Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szüleitektől elköltözve...

Szüleitektől elköltözve hogyan jutottatok házhoz?

Figyelt kérdés
tudom,hogy van aki egyedül van aki párjával együtt vett,vagy odaköltözött párjához,vagy albérletben kezdték és 5- 10 múlva vettek vagy addig gyűjtögettek stb. engem az érdekel végül hol kötöttél ki,amit végleg otthonodnal mondasz.
2023. nov. 28. 03:10
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
94%
Albérletben voltunk évekig, és spóroltunk. Ha prémiumot kaptunk vagy 13.havit, az is mindig eltettük. De lassan gyűlt a pénz, mert mellette azért akartunk élni is (nyaralni, stb). 4-5 év alatt meglett annyi pénz, hogy tudtunk venni egy kis 2 szobás lakást némi hitellel. A hitelt 5 év alatt visszafizettük, és mellette szintén gyűjtögettünk ismét. Majd a lakást eladtuk, és annak az árából szintén kipótolva egy kis hitellel, megvettük a családi házunkat vidéken. Semmi szülői segítségünk nem volt, a férjem családjával nem tartjuk a kapcsolatot, az én szüleim pedig anyagilag nem tudtak segíteni. A házunk felújítását mi magunk csináltuk és a baráti körünk meg a családom.
2023. nov. 28. 08:12
 12/29 anonim ***** válasza:
90%

Albérlet mellet spóroltunk. Nem volt luxi élet. Évente 2 millió Ft-ot takarítottunk meg, majd a férjem örökölt egy pár milliós összeget. Ebből vettünk vidéken egy felújítandó házat. Szerencsére eddig tehermentesen megúsztuk a felújítást is, apránként haladunk már 6 éve. Mindig valamire gyűjtünk azóta is.

Lehet, hogy nem azonnal költöztünk palotába és nem modern, de nincs a nyakunkban banki teher, gyereket is kényelmesen tudunk nevelni.

2023. nov. 28. 08:54
 13/29 anonim válasza:
21%
10: amikor a babavárót bevezették, akkor 10 milliából már semmilyen normális helyen nem vettél házat...
2023. nov. 28. 09:51
 14/29 anonim ***** válasza:
82%
Sok-sok évig gyűjtögettünk + babaváró.
2023. nov. 28. 09:53
 15/29 anonim válasza:
21%

Nem kellett albérletet fizetnem soha, mert volt egy örökölt lakásunk. Viszont azon az öcsémmel osztoztam.

A történetünk csoda számba megy, mert se előtte, se utána nem lett volna lehetőségünk ezt megugrani, csak abban az időablakban.

Amikor megismerkedtem a leendő férjemmel, 2015-ben, akkor már elvált volt, de a közös lakásban még az asszony lakott a 2 gyerekkel. Ő egy családi barát lakásában, ingyen. Nagyon gyorsan kiderült, hogy mi együtt szeretnénk leélni az életünket. Pár hónap után telket néztünk, és találtunk is 2015. végén. Ekkor hirdették meg a csokot. Megvettük a telket 4,5-ért (az én spórolt pénzemből, külföldön dolgoztam egy ideig) és leszerződtünk egy építtetővel még 155ezer forintos négyzetméter áron. 2016 elején kezdtek el meglódulni az építőanyagárak és minden is. Közben a férjem és az exe eladták a hitellel terhelt lakást, amit a felfelé kúszó árak miatt egész jól sikerült. 8,5 milliót kaptak fejenként. Az exe belement, hogy a 2 gyereket beszámítsák hozzánk és mivel mi szerettünk volna közös gyereket, ezért fel tudtuk venni a csok 10+10 millióját, ami csak 7,4+8 millió volt, mert ők anno felvették a szocpolt 2 gyerekre (2,6 millió, ezt levonták a csokból) és nem kellett 10 millió hitel, hanem elég volt 8. Így 25 millióból épült fel a házunk 2017 elejére. 2020ra megszületett a lányunk is.

2023. nov. 28. 10:05
 16/29 anonim válasza:
72%

13as

Igen tudom,de nem mondtam hogy csak az volt és semmi más azon kívül

2023. nov. 28. 10:12
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem mellett végig dolgoztunk mindketten és a szüleinknél éltünk. Nem volt nyaralgatás, bulizás, nem tudtunk összeköltözni sem, így spóroltunk. Fizettünk mindketten LTP-t meg azon túl is gyűlt a pénz a számlákon. Otthonról azzal segítettek, hogy lakhattunk otthon, néha persze bevásároltun, rezsit nem fizettünk. Én anyunak segítettem többet mert egyedül maradt mikor

19 voltam.

Az apukám meghalt, aztán a nagymamám is, összesen 3 milliót örököltem.

Az egyetem után is még külön otthon laktunk egy évet, mikor összeházasodtunk akkor anyósom bérlői pont elköltöztek és felajánlották, hogy beköltözhetünk jelképes bérleti díj+rezsi ellenében. Ez 2020-ban volt, azóta itt lakunk, közben építkezünk. Felvettük a babavárót és a zöldhitelt.

Szóval minimális öröklés, csomó hitel, rengeteg lemondás és spórolás árán, szülői segítség mellett így lesz egy új építésű, falu széli családi házunk és szerintem így is irtózatosan szerencsések vagyunk.

2023. nov. 28. 10:32
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
#17 vagyok, még annyi, hogy a férjem informatikus, én viszont tanító vagyok. Hiába keres viszonylag jól, ha én meg pocsékul. De azért szépen megvagyunk, alacsony a törlesztőnk még így is.
2023. nov. 28. 10:36
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Az én storymat marha hosszú lenne leírni,maradjunk annyiban,hogy három éve végre bekoltoztunk abba a házba ami már a miénk(lesz három év múlva)

Masfel év alatt háromszor költöztünk,huszonhat szívrohamot kaptunk mire ide kerültünk ahol most élünk

2023. nov. 28. 11:45
 20/29 anonim ***** válasza:
89%

Sok gyűjtögetés. Házasság után még fél év szülőknél, mindent félretéve. Aztán önerővel és kölcsönnel, szülői házat beterhelve.

Végül lejárat előtt pár évvel rendezve és mindenki tehermentesítve.

(A devizahitelek korában forinthitelt felvéve és mindenki által éveken át kiröhögve.)

2023. nov. 28. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!