Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg lehet más ingatlanát...

Tényleg lehet más ingatlanát terhelni az én hitelemmel?

Figyelt kérdés

Nincs önerőm és így nem is tudok sajnos lakáshitelt felvenni, de egy kolléganőm azt az ötletet adta, hogy mivel anyukámnak van lakása, ezért azt bevonva tudnék felvenni hitelt. Az lenne a biztosíték, hogy ha nem tudok fizetni ott van anyukám lakása.

Anyukám ebbe belemenne és szó nem lenne arról hogy én nem fizetem a hitelem.

Ha ez a lehetősét tényleg létezik akkor megkönnyítené a dolgom. Albérlet mellett nem nagyon lehet gyűjteni, de albérlet helyett szívesebben fizetném a saját lakásomat.

24/L

2023. dec. 28. 10:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
61%

Én egy kicsit árnyalnám a helyzetet, szerintem egy kockás füzet sokat tud segíteni.

Papír, toll, mennyi a bevételed, számíthatsz-e növekedésre?

Mennyibe kerül egy olyan ingatlan, amire szükséged van? (Egy picike lakás, aminek minimális a fenntartási és karbantartási költsége, véletlenül sem egy pénznyelő ház...) Mennyi hitelt kellene felvenned, ezt milyen törlesztőrészlet mellett tudod megtenni? Mennyi maradna a fizetésedből? Mennyit tudsz mellette még megtakarítani?

Nagyjából ezek mentén lehetne eldönteni, hogy öngyilkosság-e a te esetedben két ingatlant beterhelni, vagy röhögve kifizeted.

2023. dec. 28. 16:35
 12/26 anonim ***** válasza:
77%

Ne kezdjetek ebbe így bele.

Rohadtul kiszámíthatatlan a helyzet. Ha nem tudod fizetni a hitelt BÁRMI okból, akkor nincs az az opció, hogy hazaköltözöl anyukádhoz, mert az ő lakását is elveszik.

Ez így baromi nagy kockázat.

2023. dec. 28. 20:04
 13/26 anonim ***** válasza:
80%

Elég egy baleset, bármiféle betegség, rosszabb gazdasági helyet a következő 20 évben amikor nincs bevételed és akkor ott a gond. Hatalmas nagy rizikó édesanyád lakását is kockára tenni.

De ha ez egyébként ha ez sikerülne is, ahhoz is bomba magas fizetés kellene, hogy a törlesztőt ki tudd fizetni, csak hitellel saját rész nélkül.

A minimális önerőt most vitték le 10 %-ra, de mondjuk Budapesten sokaknak nem segít ez. Egy 40 milliós panel esetében lerak 4 misit, 36 millió meg hitel? Ahhoz fél milliós fizu sem elég így gyors tippre.

2023. dec. 28. 22:27
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen létezik ilyen lehetőség, de igen kockázatos, mert ha nem tudod fizetni a törlesztőt, akkor nagyot lehet vele bukni.

Pl.. Én nem merném ezt a lehetőséget meglépni.

2023. dec. 29. 17:22
 15/26 anonim ***** válasza:
9%
#13: valójában még 1 milliós netto fizuval is necces...
2023. dec. 29. 17:32
 16/26 anonim ***** válasza:
Az attól függ hol van... Ha egy vidéki kisváros, ahol lehet 15-20 millióért venni egy kis lakást, ahhoz nem kell milliós fizetés. Kb. 160 ezres törlesztő, nettó 350 ezer forintra már megadják. Feltételezem anyukát be kell vonni, mint adóstársat a képletbe. Ha neki is van jövedelme, akkor pláne belefér. A hazárdírozás kérdése más téma.
2023. dec. 30. 08:29
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
16: 350 ezerre a 160 ezres törlesztőt hogy gondolod ? Marad 190. Kifizeti a rezsit, telefont, netet stb marad talán 150 ezer egy hónapra. Abból enni kell, öltözködni és félre rakni, hogy legyen tartalék.
2023. dec. 30. 08:36
 18/26 anonim ***** válasza:

17# Nagyon sokan élnek így, vagy mégrosszabb aránnyal albérletben. Én pl. anno kezdő fizuval nettó 170-ből éltem egy 60+rezsis lakásban (80-90 ezer volt havonta összesen). A szükség nagy úr. :D

Azt nem mondtam, hogy kényelmes és nem necces, de a hitel követelményeknek megfelel.

2023. dec. 30. 08:47
 19/26 A kérdező kommentje:

Ha 150et ki tudok fizetni albérletre ,akkor hitelre is ki tudnék.

Anyukámnak meg van rendesen pénze csak egyedül akar lakni.

Sokszor segített nekem amikor albérletet váltottam és 500 ezreket ki kellett egyben perkálni.

2023. dec. 30. 21:02
 20/26 A kérdező kommentje:

"Haza költözni" meg soha nem tudok :)))))))

Albérletben nőttem fel és anyukám úgy vett lakást, hogy magának. Nincs helyem sehol.

2023. dec. 30. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!