1,5 éve vásároltam egy lakást,viszont sokszor tartózkodok külföldön hisz ott dolgozok,tavaly pl csak 4 napot voltam itthon.Viszont az előző tulajdonos nem jelentkezett ki a lakáscímről.Állandóan tele van a láda NAV,APEH levelekkel.Mit lehet tenni??
"A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás vagy az ingatlan használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és nem szüntet meg." 1992. évi LXVI. törvény
Az egy régesrégi tévhit, hogy a bejelentett lakcím bármire feljogosítana (vagy hogy a lakcím hiánya valamilyen jogtól megfosztana).
Levél "elköltözött" jelzéssel vissza; ha a posta nem viszi vissza, akkor kuka. Minden más nem a te problémád.
Azért ideiglenesre jelentkezz be!
Ha esetleg pont a vásárolt lakásos településen történik valami veled.
Orvoshoz eltudjál menni pl.!
De tegyük fel,hogy ez az előző tulajdonos akitől a városi lakást vettem "mittomén" hajléktalan lesz,vagy valamiért el kell onnan jönni ahol most van éppen(nem tudom hol,valahol külföldön)
Oké,hogy nem ő a tulajdonos hanem én,de a ha a rendőröknek megmutatja,hogy milyen út hány szám alatt van bejegyezve és bejelentkezve,,akkor én mondhatom azt a rendőröknek,hogy nem érdekel ő már nem itt lakik? A tények a személyi igazolvány lakcímkártya viszont őt igazolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!