Teljesen elveszettnek érzem magam?
Sziasztok!
25 éves nő vagyok, egy éve dolgozom pályakezdőként egy multinál. Mérnökként diplomáztam januárban. A munkám szeretem, és közel áll a tanulmányaimhoz is, viszont Csongrád megyében élek. Itt nem sok munka van, mégis a házak borzasztóan drágák. Minden nap azon szorongok, hogy nem tudok házat venni, mert a fizetésemre még hitelt sem adnak. Az albérletre folyik el a pénz, mert nagyon messzire kellett utaznom megyén belül is a munka miatt. Szerintem nem is keresek túl jól, illetve másodállásban is dolgozom hétvégente és esti iskolába járok még egy szakmát tanulni, ami kiegészítené a diplomámat. Abban a "kis" szabadidőmben, amíg vezetek egyik helyről a másikra elkap a sírás, hogy nem jutok egyről a kettőre, pedig úgy érzem tényleg mindent megteszek, hogy kitörjek az örökölt szegénységből.
Hitelkalkulátorozok, nézegetem a lakástakarékokat, prpbálok félretenni minden forintot. Nem járok nyaralni, bulizni, nem veszek magamnak ruhákat csak ha a használhatatlanságig szakadt. Úgy érzem semmi öröm az életemben és szorongok, hogy a gyerekvállalással is majd kicsúszok az időből, mert nincs meg az anyagi biztonság.
Mivel lehetne jobban spórolni, mibe éremes kis összeget is befektetni, hogy haladhassak előre az életben?
Sajnálom ha összeszedetlen lett, de elégge össze vagyok kuszálódva én magam is.
Nem értem az elkeseredésedet. "Van élettársam is, ő is el van keseredve, de próbálja bennem tartani a lelket."
Most együtt éltek ketten valahol, tehát van fedél a fejetek fölött. Minden nap örülhettek egymásnak, nem kéne a jövő miatt előre kétségbeesni. Örülni, annak, ami van, jó tervet csinálni együtt és megvalósítani. Ez nem megy egy nap alatt, türelem és sok munka kell, nagyon fiatalok vagytok még.
#20. Képzelj egy 25 éves városi nőt, aki életében nem látott sem építkezést, sem családi házat (pl. az én gyerekem ilyen). Ő hogy fogjon hozzá egy vályog felújításához? Abból a 3 mondatból, amit leírtál, nyilván sehogy. Azért 50-100 éve nyilván mindenki értett hozzá.. hát ez sem igaz. Az értett hozzá, akinek MEGTANÍTOTTÁK mit kell csinálni, szülei, nagyszülei, testvérei is javítgatták, esetleg látott ilyet felépülni.
Neked meg beragadt, hogy mindenki ért hozzá.... na persze... :D :D :D
Én azért hozzá tenném, hogy egy házat megvenni, ami állandó kuporgatással jár és apránkénti felújítgatással, avagy toldozgatással-foltozgatással, az külön életforma. Én utálnám!
Nem véletlenül mondják sokan azt, hogy egy ház egy élet munkája. A francokat. Ha egy élet munkája, akkor inkább maradok egy lakásban és majd veszek akkor egy házat, ha az nem kerül az "életem munkájába", esetleg olyan állapotban is van, hogy hozzá sem kell nyúlni 10+ évig, ez már egyéni preferencia kérdése.
Épìtőiparban vagyok mérnök , èpìtésvezető. A vályog háznak én leginkább dózert ajanlanék persze ez én vagyok , mindenki abban lakik ami magának tetszik
. De egy ilyen háztípust amit pokoli könnyen el tud szurni egy olyan ember akinem ért hozzá azt nem merném ajánlgatni senkinek. Eleg nagy tudás kell hozzá, hogy jól megcsinálja az ember. Persze nekem továbbra se kellene mert egy csomó új modern anyagnak nem barátja sajnos.
Akkor elég rossz mérnök vagy, mert egyedül a vízcsőtörésnek nem barátja a vályog.
100 éves klasszikus parasztházra még emeletet is építettek a városba és 20 év alatt semmi baja.
25: Nem tartom magam annak. Csak szeretem a modern és jó anyagokat. A sárfalak retro érzést adnak persze, meg megvan a hangulata de akkor is csak sár az a fal. Nem mész oda egy darabig egy erősebb patkány kirágja a falat.
Nálam a ház az kerámia.
Elég szűk látókörű gondolkodás azt hinni, hogy az usa, skandinávia nagy része csóró, mert nem kerámiát használnak, csak mert te csak ezzel tudsz építkezni. :DDDD
És köztudott, hogy a patkány pont oda nem megy ahol az ember szemetel :D
Már vagy 200 éve mióta állnak ezek a házak :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!