Vennétek ingatlant vagy várnátok pár évet?
Van egy kb. 65 milliós lakásunk
26 millió hitellel + 10 milla babaváróval (felfüggesztve 3 évre)
A lakást 3 éve vettük
Ahol nézelődnénk családi ház 100-120 millió között vannak.
Van egy baba
140.000 hitel. (3%-os kamatra még 6 évre)
Kb. 20-22 millió (árfolyamfüggően) megtakarítás tbsz számlán
A fizunkból, ha gyeden vagyok, akkor kb. havi 300-400 ezret tudunk félretenni majd, ha kifut az illeték most. Ha dolgoznék, akkor ez 700-800 ezer lenne gyed mellett kb. 2 fővel a baba kiadásait még nem látjuk, de gondolkodunk a magánovin (havi 100/gyerek).
Fél év múlva elkezdenénk próbálkozni a második babával. Eredetileg úgy terveztük, hogy mire a nagyobb suliba kerül, addigra visszafizetjük a hitelt és elköltözünk, hogy legyen külön szobájuk.
Most a csok+ miatt teljesen elbizonytalanodtunk, hogy mennyire fognak elszállni az árak.
Mi is tartogatjuk a hitelünket emiatt, pedig már csak 4 millió van belőle. Nem csak a PMÁP-ban kamatozik, hanem egészségpénztáron keresztül is megforgatjuk ezt a kis pénzt. És nekünk 7%-os hitelünk van... Majd ha már kedvezőbb lesz visszafizetni, mint tartogatni, akkor megtesszük. Én ezt a részét értem, csak magyar ember fél a hiteltől és az van a fejében, hogy mielőbb szabadulni kell tőle. Senki nem mondta, hogy 30 évig fizetni kell, de azt sem hogy nem. Azt válassza mindenki a saját helyzetére nézve, amivel jobban jár.
Viszont jelenleg ez egy biztonságos helyzet, mert bármi van, van mihez nyúlni. 50-60 milliós hitel mellett nem lesz mihez. Vagy keresnék olcsóbb házat máshol, vagy várnék, nem hazárdíroznék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!