Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért ragaszkodik valaki a...

Miért ragaszkodik valaki a készpénzhez lakás eladáskor?

Figyelt kérdés
2023. nov. 12. 09:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
Nincs netbankja, és nem tudja ellenőrizni a pénz megérkezését.
2023. nov. 12. 20:00
 12/20 anonim ***** válasza:
34%
Eggyutt mentek a bankba es vegignezi az utalasod!!
2023. nov. 12. 20:02
 13/20 A kérdező kommentje:

Netbankjuk tényleg nincs, de sms-t kapnak, ha pénz érkezik.

Akkor ezek szerint semmi extra értelme a kp-nek.

Eladásnál lehet kérni, hogy fele számlára menjen?

2023. nov. 12. 20:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem vennék fel kp-ban több tízmillió forintot senki kedvéért.
2023. nov. 13. 14:04
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért, hogy ne legyen nyoma? De nem tudom ki láthat rá egyes bankszámlákra, aki nem látja a szerződést.
2023. nov. 13. 14:12
 16/20 A kérdező kommentje:
Ha beteszi, akkor is lesz nyoma. Mindenképpen számlára szeretnénk, ők meg ahogy akarják, de úgy, hogy minket ne hátráltassanak, nem nézzük, ahogy fél napig számolgatják, csak attól tartok, így még nehezebb lesz eladni.
2023. nov. 13. 15:43
 17/20 anonim ***** válasza:

#16 Meg bizonyítani, hogy nem kelt lába párszázezer forintnak.

Én inkább kivennék szabit

2023. nov. 13. 16:51
 18/20 anonim ***** válasza:

Magyarorszagon nem engedekyezett lakast venni csak banki atutalassal a penzmosas miatt. Ugy tudom.

Jogi forumon kerdezz utana.

Kerdezd meg oket,h az nem jo-e,ha ott vannak az utalaskor veled a bankban es atmentek egyutt az o bankjaba ellenorizni.

Igy is megirhatja az ugyved a szerzit.

2023. nov. 14. 10:14
 19/20 A kérdező kommentje:

18

Eladók leszünk, ahol a tulajdonostárs kijelentette, hogy kp-és vevőt szeretne. Ezt nem értettük, hogy miért, ő se tudta megmagyarázni, ezért érdeklődtem, mi oka lehet, mivel nem szeretnénk kp-ét, teljesen megfelel az utalás, gyorsabb és biztonságosabb.

Ha valaki átutalja az miért lenne pénzmosás? Miben jobb, ha kiveszi a bankjából, elhozza, fél napot számolgatjuk meg ellenőrizgetjük, nem-e hamis, majd betesszük a miénkbe?

2023. nov. 14. 13:37
 20/20 anonim válasza:

Ez semmi más, mint agymenès. Ha ez a kèrèse akkor nem köteles megmagyarázni. Vagy belemèsz, vagy üzletelsz mással. Fèl napok? Ne viccelj már. 50db bankó 1millió ft. Max 2 óra oda-vissza megszámolni azt a pár milliót (akár 50milliót). Vagy bementek a bankba ès a gèp leszámolja. De biztos vagyok benne, hogy pár millióról van csak szó, ki lehet bírni.

Mi lett az ügy vège?

aug. 21. 12:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!