Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Teljesen elveszettnek érzem...

Teljesen elveszettnek érzem magam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

25 éves nő vagyok, egy éve dolgozom pályakezdőként egy multinál. Mérnökként diplomáztam januárban. A munkám szeretem, és közel áll a tanulmányaimhoz is, viszont Csongrád megyében élek. Itt nem sok munka van, mégis a házak borzasztóan drágák. Minden nap azon szorongok, hogy nem tudok házat venni, mert a fizetésemre még hitelt sem adnak. Az albérletre folyik el a pénz, mert nagyon messzire kellett utaznom megyén belül is a munka miatt. Szerintem nem is keresek túl jól, illetve másodállásban is dolgozom hétvégente és esti iskolába járok még egy szakmát tanulni, ami kiegészítené a diplomámat. Abban a "kis" szabadidőmben, amíg vezetek egyik helyről a másikra elkap a sírás, hogy nem jutok egyről a kettőre, pedig úgy érzem tényleg mindent megteszek, hogy kitörjek az örökölt szegénységből.

Hitelkalkulátorozok, nézegetem a lakástakarékokat, prpbálok félretenni minden forintot. Nem járok nyaralni, bulizni, nem veszek magamnak ruhákat csak ha a használhatatlanságig szakadt. Úgy érzem semmi öröm az életemben és szorongok, hogy a gyerekvállalással is majd kicsúszok az időből, mert nincs meg az anyagi biztonság.

Mivel lehetne jobban spórolni, mibe éremes kis összeget is befektetni, hogy haladhassak előre az életben?

Sajnálom ha összeszedetlen lett, de elégge össze vagyok kuszálódva én magam is.

2023. dec. 28. 10:06
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
62%

Már nem azért, de egy félkész ház a jelenlegi építőanyag árak mellett nem nagy buli, és pont a vályog lehet, hogy mégis megéri, csak tudnod kell vállat vonni a kisebb repedésekre, meg nem árt cement- és kőmentesen hozzányúlni, meg első körben kipaterolni belőle mindent, ami nem vályog (esetleg ha alá van szigetelve, akkor az a pár sor tégla marad). Szárazok legyenek a falai, tehát 1. ne ázzon fel, 2. minimális eső érje, 3. északi oldalt járja a szél szabadon, 4. szakszerű rétegrend vezesse ki a párát

Annyi a hátránya a vályognak, hogy hőszigetelése semmi, abból él, hogy túlméretezed a fűtést és relatíve melegen tartod a vaskos falakat. Vastag nádalással lehet rajta javítani elég számottevően, de ez nyilván nem hozza a korszerű házak számait. Igen, a nyílászárókat párévente kb újra kell gondolni. Gyakorlatilag szétkapod és visszarakod, mielőtt nagyon szorulni kezdene. Pár évig, ha látható összeget lehet összespórolni rajta, miközben nagyon olcsón is vetted, relative kellemes állapotban jó haszonnal túl tudsz adni rajta, simán megérheti, főleg mert az árkategóriájában gyakorlatilag a konténerházon meg a szétspórolt könnyűszerkezetesen kívül nem sokminden mozog, ez meg valahol a kettő közt van, és ideje legnagyobb részében élhetőbb és stabilabb bármelyiknél. Na jó, szendópanel még odaköszönhet, egyáltalán nem rossz az a lyuk, amit abból építesz, kellően egyszerű, jók a számai... Csak az ilyesmit tényleg jobb magadnak csinálni, valahogy látni kell a megoldásokat, és inkább tudj a hibákról, amiket magatok vétettetek, mint meglepődj nulla érdekeltségű mekkmesterek nyomán maradó nemlétező anomáliákon...

2023. dec. 28. 13:34
 12/39 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó... nem mindenki ért a vályoghoz. És sajnos rengeteg a megbízhatatlan, kókler szaki. Aki nem az, arra hónapokat kell várni és aranyárban dolgozik. Nagy felelőtlenség valakit felújítandó vályogház vásárlására ösztönözni, mert az egy pénznyelő.
2023. dec. 28. 14:22
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

Egy lakás sokkal olcsóbb lesz mint egy ház

Bármit ha a felújítási költségeket nézzük

2023. dec. 28. 14:24
 14/39 anonim ***** válasza:
84%

Menj el a munkaügyi központba, mert 100 km-en felül jár lakhatási támogatás.

Melyik városban dolgozol és milyen messzi költöztél?

2023. dec. 28. 14:31
 15/39 anonim ***** válasza:
35%

8: Az az ingatlanpiaci helyzet, hogy 1+ éve nagyon le van ülve az piac, és a hirdetők 85%-a nem fogja sose eladni az ingatlanát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amit 20-ért hirdetnek, arra a fizetőképes kereslet 8-12 millió.

30% alku ma mindennapos - illetve a -30%-os vételi ajánlat. Mert nem biztos, hogy elfogadják.

20 M körül még Budapesten is kapni felújítandó panelt.

Mondjuk 25 nm-es egy lakás, akkor 800 000 nm?? Csongrád megyében? Még Budapesten is sok, ha a város egészét nézed.

Tip-top felújítva, berendezve is sok bizonyos részeken.

Mondjuk esetleg lift nélküli házban még olcsóbb. 350 / nm körül is van Budapesten is.

2023. dec. 28. 14:38
 16/39 anonim ***** válasza:
14%
A csok plusz nagysegitseg lesz a magyar családoknak és fiataloknak. Falun még a falusi csókkal is lehetséges a kombinálasa ???? Nagy segítség ez.
2023. dec. 28. 15:20
 17/39 anonim ***** válasza:
75%
Nem hiába mondom ez tényleg egy jó nemzeti kormány aki segít
2023. dec. 28. 15:28
 18/39 anonim ***** válasza:
86%

17: Annak, aki akar 1) min. 2 gyereket, 2) hitelt fizetni.

A Kérdező nem ejtett szót ilyenről.

2023. dec. 28. 15:31
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Mivel lehetne jobban spórolni? Én ezt úgy értem el hogy kihuztam 21 évesen külföldre.. és munka munka munka és munka.. ebből áll az életem...de jelenleg 6 millió Ft megtakarításom van
2023. dec. 29. 06:09
 20/39 anonim ***** válasza:
29%

#12 neked valamiért beragadt, hogy szakembert kell hívni a vályoghoz, pedig azért nem kell nagy zseninek lenni, hogy átlásd, hogy gyakorlatilag mindenki csinálta a maga idejében. Utána lehet videózni, magyarul is rettentő jók vannak.

Munkaigényes, igen. A kert is az, de még a fűnyírás is sokszor, ahogy a főzés, mosás, mosogatás, takarítás is. Mindenki eldönti, mi fér bele neki, mit akar megtanulni, mit csinál szívesen. Az utolsó gondolatom lenne kőművest hívni vályogházhoz. Gyakorlatilag egyet se ismerek, amelyik ne bizonygatná mint tapasztalt szakember, hogy semmi baja nem lesz a vályognak egy kis maltertól, meg hogy muszáj bele aljzatbeton. Fogalmuk nincs róla, vagy csak annyira tróger felénk kb mind, hogy be akarja magyarázni, hogy meg kell bízd, aztán jön rombolni. Annyi igazuk azért van, hogy néhány évig nem lesz baj, csak azután meg veheted tízesével a zsákos agyagot, ha nem találsz más forrást kellő közelségben.

2023. dec. 29. 07:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!