Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha közel 7 hónapja nem találun...

Ha közel 7 hónapja nem találunk párommal megfelelő lakást akkor mi lehetünk túl kritikusak vagy ennyire rossz az általános állapota az ingatlanoknak itthon?

Figyelt kérdés

55 millióig keresünk 1,5-2 szobás lakást Zuglóban, de nem találunk megfelelőt. Gázkonvektoros fűtésű és földszinti kizárva, de ezen felül is van majdnem 600 db palás addig amíg mi nézzük.

Többet néztünk már meg, szinte minden másnap végiggörgetjük az ingatlanos weboldalakat, hirdetésfigyelő van beállítva több szűrő alapján és semmi.

Nagyon túlárazott a piac a kerületben azt vettem ki.

2023. okt. 31. 20:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
De ez olcsó panel? 55M-ért Óbudán 3 szobásat is találsz, 45-50-ért meg a legpöpecebbül felújított 1,5-2 szobásakat. Vagy Zugló ennyivel drágább? Nem hiszem
2023. okt. 31. 21:20
 12/25 A kérdező kommentje:

Óbuda jó kerület volna, de minden szempontból kiesik.

A baráti körünkből mindenki Pesti oldalon lakik (8.9.18. kerület környéke).

Munkahely is Pestre köt minket, valamint ha leutazunk vidékre, akkor a Nyugatiból indul a vonat is, meg hozzánk is azzal a legegyszerűbb felutaznia szülőknek.

ALsórákoson van nagyon sok panel még, de az már szinte 15-16. kerület véleményem szerint.

Zuglóban nagyon jó lokációba nincs szerintem panellakás. Talán még ott az Ikea felé, de hát az egy közlekedési csomópont, ember, szmog és mindenféle nyomor van ott.

2023. okt. 31. 21:26
 13/25 anonim ***** válasza:
82%

Dehogy túlárazottak, ti vagytok csórók.

Kritikus? Nem. Csak többet gondoltok magatokról mint amik vagytok. Zugló legyen, meg csiricsáré új kecó kevés pénzért. Nektek kijjebb van a helyetek valami városszéli lakótelepen.

2023. okt. 31. 21:48
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik vagy sem, ha igényeid vannak, akkor pont egy full lepukkant lakást kell venni, különben mindig megfizeted valakinek azt ahogy neki jó volt a lakása, vagy totál újat, aminek beleszólhatsz a tervezésébe, burkolatokat kiválaszthatsz.

Használt de jó állapotú azt jelenti, hogy lehet hogy te cserélted volna az ajtót, de ő csak lefestette, lehet hogy cirkós, de egy régi turbó kazán van, ami ha elromlik csak 1,5 milláért tudsz kondenzációsra cseréni. Ha meg meg akarom csináltatni, akkor pont azokat a részeket is szét kell bombázni, amit az eladó már az árba beleszámolt. Sorolhatom, melyik lakásban mi volt a bajom.

Ezért én olyat kerestem, ami 1 vagy 2 emeleti, műszakilag alkalmas a fűtés korszerűsítésre, azaz megfelel az OTÉK követelményeinek az átalakításhoz. Max 12-16 lakásos lépcsőház legyen. Külsőleg elfogadható homlokzat és tető. Legyen hozzá pince vagy tároló ami nem közös használatú. Természetesen nekem megfelelő környéken legyen, és ne egy c telep közelében.

2023. okt. 31. 21:50
 15/25 A kérdező kommentje:
13-as, szerinted érdekel is itt bárkit amit idefröcsögsz este 10 órakor? Lefogadom, hogy 1 millió sincs a zsebedben, nemhogy ekkora tőke, ami a miénkben. Még "csóró", már a szóhasználatodból lejön a proli stigma amit nem tudsz levakarni magadról.
2023. okt. 31. 22:04
 16/25 A kérdező kommentje:

14.

Felújítandóba láttam több potenciált. 40-45 millió körül több felújítandó is van ami simán szóba jöhetne, pl a Fogarasi út / Fogarasi park környékén, simán benne van, hogy 15 milliót ráköltve úgy nézne ki ahogy mi akarnánk. Viszont nem akarunk ilyen felújítási projectba beleugrani, főleg a sok kókler szaki miatt. Eléggé elszaporodtak az önjelölt szakijelöltek, akik lehúznak 1-2 évet segédmunkásként, aztán később úgy hirdetik magukat, mint nagy múltú mesteremberek.

Youtube magyar szekciója tele van kókány kivitelezésekkel.

