A jelzáloggal terhelt lakást csak akkor lehet eladni ha leveszik róla a jelzálogot?
Olyat hallottam hogy csak aklor tudok megválni tőle ha előtörlesztem a hitelt vagy ha megadok más jelzálogot.
Kicsit abszurdnak tartom, lévén hogy több tízmillió Ft-k szoktak az ingatlanokon lenni.
Komolyan hozzá vagyok láncolva a jelenlegi házamhoz?
Semmilyen szerződést nem lehet kötni, hogy amint az új lakás a nevemre kerül a jelzálog is jön rá?
A felvett hitelt teljesen vissza fizeted .A pénz intézet ezután as igazolást nincs tartozásod,le lehet venni a jelzálogot.Ennek a költségét is te fizeted .A Föld Hivatal sem dolgozik ingyen.
Ha van ennyit érő ingatlanod amit a pénzintézet becsüse felértékel,a jelzálogot át tehetik ide.Hónapokig tartó ügy ez.
Az ügyvéd majd tudja, hogy kell megírni az adásvetelit, és mit kell papírozni a bankkal.
Ahogy #2 írja, az első részlet majd a banknak megy közvetlenül végtörlesztésre (ebből az eladó nem lát semmit).
A maradék összeg pedig megy az eladónak.
Az eladási árból az első összeg a végtörlesztésre szánt összeg, így van. Vagyis, ha van egy 40 milliós ingatlanod, meg 18 millió tőketartozásod, akkor csak a fennmaradó összeget fogod látni.
Mindennapos eset a piacon, ne aggódj! Vettünk és adtunk is el jelzáloggal terhelt ingatlant, semmi extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!