A muszlimok egy része miért várja el, hogy a többi vallás híve a saját nézeteit és identitását teljesen relativista módon szemlélje, és miért várják el, hogy az Iszlámot mint igazságot mindenki abszolutumnak ismerje el?
Mindenek előtt akinek nem inge ne vegye magára!
Nem kettős mérce ez? A Korán Isten szava, mert Isten szava és kész! Muszlimnak azért jó lenni mert az a hiteles vallás, és azért az, mert az a hiteles és kész. A bilbiában (és tórában) vannak igaz dolgok ,erre van egy csomó bizonyíték is, tehát lehet, hogy van benne ami igaz, de a Korán az mind úgy történt, nem azért mert van rá bizonyíték hanem mert a Koránnak igaza van és kész.
Akinek nem tetszik, hogy a muszlimok ennyire tukmálják a nézeteiket és nem ismerik el ,hogy mások más véleménye mögött is lehet egy összeszedett érvelés, annak csak az igazság fáj, de ha egy keresztény vagy zsidó véli úgy, hogy nála van az igazság az csak ne erőszakolja másra a nézeteit.
a zsidók és a keresztények mind bálványimádók, emberszerű az istenképük és politeisták, nem baj, hogy erről keresztény és egy zsidó se tud, ez az Iszlám hagyománya úgyhogy így van
és még sorolhatnám
A keresztény vallás ugyanilyen, és még sok más vallás is.
Bár vannak ennél türelmesebb vallások is... de ez a kettő egy tőről fakad, és nagyon hasonló.
én nem ezt tapasztaltam, persze vannak kicsi szekták ahol vannak erőszakos emberek, ugyan akkor pl még jehova tanúinak többsége is úgy szokott vitatkozni, hogy pl "szerintük" "azért tartjuk ezt így helyesnek mert" stb, illetve én ezt tapasztalom
lehet, hogy csak szerencsés helyre kerültem ,szerencsés helyekre járok, szerencsés fórumokat olvasok, pont a lazább keresztény könyveket és szóróanyagokat nyomták a kezembe a térítők
illetve balszerencsés helyen élek, járok ,balszerencsésen akadok postokba, valahogy pont az erőszakos, sőt fenyegető hangulatú könyveket és szóróanyagokat kapum a muszlimoktól
de összességében én ezt tapasztalom
viszont még egyszer mondom akinek nem inge ne vegye magára, ismerek nagyon korrekt muszlimokat is, igaz csak kettőt, de meggyőződése hogy sokan vannak még csak én nem ismerem/látom/hallom/olvasom őket
Az iszlám egyik alaptana az, hogy minél több embert kell megtéríteni, egyes muzulmánok ezt úgy értelmezik, hogy erőszakkal kell rátukmálni másokra, ez vissza is köszön a kultúrájukban. Mohamed eredetileg azért hozta létre az iszlámot, hogy egyesítse a félnomád törzseket, mivel relatíve sokat volt zsidók között, ezért a judaizmusból merített ihletet a vallásgyártás közben, innen ered az isten- és prófétaábrázolás tiltása, a disznóhús fogyasztásának mellőzése, a körülmetélés stb., azonban nem ez a legfontosabb nézőpont. Ahogy azt írtam, az iszlám azért jött létre, hogy embereket egyesítsen, eredetileg ellenséges törzsek voltak ezek, azonban manapság ezt az egyesítést sok imám úgy értelmezi, hogy a komplett világot meg kell téríteni, kvázi "egyesíteni", mert csak így érhető el a végső béke, csak akkor lehet harmónia, ha mindenki muzulmán. Ezért erőltetik annyira a vallásukat, meg úgy amblokk a kulturális szokásaikat, mert ők úgy gondolják, hogy csakis ezek elsajátításával lehet világbéke, még ha ezt erővel is kell ráerőltetni a világon élő néhány milliárd emberre. Ez az iszlám egyik alappillére, az egyesítés, azonban, hogy ki és hogyan kívánja ezt elérni az más kérdés, egyesek csak imaköröket tartanak, ahová szabadon be lehet menni, mások pedig azon választás elé állítanak, hogy vagy felveszed ezt a vallást, vagy levágják a fejed egy vadászkéssel. Ez a legnagyobb megosztóerő az iszlám világban, ugyanis még egymás között sem tudnak konszenzusra jutni a vallásuk egyik alaptanát illetően. A betelepült muzulmánok első generációja sehol sem erőszakos, mert ők a megélhetésért vándorolnak be és emiatt hamar asszimilálódnak, máskülönben kitoloncolnák őket, az ő leszármazottjaik azok, akik elveszve érzik magukat és a radikalizálódással próbálnak meg egyfajta kapaszkodót találni az életben, ugyanis az önérzetüknek betesz az európai életmód és muzulmán neveltetés kettőssége, ezért megy ki manapság sok első generációs európai muzulmán Szíriába, hogy csatlakozzon a IS-hez.
