Szüleitektől elköltözve hogyan jutottatok házhoz?
Figyelt kérdés
tudom,hogy van aki egyedül van aki párjával együtt vett,vagy odaköltözött párjához,vagy albérletben kezdték és 5- 10 múlva vettek vagy addig gyűjtögettek stb. engem az érdekel végül hol kötöttél ki,amit végleg otthonodnal mondasz.2023. nov. 28. 03:10
A kérdező szavazást indított:
örököltem
gyűjtöttem és vettem
hitellel vettem
albérletben élek
53 szavazat
1/29 anonim válasza:
Albérletben laktunk a férjemmel kb. 6 évig (nagyon olcsón), 3 év alatt spóroltunk össze 45% önerőt, idén vettünk belőle egy két szobás 53 négyzetméteres lakást a budai oldalon.
Apukám sajnos covid alatt elhunyt, egyke vagyok, így az ő házuk tulajdoni jogát megörököltem teljes mértékben, anyumnak van rajta holtig tartó haszonélvezeti joga - tehát ebből nincs semmi, csak a tudat, hogy van egy saját tulajdonú ingatlanom még a vásárolt mellett.
Szüleink nem támogattak minket semmivel, de szerencsére mindketten elég jól keresünk.
2/29 anonim válasza:
Férjem 32 én pedig 29 éves vagyok, mindketten mérnökök, ha ez számít valamit.
3/29 anonim válasza:
18 éves voltam, amikor a szüleim hitelre vettek egy pici kertes házikót, ami apa vállalkozásának telephelyéül szolgált, leginkább raktár volt. Az egyetem alatt az ösztöndíjam a törlesztő részletekre ment, aztán később odaköltöztünk a leendő férjemmel, apa cuccai kikerültek onnan, felújítottuk. Később hozzáépítettünk és most már nagyon szép, a fennmaradó törlesztőrészleteket természetesen mi fizetjük, hamarosan kifut az is.
4/29 anonim válasza:
Nincs házunk, társasházi lakást vettünk spórolt pénzből hitellel a férjemmel.
5/29 anonim válasza:
Külföldön dolgoztunk évekig, spóroltunk és így tudtunk itthon házat venni.
7/29 anonim válasza:
Egy nagyon olcsó (2.5millió) felújítandó házat vettek nekünk a szüleink, már dolgoztunk, így kb négy év alatt sikerült saját fizetésből teljesen felújítani, és visszafizetni az árát a szülőknek, még többet is, mert sokat segítettek. Szerencsések vagyunk, hogy hitel nélkül saját házunk van.
8/29 anonim válasza:
Feleségemnek vettek a szülei egy panelt Pesten, abban élünk. Én fogok örökölni nagyapám után egy külBudai panelt, azt majd a fiam kapja meg. Szüleink után is fogunk örökölni, de az remélhetőleg olyan messze van, hogy nem kell vele számolni
9/29 anonim válasza:
Alberletben eltunk elotte a parommal. Aztan a szulovarostomtol 15 km-re talaltunk egy takaros kis hazat, meg 2021-ben. Hitelt vettem fel, ugy sikerult megvenni. Odaig meg nem jutottunk, hogy felujitsuk, de a teto nem omlik rank.
10/29 anonim válasza:
Babaváróból.
Le lehet pontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!