Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Igazságos ez? ( Többi lent)

Igazságos ez? ( Többi lent)

Figyelt kérdés

A mai nyugdíjasok "kádár népe"

annak idején idehaza,fillérekért juthatott lakáshoz,és balatoni nyaralóhoz is.

Aztán az akkoriban fillérekért megvásárolt panellakását ma 65 millióért vagy eladja vagy pedig horror áron kiadja egyetemistáknak.

A balatoni nyaralóról pedig ne is beszéljünk.

A mai fiatalabb generáció pedig hiába szakad meg, van 2 munkahelye idehaza, vagy külföldön dolgozik,vagy ingázik,lassan elérhetetlen közelségben lesz egy hitelmentes panellakás is.

Ui.( Megjegyzendő ezek a nyugdíjasok"Kádár népe" évről évre megszavazzák nekünk a fideszt)

2023. nov. 2. 07:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
52%

16: havi 500 ezret felreteszel allampapirba es dkj-ba. Az allampapir kamata meg jovore is boven 10% felett lesz, a DKJ hozama meg bar mar csak 8%, de ev elejen azert ez is elerte a 15-16%-ot is.

Szamoljunk atlag 8%-kal, es az 4 ev alatt kicsivel tobb, mint 28 millio. Azt meg leirtam, hogy nalunk a panelek 20-25 millioert mennek.

2023. nov. 3. 07:21
 22/33 anonim ***** válasza:
35%
Igazából az a szomorú, hogy most ennyire nehéz ingatlanhoz jutni, pedig pont fejlődni kéne és nem visszafelé menni a múltba. Most pl olyan szuterén minigarzonokat árulnak 20+ millióért, ahol korábban cselédek laktak. Most meg ott tartunk, hogy egy ilyenre is hitelt kell felvenni. Régen sem volt könnyű, az biztos, de mégis lett a többségnek sajátja. Most sokaknak örökségen kívül esélye sincs saját lakáshoz jutni, főleg ha az albérletet is fizetni kell.
2023. nov. 3. 07:58
 23/33 anonim ***** válasza:
68%
21 ez szép és jó de hogy éltek meg ketten havonta kevesebb mint 100 ezerből, ez a nagy kérdés.
2023. nov. 3. 13:03
 24/33 anonim ***** válasza:
15%

Állampapír csak akkor éri meg, ha biztosan nem nyúlsz a pénzhez.

Ha már felbontod futamidő előtt, már bukta.

2023. nov. 3. 13:18
 25/33 anonim ***** válasza:
79%

23: aki kerdezte, annak leirtam privatban. Ide nem akartam, mert ugyis jon a lepontozas, de akkor bemasolom az uzenetet:

"Lakhatas: irtam, hogy jelenleg szuloknel vagyunk, tehat 35 ezret adunk nekik, az kicsit tobb, mint a rezsi fele.

Takarito szerek/higenia: evente 2x szoktunk kb 30-35 ezerert rendelni bonusznapokon a dm-ben, ez azert jo, mert 20x-os vegosszegi kupon van meg kombinalom a tobbi ponttal, igy majdnem a vasarlas fele vissza szokott jonni pontokkal, amit a kovetkezo vasarlasnal valtunk be.

Kocsi, tomegkozlekedes: mint mondtam, nincs kocsink, egyedül nekem van havi 1900 ft-ert orszagberletem.

* Telefon: nincs torlesztoreszletunk, es feltoltokartyas a parom, en meg a legkisebb csomagban vagyok.

Ruhak: turi vagy vinted, de azt alig veszunk, mert mar igysem ferunk a szekrenybe.

Szorakozas: altalaban baratokhoz megyunk at tarsasozni, neha beulunk inni valamit, vagy moziba megyunk.

Kaja: Max. 40k van kajara, minden het egy tizes, de altalaban kijovunk olcsobban. Ami "csalas", az az, hogy az anyukam kenyergyarban dolgozik, igy a kenyeret, szalamit es felvagottat ingyen kapjuk, szerintem igy +10k lenne egy honapban a kajakoltseg. Csipsz meg ilyenek nincsenek, mert amugyis " szegenyesebben" etkezunk, nem kell meg szemettel is tomni magunkat. Altalaban 2 napra fozok, mindig az itthon maradt dolgokbol probalok fozni. Ebben a honapban pont megterveztem elore a menut, leirom, bocsi, ha tul josszu lesz az uzenet.

Par tudnivalo: koreteket nem kell vennem, mert azokat ev elejen meg szoktuk rendelni apromagvakrol, vagy valami hasonlo oldalrol, az kb 35 ezer szokott lenni. Hust a lidl-ben veszek, nyitaskor, az aznapi lejaratuakra 50% kedvezmeny van, azt berakom a fagyoba. Viszont a csirkemellet teljes aron szamoltam, mert azt nehez kifogni. Hagymat nem irtam minden recepthez, az legyen +1000 ft/ho

Tehat:

nov.1: maradekot ettunk

nov. 2-3: zoldsegkremleves,csilis-szojaszpszos csirkecomb, koles, minden volt otthon hozza.

nov 4-5: sutotok kremleves, 3 kg sutotok a pennybol:515 ft, tejszin:400

*nov 6-7: paprikas krumpli nokedlivel es virsli helyett szalamival, mert azt ingyen kapjuk.Krumpli kell hozza:280 ft, liszt:140 ft

nov 8-9:bolognai spagetti

*1kg spagetti:590 ft (penny)

*1 kg daralthus: 1150 ft

* 1 liter passzata: 710 ft

*

Nov 10-11:sult csirkecomb rizibizivel

* Fagyasztott zoldborso (450 g) : 300 ft

* Nov 12-13:sargaborso fozelek csirkeporkolttel, hust kell vennem, 1 kg comb: 620 ft

