Ha tulajdonos vagyok egy lakóparkban, miért kell a földhivatalhoz csatolni a közösképviselő által adott elővásárlási jogokról lemondó nyilatkozatot?
Ha ezeket mindenkitől begyűjtik, akkor egyben az egész lakópark -lakásokon kívüli része- felvásárolható lesz amivel valakiknek -akár hátsó- szándékaik vannak.
Pl. beépíti a szabad területeket és eladja nagy haszonnal új embereknek stb...stb...
Szerintem a garázsokról van szó, aminek nincs önálló helyrajzi száma.
Simlisség az egész
Megszeretném venni a mellettem lévő beállóhelyet
Ügyvéd szerint kell a földhivatalnak az igazolás, h lemondtak az elővásárlási jogukról, hiába vagyok már tulajdonos
De mi van ha nem mond le valaki és élne vele? Énis tulajdonos vagyok meg ő is
Nem a lakóparkban való tulajdonjoga alapján lesz valaki elővásárlásra jogosult, hanem az ingatlanban - tehát adott hrsz-re vonatkozóan.
A teremgarázsoknál a garázs maga egy hrsz, azon belül mindenki osztatlan közös tulajdonban van (azok, akiknek van beállójuk). Tehát nekik van elővásárlási joguk mint tulajdonosoknak. Ha már neked is lenne egy beállód, és másodikat vennéd, akkor nem kellene ezzel foglalkozni, mert tulajdonostárssal szemben nincs elővásárlási joga másik tulajdonosnak. De te most kvázi kívülállóként vásárolnál beállót (még egyszer: mindegy, hogy adott "lakóparkban" tulajdonos vagy, ha azon a tullapon, amire vonatkozóan most vásárolnál, nem szerepelsz), ezért pedig bejönnek az elővásárlásra jogosultak.
A nyilatkozatuk nélkül a földhivatal be sem jegyez. Ha valaki él a jogával, övé a beálló, ez sajnos így működik ezeknél.
Nincs ebben semmi simlisség, csak hosszadalmas, költséges és kényelmetlen. De jogilag így megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!