Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szüleitektől elköltözve...

Szüleitektől elköltözve hogyan jutottatok házhoz?

Figyelt kérdés
tudom,hogy van aki egyedül van aki párjával együtt vett,vagy odaköltözött párjához,vagy albérletben kezdték és 5- 10 múlva vettek vagy addig gyűjtögettek stb. engem az érdekel végül hol kötöttél ki,amit végleg otthonodnal mondasz.
2023. nov. 28. 03:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Termőföldet örököltem, ami az elmúlt években a lakásárral együtt (szerencsére) elszállt és jó áron tudtam értékesíteni.

Az elmúlt 5 évben a szántóföldek árának elrugaszkodásából kiindulva, lehet 10 év múlva 2x ennyit kaptam volna, mint most. Viszont az albérletet meg nyögöm 12 éve és már meguntam ezt a kiszolgáltatott helyzetet.

Meg van még 1 db garázsom, amit olcsón vettem 10 évvel ezelőtt, azt egyelőre nem akarom eladni.

2023. nov. 30. 12:15
 22/29 anonim ***** válasza:
26%
Nagy segítség a csók plusz a fiatal magyar generációnak.
2023. nov. 30. 19:25
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Az ellenzékkel lehet, hogy csók sem volna.
2023. nov. 30. 19:26
 24/29 anonim ***** válasza:
17%
#2 Csak azt ne mond hogy a mérnöki bérezésből lett ingatlanotok, mert az manapság a béka segge alatt van. Pláne néhány év gyakorlattal...
2023. nov. 30. 21:21
 25/29 anonim ***** válasza:
Pedig abból gazdálkodtunk, én jelenleg bruttó 750 ezret keresek, a férjem pedig 1 millió fölött most már (8 év munkatapasztalattal), igaz ő fejlesztő mérnök, a mesterdiplomát levelezőn csinálta, én pedig csak gépészmérnök, 5 éves munkaviszonnyal (már egyetem utolsó évében elkezdtem annál a cégnél dolgozni, ahol most vagyok, így mikor lediplomáztam már nem kezdő fizuval "kezdtem").
2023. nov. 30. 21:32
 26/29 anonim ***** válasza:
Plusz ez nem néhány év gyakorlat, nem értem miért hiszi mindenki azt, hogy 30 éves korig kell tolni az egyetemet... Ha nem vagy évvesztes, egyből felvesznek egyetemre és nem csúszol, akkor nagyon hamar ki lehet pörgetni az egészet. 🤷
2023. nov. 30. 21:35
 27/29 anonim ***** válasza:

24-es

Normális fizetéssel bőven össze lehet tenni 40% önerőt, ha ketten vagytok rá. Mi a párommal nem mérnökök vagyunk és mégis sikerült, pedig nem is keresünk annyit, mint a feljebb válaszoló. Szintén Budapest. A hiteltörlesztő még mindig kedvezőbb mint az albi árak manapság, főleg egy élhető méretű lakás esetében. Mi úgy tudtunk venni, hogy minimalista életét folytatunk, így nem költjük el felesleges dolgokra a pénzünket, és mellette bőven egészségesen táplálkozunk is. Mondjuk 3 évig nem is mentünk nyaralni, de valamit valamiért.

2023. nov. 30. 21:41
 28/29 anonim ***** válasza:
77%
Hitellel úgy értem. Önerő rendben. De hogy 30 körüli éves korra egy mérnök párnak a nulláról hitelmentes ingatlana legyen Budapesten azt nem hiszem el. Reális a br(0.75-1)M egyébként 5-8 éves tapasztalat esetén, viszont úgy érzem, bántja az ember igazságérzetét hogy a munkátok, tudásotok, felelősségetek ennél sokkal értékesebb, miközben egyesek töredékannyi energiával és tudással az egekig szárnyaltak...
2023. nov. 30. 22:31
 29/29 anonim ***** válasza:

Továbbra se írtam, hogy hitelmentes lenne a lakásunk, ettől függetlenül a mi tulajdonunk. A fix kamat pedig elenyésző az albi árakhoz képest.

"3 év alatt spóroltunk össze 45% önerőt"

Tisztában is vagyunk azzal, hogy külföldön például többet keresnénk, de a család viszont ideköt minket és hogy őszinte legyek így is kényelmesen megélünk. Bár azt hozzátenném, hogy egyikünk sem vágyik hatalmas luxus kertesházra, meg úgy alapból kertes házra sem, vagy nagy lakásra. Bőven elég ekkorát is takarítani és rendben/karban tartani, a fennmaradó összeget pedig inkább utazgatásokra költjük.

2023. nov. 30. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!