Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg lehet más ingatlanát...

Tényleg lehet más ingatlanát terhelni az én hitelemmel?

Figyelt kérdés

Nincs önerőm és így nem is tudok sajnos lakáshitelt felvenni, de egy kolléganőm azt az ötletet adta, hogy mivel anyukámnak van lakása, ezért azt bevonva tudnék felvenni hitelt. Az lenne a biztosíték, hogy ha nem tudok fizetni ott van anyukám lakása.

Anyukám ebbe belemenne és szó nem lenne arról hogy én nem fizetem a hitelem.

Ha ez a lehetősét tényleg létezik akkor megkönnyítené a dolgom. Albérlet mellett nem nagyon lehet gyűjteni, de albérlet helyett szívesebben fizetném a saját lakásomat.

24/L

2023. dec. 28. 10:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
68%
Igen, lehet.
2023. dec. 28. 11:21
 2/26 anonim ***** válasza:
81%
Működik persze, csak ha bebuknád a hitelt, bebukjátok mindkét ingatlant is, így azért csak okosan...
2023. dec. 28. 11:22
 3/26 anonim ***** válasza:
79%

Ja, nagy eséllyel anyukád is utcára kerül.

A bankok nem vacakolnak elmaradás esetén sokáig, elárverezik hamar.

Jól gondold meg.

2023. dec. 28. 11:42
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
Jelzáloghitel a meglévő lakásra. Ha garantáltan tudod fizetni a havi részletet 20-30 évig akkor jó, én személy szerint nem merném megkockáztatni a meglévő lakást, mert ha nem sikerül fizetni, mind a kettőt viszi a bank.
2023. dec. 28. 11:59
 5/26 A kérdező kommentje:
Ha nem 300 ezreket kell fizetni, akkor nincs ok a félelemre. Nyilván magas törlesztőt én se választanék
2023. dec. 28. 12:11
 6/26 anonim ***** válasza:
26%

És szerinted a mai ingatlanpiaci és hitelkörnyezetben mennyi lesz a törlesztője egy 0 önerős ingatlanvásárlásnak? Nem 300k?

Ha önerőt sem tudsz gyűjteni, akkor miből akarnál hitelt törleszteni? Vagy éppen most ugrott meg a jövedelmed többszörösére?

2023. dec. 28. 12:38
 7/26 anonim ***** válasza:
82%
Sose vond bele a szülő ingatlanát a te saját hitelügyletedbe, mert veled bármi is történik, hiába kötsz fedezeti biztosítástól kezdve bármit is, az idős szülőd földönfutóvá válik, és pillanat alatt az utcán találja magát..
2023. dec. 28. 14:12
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

7+ "és szó nem lenne arról hogy én nem fizetem a hitelem."

Nem tudhatod, hogy mi fog veled történni, mert hiába tartalékolsz:

-munkanélküliség (bármilyen jó állásod is van jelenleg)

-baleset-munkaképtelex leszel X ideig

Bármi történhet veled. Ne vond bele az idős szülőket. Mert a tartalék egy idő után elfogy, a probléma marad, és halmozódik. A bank meg nem fogja nézni, hogy eddig pöccre fizettél, de elüt egy autó, és most kénytelen vagy várni a fizetéssel.. Akkor vállalj-de akkor is szülő bevonása nélkül-hitelt, ha a felvételi összeg meg van neked tartalékba. Ne menj bele most semmiféle hitelbe.

2023. dec. 28. 14:16
 9/26 anonim ***** válasza:
82%
A kolléganődtől több ötletet ne fogadj el, mert abszolút látható egy ilyen javaslatnál, hogy milyen felelőtlenül, meggondolatlanul dobálózik más embernek az "ötleteivel" és nem gondolja végig mit is művel emberek életével.
2023. dec. 28. 14:19
 10/26 anonim ***** válasza:
7 es,nagyon igazat írt,megtörtént esettel tudnám alá támasztani.
2023. dec. 28. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!