Csok plusz 50 millió forint, nem fognak kilőni az ingatlan árak?
Bírom ezt a károgást. Igen, biztos, hogy sokan belefognak bukni, mert tovább nyujtozkodnak, mint a takarójuk ér és mert kell a fancy házikó, a gyerekek meg nem jönnek.
Ugyanakkor kalkuláljuk bele, hogy egy fiatal pár zömében eddig is hitellel jutott ingatlanhoz és ha gyereket is terveznek, akkor választhatnak, hogy ezt a hitelt 3% kamatért veszik fel, vagy 7-8%-ért. Az előbbihez jár plusz az a kedvezmény, hogy gyerekenként elengednek 10 milliót. Hát ki az a hülye, aki akkor a piacit választja, csak hogy az itteni kárörvendők boldogok legyenek?
A piaci hitelemet ugyanúgy fizetnem kell 20-25 évig, ha azt vállaltam.
Aki belebukik, az részemről az "így járt" kategória. Gondolkodni kéne és utána cselekedni. A már most bebukott síró babavárósokat sem tudom sajnálni, akik 2 év után válnak és brühühü 45 ezerről 120 lett a törlesztőjük. Kellemetlen, viseljék a döntéseik következményét.
Azért úgy sejtem 50 milliót nem fognak csak úgy puszira osztogatni olyanoknak, akiknél a hitel kinyögése mellett éhen halnak a gyerekek. Az én tippem inkább az, hogy ezzel megint egy pénzesebb réteget támogatnak, akik minél többet kitudnak venni a rendszerből, okosan megforgatni, majd minden gond nélkül visszapakolni. A babaváró is inkább ezen szegmensnek kedvezett.
26 és 23 évesek vagyunk, albérletben.
Ahogy a 21-es is írta, sose lesz lakásunk hitel nélkül. Max öröklés, de az hálistennek még odébb van. Akkor már logikusabb lesz a csokot felvenni, mint egy sima lakáshitelt.
Amúgy 18-as, elmondanád hogyan tudsz összespórolni egyedül egy lakásra?:)
Nem csak a CSOK és az emelkedett árak a legnagyobb baj. A kényszer hogy x gyereket csinálj a pénz miatt amit aztán lehet nem is tudsz felnevelni.
Egyébként gondolkodjunk már kamat ide vagy oda.
Valaki itt gondolt már arra ha 2-3 gyerekre felveszik a hitelt, egyáltalán bírják-e mentálisan? Van olyan akinek egy gyereke van és azt mondja bőven elég és biztos többet nem akar.
A különség az, hogy amig ért valamit az össze farmolt pénz és vettél egy házat csak úgy simán 2-3 szobával majd idővel megláttátok kell-e 2-3 gyerek, addig itt kötelezve vagy rá :)
Nagyon sok mentális sérült lesz ebben az országban, nem mindenkinek való nagyobb család, aminek következtében lesznek a rossz szülők, akik verik a gyereket a munkahelyi és otthoni stressz együttes ereje miatt.
Good luck soldiers!
Főleg ha van olyan nő akinek az egyik szülése olyan traumatikus, hogy úgy dönt ezt nem ismétli meg..
Vagy ahol beteg gyerek születik ami óriasi teher, amellett nem jó a második és harmadik..
Meg sorolni lehetne ezer évig, hogy miért badarság ez.
#26: ez mind olyan, hogy ha közbejön valami, vissza kell fizetni, akár úgy, hogy kiváltod piaci hitellel.
Amikor belevágsz a CSOK-ba, így kell számolni. Kesedelmi kamattal, kamattámogatás visszafizetéssel, stb...
Ruppótlanul belevágni semmivel sem kisebb kockázat, mint egy devizahitel volt anno
Valószínűleg tovább fognak nőni az árak. Gratulálok a kormánynak....
Én éppen most terveznék ingatlant vásárolni az elkövetkező 1-2 évben. Egyedülálló vagyok és 33 éves. Már ki is néztem magamnak azt a lakást amit szeretnék viszont mire oda jutok annak az ára tovább fog emelkedni.
Így tönkreteszi az álmaimat. Eléggé elkeseredtem a mai nap folyamán mikor meghallottam mit csinált a kormány.
Éljen a mamahotel mindörökké..... Hurrá....
28-as, ez most komoly?
Kinéztél egy lakást, szted 2 év alatt lehet eladni egy ingatlant? 1-2 hó alatt elkelnek ha normális áron van
#28-as vagyok. 73M ft az ingatlan. Nem nagyon kapdossák azokat.
Én is csak nehezen tudnám kifizetni. Erre meg a kormány ezt is elcseszi nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!