Ki fizetni ilyen esetbe az ingatlanos jutalékát?
Szerződésbe voltam egy ingatlanossal de lejárt a szerződés nem lett hosszabítva és nem rajtuk keresztül lett eladva a lakás.
Viszont amíg szerződésbe voltam volt egy ajánlat tevő K.J. de nem fogadtam el az ajánlatot.
Lejárt a szerződés én is hirdettem a lakást és sikerült eladni.
De az ingatlanos kéri a jutalékát ha nem fizetek perre mennek mert 1 évig nem adhattam volna el olyannak akik rajtuk keresztül tekintették meg az ingatlant.
A vevő K.J.-nek a testvére. Annak idején K.J. és az anyja tekintette meg a lalást,K.J. tett ajánlatot írásban.
K.J. édesanyja látta a valószìnüleg én hirdetésem,emlékezett rá h tetszett is nekik és ez alapján ajánlotta a lakást a másik fiának. Az ingatlan irodával is kapcsolatba lépett h eladó e még a lakás,ők mondták h már nem szerepel az ingatlan a nyilvántartásukba. De a hölgy nekem is írt hogy a fia szeretné megnézni a lakást mikor lehetséges stb... telefonszám csere-a fiáét kaptam meg és ő a feleségével jött el megnézni,az édesanyjával nem is találkoztam az egész folyamat alatt.
1 évig perelhet a kérdező szerint.
Valószínűleg benne van a szerződésben.
21# Felteszem párszázezer forintról beszélünk, nem sokmilliós megkárosításról, ami miatt bárki (főleg egy peres ügyben) összeesküvéselméleteket gyártana.
Én még mindig azt mondom, hogy nem fizetnék. Terelje jogi útra és bizonyítsa, hogy közük volt egymáshoz a vevőmmel.
Mondjuk ha van egy lepukkant 30 milliós garzon arra 1,5-2 milliót számolnak fel jutalékként.
Ügyvédi költség ugyanennyi.
4 millióért már érdemes pert indítani, kéthavonta egy per és meg is van ingatlanos +ügyvédjének a megélhetése.
Nem tudom. Szeptemberben adtuk el a lakásunkat 39,7 millió forintért, kizárólagos szerződéssel, fix sikerdíjjal, ami 700 ezer forint volt.
Nem tudom mekkora díjról van szó, de szerintem ha kicsit is támadható az ügy (a kérdésben szereplő az), akkor ezért az összegért nem fog valamirevaló ingatlanos perre menni. De ha megy sem látok problémát. Én baleknak érezném magam, ha nem állnék bele a dologba... De ez én vagyok. Más meg kifizeti lehajtott fejjel.
De ha elbukod a pert, amire nagy az esély, akkor a 700 ezer felmegy másfél millióra minimum (perköltség,mindkét ügyvéd díja, stb.)
És egy 30 milliós ingatlan jutaléka inkább 1 millió 700 ezer helyett.
Szerintem kérdező keress egy ügyvédet a szerződéssel.
Fizetés elött mindenképp.
Miért bukná el a pert? Ott van a linkelt írásban, hogy automatice elutasítják lényegében az ilyen perekben az ingatlanosokat.
Az ingatlanos a kérdező idegeit teszteli, hogy fizet-e csak úgy puszira.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!