Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért most vásárol mindenki...

Miért most vásárol mindenki ingatlant amikor piszkosul felmentek az árak?

Figyelt kérdés
3-4 hónapja még alig lehetett eladni egy jobb lakást is, most meg az annál sokkal rosszabbakat kb. 10 millióval drágábban is fél nap alatt megveszik. 15-17%-os áremelkedést prognosztizáltak erre az évre, de annál csak januárban több volt. Ez valami perverzió, hogy az emberek csak drágán szeretnek sz@rt venni?

tegnap 21:43
A kérdező szavazást indított:
Ami most megy az egy felesleges őrület, pánik és hisztéria, ennél már úgyse mennek tovább az árak.
Igazuk van, hogy most vesznek, később még drágább lesz.
5 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Most van rá pénzük.
tegnap 22:11
 2/6 A kérdező kommentje:
1# Most hirtelen mindenki annyi pénzhez jut, hogy 10 millióval drábban is megveszik ugyanazt a panel sz@rt?
tegnap 22:16
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Mennyi volt az állampapírok kamata? A most lejáróknak 20%? Az az átlag magyar akinek volt megtakarítása lekötött mondjuk 5-10 millát, akkor mostanra lett neki 1-2 millióval több pénze, mert a 20% ennyit jelent.

Látod, ez csak az ingatlanosok által szándékosan keltett pánik, hype.

tegnap 22:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem. Vásárolni akkor kell, amikor pang a piac. Van lehetőséged alkudni, mert hónapokig (sőt egy évig is sokszor) hirdetik az ingatlant. Nem akarom elhinni hogy ennyi embernek volt állampapírja és akkora összeget hozott a konyhára, hogy ennyivel drágábban vegyen lakást amekkorát emelkedtek az árak. Én mondjuk nem adok el semmit és nem is veszek jelenleg, de érthetetlen hogy akinek kell lakás az miért nem 2024 év folyamán vásárolta meg. Kizárt hogy pár hónap alatt lett egy lakásra való pénze. Ez most tényleg hazai ingatlan lufi, eddig ez ellen tiltakoztam mert volt nemzetközi vonatkozása az ingatlan áremelkedésnek, de most nincs.
tegnap 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mint a tőzsde. Én is tőzsdézek, és kriptózok (tudom, kriptót emlegetni itt csúnya dolog, de ez van és ez is tőzsde). Már lassan 10 éve azt tapasztalatom, hogy az emberek 99%-a a csúcs közelében vesz. Azt persze csak utólag látjuk, mikor volt a csúcs, de a 99% mégis jól eltalálja és akkortájt vásárol. Minél közelebb van a csúcs, annál többen szállnak be. Ettől kicsit szokott még felfelé menni az árfolyam.

Félnek, hogy később valami még drágább lesz. FOMO, ha lemaradsz, kimaradsz érzés.

Ez mindennel kapcsolatban így van.

Specifikusan a lakások esetén ott még vannak azok is, akik éppen akkor meg akarják oldani a lakhatásukat. Nekik akkor van szükségük lakásra és kész. De ők általában konstans érdeklődők.

tegnap 23:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert még jobban felmennek majd.
ma 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!