Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem durva egy kicsit, hogy...

Nem durva egy kicsit, hogy egy 7x7 méteres téglalakás 60 millió Ft Budapesten?

Figyelt kérdés
7 méter milyen rohadt kicsi már ha úgy vesszük?
2023. okt. 29. 21:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%

10-es!

Semmiben, nagyon drágák az ingatlanok, csak a kettes írta, hogy kinek mit intézett a kormánya. Utálom az ilyen demagóg baromságokat, valakitől hallotta, hogy ezt "kell" mondani és mondja is. A teljesség kedvéért írtam, hogy akkor az osztrák kormány meg ezt intézte.

Egyébként nem is a kormány tehet az áremelkedésről, hanem a vállalkozók, akik a kedvezményes hitelek, meg áfa csökkentés hatására felemelték az árakat, hogy több maradjon nekik. A másik ok, az alapanyag drágulás, meg egész Európában jelen van.

És mégegy dolog. Azért nem érdemes a kormányt hibáztatni, mert azzal az ember csak kibújik a saját felelőssége alól. "Én nem tehetek róla, semmit nem tudok tenni, a kormány az oka mindennek" Ez teljesen hibás gondolkodás.

2023. nov. 2. 09:27
 12/15 anonim ***** válasza:

#11: Azt a választ is én írtam. De hogy beszédesebb legyen, miért írtam:

[link]

A vállalkozó a hibás, aki kihasználja a hibás szabályozók adta lehetőségeket, meg egy egyszerű állampolgár? A hibás szabályozás meg oké?

2023. nov. 2. 11:48
 13/15 anonim ***** válasza:

12-es!

Igen, szerintem a vállalkozó is hibás, nem jó, hogy mindent agyon kell szabályozni, különben rácsapnak a hiénák. A magyar emberek ilyenek, hogy állandóan a kiskapukat keresik, hogy lehet trükközni.

2023. nov. 2. 17:34
 14/15 anonim ***** válasza:
#13: Tehát szabályozzunk még kevésbé, hogy még nagyobb legyen az a kiskapu, még többet, mégkönnyebben át lehessen vinni rajta? Teljesen logikus. Gondolom belemész bármikor egy fizetéscsökkentésbe, mert a munkahelyed jó fej akar lenni a vevőivel és olcsóbban adni a termékét...
2023. nov. 3. 07:02
 15/15 anonim ***** válasza:

14-es!

Vállalkozó vagyok, amikor pl a lakásfelújítási támogatást felhasználva kezdtek el rendelni tőlem munkákat, nem emeltem meg az árakat, hogy úgyis az állam fizeti a felét. Ha fix keret van egy munkára de olcsóbban kijön, nem számolgatok addig, amig el nem érem a max. keretösszeget. Ha valakinek nagyon sürgős, nem használom ki, hogy a bajban kevésbé számít a pénz. Mert jó fej akarok lenni a vevőimmel.

"Tehát szabályozzunk még kevésbé"

Nem, mert visszafelé nem működik, pont azt mondom, hogy az emberekkel van baj. Olyasmire gondolok, hogy pl ha szóban megígéred, hogy mondjuk 10.000 Ft-ért adsz valamit, mivel nem volt leírva, adhatod 12.000 is amikor jön a vevő. Jogilag nem lehet belekötni, nincs róla papír. Ha az autód tetején hagysz valamit, akkor egy másik ember nyilván tudja, hogy nem az övé, Magyarországon mégis 99% hogy elviszik. Pl. Svájcban sokkal kisebb az esélye. Ha jól emlékszem Dániában magyarok úgy adtak el területet, hogy télen a hólepte szántóföld szélére csónakokat tettek és tóparti területként adtak el földeket. A Dánoknak eszükbe sem jutott, hogy így átverik őket. Ezzel van a probléma, lehet bármilyen szabályozás, meg törvény, ha az emberek fő célja a kiskapuk megtalálása.

2023. nov. 3. 07:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!