Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csok plusz 50 millió forint,...

Csok plusz 50 millió forint, nem fognak kilőni az ingatlan árak?

Figyelt kérdés
2023. okt. 26. 06:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
82%

Bírom ezt a károgást. Igen, biztos, hogy sokan belefognak bukni, mert tovább nyujtozkodnak, mint a takarójuk ér és mert kell a fancy házikó, a gyerekek meg nem jönnek.

Ugyanakkor kalkuláljuk bele, hogy egy fiatal pár zömében eddig is hitellel jutott ingatlanhoz és ha gyereket is terveznek, akkor választhatnak, hogy ezt a hitelt 3% kamatért veszik fel, vagy 7-8%-ért. Az előbbihez jár plusz az a kedvezmény, hogy gyerekenként elengednek 10 milliót. Hát ki az a hülye, aki akkor a piacit választja, csak hogy az itteni kárörvendők boldogok legyenek?

A piaci hitelemet ugyanúgy fizetnem kell 20-25 évig, ha azt vállaltam.

Aki belebukik, az részemről az "így járt" kategória. Gondolkodni kéne és utána cselekedni. A már most bebukott síró babavárósokat sem tudom sajnálni, akik 2 év után válnak és brühühü 45 ezerről 120 lett a törlesztőjük. Kellemetlen, viseljék a döntéseik következményét.

Azért úgy sejtem 50 milliót nem fognak csak úgy puszira osztogatni olyanoknak, akiknél a hitel kinyögése mellett éhen halnak a gyerekek. Az én tippem inkább az, hogy ezzel megint egy pénzesebb réteget támogatnak, akik minél többet kitudnak venni a rendszerből, okosan megforgatni, majd minden gond nélkül visszapakolni. A babaváró is inkább ezen szegmensnek kedvezett.

2023. okt. 26. 11:56
 22/38 anonim ***** válasza:
81%
21. Szerintem hagyd, emberünk nem érti a hitel logikáját, nem is fogja, csak próbálja a szr életét itt a gyakorin palástolni. :D
2023. okt. 26. 12:03
 23/38 anonim ***** válasza:
86%

26 és 23 évesek vagyunk, albérletben.

Ahogy a 21-es is írta, sose lesz lakásunk hitel nélkül. Max öröklés, de az hálistennek még odébb van. Akkor már logikusabb lesz a csokot felvenni, mint egy sima lakáshitelt.

Amúgy 18-as, elmondanád hogyan tudsz összespórolni egyedül egy lakásra?:)

2023. okt. 26. 15:01
 24/38 anonim ***** válasza:
88%
Tinder tele van kisgyerekes kismamákkal, ennek tükrében a 25 év, ahh. már a 3. férje mellett lesz addigra
2023. okt. 26. 15:10
 25/38 anonim ***** válasza:
82%

Nem csak a CSOK és az emelkedett árak a legnagyobb baj. A kényszer hogy x gyereket csinálj a pénz miatt amit aztán lehet nem is tudsz felnevelni.

Egyébként gondolkodjunk már kamat ide vagy oda.

Valaki itt gondolt már arra ha 2-3 gyerekre felveszik a hitelt, egyáltalán bírják-e mentálisan? Van olyan akinek egy gyereke van és azt mondja bőven elég és biztos többet nem akar.

A különség az, hogy amig ért valamit az össze farmolt pénz és vettél egy házat csak úgy simán 2-3 szobával majd idővel megláttátok kell-e 2-3 gyerek, addig itt kötelezve vagy rá :)

Nagyon sok mentális sérült lesz ebben az országban, nem mindenkinek való nagyobb család, aminek következtében lesznek a rossz szülők, akik verik a gyereket a munkahelyi és otthoni stressz együttes ereje miatt.

Good luck soldiers!

2023. okt. 26. 15:16
 26/38 anonim ***** válasza:
84%

Főleg ha van olyan nő akinek az egyik szülése olyan traumatikus, hogy úgy dönt ezt nem ismétli meg..

Vagy ahol beteg gyerek születik ami óriasi teher, amellett nem jó a második és harmadik..

Meg sorolni lehetne ezer évig, hogy miért badarság ez.

2023. okt. 26. 16:06
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

#26: ez mind olyan, hogy ha közbejön valami, vissza kell fizetni, akár úgy, hogy kiváltod piaci hitellel.

Amikor belevágsz a CSOK-ba, így kell számolni. Kesedelmi kamattal, kamattámogatás visszafizetéssel, stb...

Ruppótlanul belevágni semmivel sem kisebb kockázat, mint egy devizahitel volt anno

2023. okt. 26. 17:17
 28/38 anonim válasza:
87%

Valószínűleg tovább fognak nőni az árak. Gratulálok a kormánynak....

Én éppen most terveznék ingatlant vásárolni az elkövetkező 1-2 évben. Egyedülálló vagyok és 33 éves. Már ki is néztem magamnak azt a lakást amit szeretnék viszont mire oda jutok annak az ára tovább fog emelkedni.

Így tönkreteszi az álmaimat. Eléggé elkeseredtem a mai nap folyamán mikor meghallottam mit csinált a kormány.

Éljen a mamahotel mindörökké..... Hurrá....

2023. okt. 26. 20:31
 29/38 anonim ***** válasza:
36%

28-as, ez most komoly?

Kinéztél egy lakást, szted 2 év alatt lehet eladni egy ingatlant? 1-2 hó alatt elkelnek ha normális áron van

2023. okt. 26. 20:50
 30/38 anonim válasza:
73%

#28-as vagyok. 73M ft az ingatlan. Nem nagyon kapdossák azokat.

Én is csak nehezen tudnám kifizetni. Erre meg a kormány ezt is elcseszi nekem.

2023. okt. 26. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!