Még 1-2 helyiséget felújítani oké, mikor mondjuk a konyha vagy a fürdő hibádzik, de amikor az egész lakás.. ahhh.. azok nem mi vagyunk, ilyenbe nem vágunk bele, nem is akarunk.

2023. okt. 31. 22:07
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok

Mindennek megvan az előnye és a hátránya, én is úgy vagyok vele mint a kérdező, nem akartam, olyat venni, amit újítgatni kell, főleg úgy, hogy benne lakok. Az ablakcsere is pont elég volt és csak újabb gondokat szült.

2023. okt. 31. 22:29
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, hogy nagy a kockázat, és jár rengeteg idegeskedéssel. Van tapasztalaton a kóklerekről is. De olyat hogy ki tudd fizetni a neked ok árat, megfelelő típusú ingatlan legyen a kívánt kerületben és minden stimmeljen szinte nem lehet találni. Szép új konyha beépített gépekkel, modern minőségi munkával lerakott burkolat a konyhában, fürdőben, szobákban. Sehol sem az eladásra szánt olcsó, ami 1 év múlva repedezik stb. Cserélt ablakok, ajtók, cserélt elektromos hálózat, új fűtési rendszer. Őszintén egyszer egyet találtam a nekem megfelelő környéken, de 2 nap alatt volt rá kp-s vevő és meg nem tudtam volna azonnal számláról fizetni. Szóval ezt évekig kell keresni pénzzel a zsebedben. Új ingtlannal is van probléma, de az itt nem téma, így nem mesélem el. Ha meg már felújítok, akkor csináljam úgy, hogy minden jó legyen. Nem mestert kell keresni hanem komplett kivitelezőt, akinek vannak ellenőrizhető (nem megnézhető!!!) referencia munkái. Utánanézni a kamaránál stb. ha új cég akkor hagyni és keresni olyat aki 15 éve épít már és nem kellett céget változtatnia mert az beszédes egy vállalkozásnál. Aki hajlandó szerződni írásban részletesen a műszaki tartalomról, ja és a bontást egyénileg megoldani, mert horror áron bontanak, pedig azt a hülye is tud, csak rá kell szánni az időt. A bontás után meg már nem kerül elő több hiba, ami módosíthatja a szerződést, hisz bontás során minden kiderül. Szerintem érdemes belefogni, de erős idegzet kell hozzá az biztos.
2023. okt. 31. 22:31
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően elöregedő az ingatlanállomány Magyarországon, de ha ennyire nincs megfelelő, akkor azért önkritikát is érdemes lehet gyakorolni. Ki lehet várni, hátha... vagy lehet gondolkozni és tényleg feljebb tolni a határt, avagy változtatni az igényeken.

Olyan nincs, hogy tökéletes, minden szomszéd pöpec, a társasház maga is rendezett, a lakás felújított, de minimum jó állapotú, korszerű fűtési rendszere van, jó helyen van és olcsón adják. Zuglóban 55 millió szerintem pont az a kategória, amiért jót még nem kapsz, sz*rt meg a legtöbb ember nem akar venni a féltve összekuporgatott vagyonából, hacsak nem imád felújítani.

Az én tapasztalatom az, hogy az első lépcsőt nem érdemes túlgondolni. Kivéve, ha egy életre terveztek oda. De ha egy életre terveztek is lehet azt mondani, hogy ez nektek nem jött be és továbbálltok. Szóval ha nem rokkansz össze a nyomás alatt, hogy mennyi az annyi és úristen mekkora döntés, akkor sokkal könnyebben tudsz kompromisszumokat kötni és azt mondani, hogy ezt a lakást 5-6 évre szánjuk, meglátjuk.

2023. nov. 1. 00:07
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha 7 hónapja hiába kerestek, akkor ezért a pénzért most nincs olyan, amit szeretnétek. Azaz vagy több pénzt kell bekerakni (hitel, eladni valamit... stb.) vagy változtatni az elképzeléseken (méret, környék, állapot...). A többi ember akaratán viszont nem tőletek függ, szóval lehet ezen panaszkodni, csak az nem hatásos a problémátokra. Vagy lehet várni, aztán ez is vagy jó döntés vagy nem... gondolom, most is laktok valahol, kérdés, az mennyibe kerül. Varázsgömbje viszont nincs senkinek sajnos, hogy mit hoz a jövő. Ezen a téren tényleg csak a saját megérzések maradnak és a felelősség a saját döntésért.
2023. nov. 1. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!