Nov 14-15:chilis bab, rizzsel

* Fel kilo daralthus:600 ft

* Kukorica (450 g) :350 ft

* Paradicsom pure: 350 ft

Nov 16-17:sult lazac hajdinaval, francia salival (a lazacot is 50%-ban vettem meg multkor)

* Lidl-os tejfol (2*175g): 280 ft

Nov 18: szuletesnapom lesz, anyukamhoz megyunk vacsorazni+tortazni

Nov 19-20: tofus toltott cukkini, hajdinaval

* Cukkini lidlbol (2 kg):1240 ft

Nov 21-22: spenotos tejszines csirke spagettivel (spenot meg volt otthon, de amugy abbol sparosat veszek)

* 1 kg csirkemell: 1450 ft

* Tejszin: 400 ft

* 1 kg spagetti: 590 ft

* Nov 23-24: francia hagymakremleves

* 2 kg hagyma (lidl) : 560 ft

* Nov 25-26: szatmari tarja kuszkusszal

* 1 kg tarja: 700 ft

* Suritett paradicsom: 350 ft

Nov 27-28: gombas hus gerslivel

* 1 kg lapocka: 1100 ft

* 1 kg gomba: 1200 ft

*

Nov 29-30: curry

* Tejszin:400 ft

Ez igy ~16000 ft-re jon ki, ha nem lett volna itthon ennyi minden, akkor kb. havi 30k-bol jonne ki a kaja.(Ha kenyeret meg ilyeneket is kellene vennunk, akkor meg havi 40-bol).

* Igy ebben a honapban fix koltsegunk: kaja:16k + rezsi, berlet, telefon:42k, osszesen tehat 58k.

500k-t teszunk felre, szoval marad kb 22-32 ezer forintunk szorakozni.

2023. nov. 3. 18:06
 26/33 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon komoly ez így leírva. Minden tiszteletem!
2023. nov. 3. 19:41
 27/33 anonim ***** válasza:
74%

Koszi. Nem akarok hazudni, az elso par honap igenyel onfegyelmet, de utana "hozzaszoksz", en pl mar nem erzem ugy, hogy szaraz kenyeren elnenk csak. Nem mondom, hogy minden honapot ilyen szepen meg lehet oldani, de nem akkora vilagkatasztrofa, ha most 500k helyett csak 490 lesz elrakva, mert mittomen, megis megtetszett ehy ruha a h&m-ben. Tehat nem erzem ugy, hogy nyomorgunk (bar sejtem, hogy kapom majd a lepontozast, mint az elso kommentemre, meg masok szerint ez igy nem elet).

Igazabol az motival, hogy nem orokke lesz ez igy :)

2023. nov. 3. 19:52
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez így szép, csak pl a sült csirkecomb rizibizivel ott csak borsót vettél 300 ért, a chilis babban nincsen bab, én nem tudom hogy jön ki havi 16 ezerből 2 személyre szerintem soványak lehettek, de én is drukkolok nektek hogy legyen lakásotok.
2023. nov. 3. 22:22
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Én sem teljesen értem, hogy a "hiányzó hozzávalók" hol teremnek. Azt is megvettétek valamikor, ha otthon van, tehát bele kellene számolni a kajapénzbe. Ha nem ebben a hónapban, az előzőben költöttetek rá, vagyis többletként jelentkezett.

Egyébként tervezéssel és ezen felül a boltok nagyívű kerülésével ténylegesen sokat lehet spórolni.

2023. nov. 3. 23:25
 30/33 anonim ***** válasza:

Ezert irtam, hogyha nem lett volna minden itthon, akkor kb a duplajaba kerult volna.

Koretek, bab: leirtam, hogy ezt ev elejen letudtuk a kulonbozo magvas boltokbol 35k-ert, ahol nagyobb tetelben olcsobb. De akkor adjatok a 16k-hoz meg 3 ezret koretekre, igy 19k-nal jarunk. A tobbi hozzavalot is ki lehet hozni 11 ezerbol (lasd hus a rizibizis naphoz:600 forint). De ha neadj isten eppen 35 ezer forint lett, mert elfogyott a kokuszolaj meg a hasonlok, akkor is meg boven benne vagyunk a 40 ezres keretbe.

Ezert mondtam, hogy nem mindem honap jo honap. Van honap, amikor tenyleg elkoltjuk a 40 ezret, mert fel kell tolteni a konyhat, akkor kevesebb marad szorakozasra es mondjuk maradnak az ingyenes programok, meg a havi 1 kocsma kviz/mozi. De cserebe meg a kovetkezo honapban nem koltunk 20 ezret se kajara, meg az azutaniban sem. Igy jon ki nalunk atlagban havi 30-ra a kaja.

Es nem, nem vagyunk vekonyak. Annyira nem, hogy a baratom egyebkent fizikai munkat vegez, emellett kondizik is, nekem meg egyebkent nem artana nyarig leadni egy 5-7 kilot.

Mielott ebbe is belekottok, hogy ebbol hogy jon ki a kondi berlet:ugy, hogy 0 forintbol megoldja, mert vagy 10 eve vett maganak 1-2 gepet meg sulyt.

Tobbet nem is ragoznam, es nem is tudnam, mar szo szerint tetelesen leirtam a kiadasainkat, gondoltam az eleg meggyozo lesz, mert vilagosan le vannak irva a szamok. De igazábol MINDIG talaltok valamit, amiert eppen nem hiszitek el.

2023. nov. 4. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!