ha azt reklámozod, hogy rengeteg a kiadásod, nem értesz semmihez, ingatlanos díj, az általában árcsökkentő, már csak azért is mert látszik, hogy gyorsan kell a pénz.

Tiszta poén némelyik komment.

2023. dec. 30. 14:45
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ember!

Idén adtam és vettem is lakást. Ingatlanos nélkül voltak az adás-vételek szerencsére. Kell kettő normális ügyvéd és szevasz. Egyszerűen az esetek nagy részében nincs szükség rájuk. Nem atomfizika ingatlant adni és venni!

2023. dec. 30. 19:51
 6/19 A kérdező kommentje:

EMBER!

Azért tettem fel a kérdésemet mert normális választ akarok.

Megírtad, hogy ki fizetett?

NEM!

2023. dec. 31. 01:45
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért fizetnél az ingatlanosnak? Nem te bíztad meg.

Kell egy ügyvéd, aki ellenjegyzi a szerződést. Ha a vevő nem bízik benne, hozhat ő is ügyvédet.

2023. dec. 31. 22:27
 8/19 A kérdező kommentje:
inkább bele mentem mert sztem úgysem lesz ilyen lehetőségem. hiaba mondom az ingatlanosnak h a törvény hogyan van. ha nem fizetrk akkor is a ház eladási pénzéből leveszi a részét.
jan. 1. 07:08
 9/19 anonim ***** válasza:
Hát ha a német hozzá van szokva, hogy ő csak ingatlanossal tárgyal, akkor nincs mit tenni. Valószínűleg nem tudja, milyen alacsony szinten vannak az itteni ingatlanosok.
jan. 1. 10:48
 10/19 A kérdező kommentje:

németekkel szoktam írni. ők azt írják h a migránsok miatt már bárhova költöznének és már bármennyiért.

ott már van vmi kedvezmény ha a németek az országukban maradnak, de már azért sem maradnának. a migránsoknak is adnak vmennyit h elmenjenek, de ők maradnak.

jan. 1. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!