Mellesleg minden vallás valamilyen szinten a bálványimádatról szól, ugyanis a jelképek is bálványoknak minősülnek, tehát egy kereszt, egy hexagram, vagy egy csillagos félhold is bálvány, akárcsak egy Buddha szobor, vagy egy megfeszített Krisztus.
A muszlimoknál az extremitás és erőszak a baj, de önmagában amit írsz a nézetekről és mások álláspontjának elfogadásáról, ez nem csak náluk van jelen.
Kivételek vannak, nem minden keresztény áll le vitázni egy ateistával. De akik megteszik és akik a TV-ben, internetes fórumokon hallatják a hangjukat, náluk ugyanúgy hiányoznak a valódi érvek. Az elején persze jönnek a sablonos és csontig lerágott közhelyek, a jól bejáratott klisék... majd mikor ebből 4-5 elfogy, mindegyik lényege a HIT marad, értsd nem kiismerhető, nem bizonyítható, hitre épül és ez teszi a lényegét. Valami, amit bizonyítani tudsz, az empirikus kiismerésre alapul. A vallás ellenben hitre, aminek már a puszta definíciója is az, nem tudsz rá kézzel fogható bizonyítékot találni, ezért a hitedre épít.
Ezek több ezer éves viták, egyikünk sem fogja megoldani ezeket. Aki vallásos vagy hívő (a kettő amúgy nem ugyanaz), az pusztán ezért, emiatt még nem lesz ostoba ember. Ha viszont érvelni kezd, és hibás permisszákra alapozva próbálja kijelenteni, tessék, nekem itt és most igazam van, én most bármit is bebizonyítottam, az viszont már az ostoba ember ismérve, érdemi átbeszélést, érvelést vele sosem fogsz tudni folytatni.
"erőszakos, sőt fenyegető hangulatú könyveket és szóróanyagokat kapum a muszlimoktól"
Tudnál ilyenre példát mondani? Kitől és milyen szóróanyagokat kaptál? Szerintem semmi ilyesmit nem kaptál, a kérdésed perdig csak provokáció és értelmetlen is. Minden vallás azt állitja hogy nála van az igazság. Vagy szerinted akkor a kersztények és a zsidók beismerik hogy tévednek? :) Az iszlám elismeri hogy Jézus és Mózes próféta volt, és hogy a Tóra és a Biblia Istentől van, de emberek által megváltoztatásra került. Ezzel szemben a zsidók és kersztények Mohammedet és a Koránt is elutasitják alapból. Ez is mutatja ki a toleránsabb és megértőbb a másikkal.
Ha meg tényleg olvastál az iszlámról, tudnod kell hogy tiltja az erőszakos vallásterjesztést.
Nem értem ezzel mi a gondod? Zsidóknál és kersztényeknél is van pokol és ők is azt mondják hogy a hitetlenek oda kerülnek.
Egyébként meg pont azt látom hogy a muszlimokkal szemben erőszakosak. CSak ezen az oldalon rengeteg olyan kérdést vagy hozzászolást talász ami iszlámellenes, mindezt úgy hogy látszik hogy még alapszinten sem ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!