Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki fizetni ilyen esetbe az...

Ki fizetni ilyen esetbe az ingatlanos jutalékát?

Figyelt kérdés

Szerződésbe voltam egy ingatlanossal de lejárt a szerződés nem lett hosszabítva és nem rajtuk keresztül lett eladva a lakás.

Viszont amíg szerződésbe voltam volt egy ajánlat tevő K.J. de nem fogadtam el az ajánlatot.

Lejárt a szerződés én is hirdettem a lakást és sikerült eladni.

De az ingatlanos kéri a jutalékát ha nem fizetek perre mennek mert 1 évig nem adhattam volna el olyannak akik rajtuk keresztül tekintették meg az ingatlant.

A vevő K.J.-nek a testvére. Annak idején K.J. és az anyja tekintette meg a lalást,K.J. tett ajánlatot írásban.

K.J. édesanyja látta a valószìnüleg én hirdetésem,emlékezett rá h tetszett is nekik és ez alapján ajánlotta a lakást a másik fiának. Az ingatlan irodával is kapcsolatba lépett h eladó e még a lakás,ők mondták h már nem szerepel az ingatlan a nyilvántartásukba. De a hölgy nekem is írt hogy a fia szeretné megnézni a lakást mikor lehetséges stb... telefonszám csere-a fiáét kaptam meg és ő a feleségével jött el megnézni,az édesanyjával nem is találkoztam az egész folyamat alatt.

2022. nov. 22. 12:37
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Ki KELl e fizetni a jutalékot?
2022. nov. 22. 12:37
 2/31 anonim ***** válasza:
18%

Igen ki kell fizetni.

Onnantól kezdve, hogy szóba állsz ingatlanossal ráutaló magatartással egy évre lemondtál a jogaidról és nem adhatod el.

2022. nov. 22. 12:43
 3/31 A kérdező kommentje:
De már nem élt a szerződés és nem is annak adtam el aki megtekintette ajánlatot tett
2022. nov. 22. 12:53
 4/31 anonim ***** válasza:
92%
Nem fog perre menni.
2022. nov. 22. 12:57
 5/31 anonim ***** válasza:
30%

Ráutaló magatartással nem számít, hogy lejárt a szerződés.

Akkor is támadhatnak ha egy teljesen új vevőnek adod el, így meg pláne bíróságra vihetik az ügyet, hogy még rokonok is.

2022. nov. 22. 13:23
 6/31 anonim ***** válasza:
70%
Na ezért nem szabad ingatlanosokkal foglalkozni. Se eladóként, se vevőként.
2022. nov. 22. 13:35
 7/31 anonim ***** válasza:
4%

Abban a pillanatban, hogy szóba állsz ingatlanossal lemondasz minden jogodról és csak akkor szabadulsz ha fizetsz.

Jobban jársz ha ezt a védelmi pénzt kifizeted mielőtt egy perköltséget is a nyakadba varrnak.

2022. nov. 22. 13:40
 8/31 Revolúcióbiológus ***** válasza:
2%
A jogi szövegezéstől, perektől és törvényektől függetlenül, pusztán az üzlet moralitását tekintve: igen, kell fizetned. Szükség volt az ingatlanirodára ahhoz, hogy a vevő tudjon a lakásról? Igen, innentől kezdve tök mindegy, hogy ki kinek a fia meg testvére meg volt-e rajta füstszűrős sapka, a tisztességes magatartás kifizetni a közvetítőt. Azon tárgyalhattok, hogy nem 5%, hanem mondjuk 2.5% lesz a jutalék, de ilyen ügyeskedéssel, hogy akkor nem rajta keresztül lett vevő, hanem a rokona ajánlotta amit már megnézett megpróbálni kicselezni a brókert eléggé balkáni megoldás.
2022. nov. 22. 14:14
 9/31 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell fizetned. Sőt, amíg szerződésben vagy ingatlanossal akkor is eladhatod a lakást tulajdon önrendelkezési jog miatt.
2022. nov. 22. 14:29
 10/31 anonim ***** válasza:
39%

Látni kellene a szerződést.

Kizárólagos vagy sem, stb.

De egy pert valószínűleg elveszítenél, nekik jobb az üdvédjük.

2022. nov. 22. 14:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!