Csok plusz 50 millió forint, nem fognak kilőni az ingatlan árak?
Olyan összegek repkednek millióba számolva hogy az agyamat eldobom.
Nincs értelme itthon gyűjteni az embernek. Az lesz hogy 20+ évesen eladósítod magad 60 éves korodig és lesz gyereked vagy a másik lehetőséged otthon szülőkkel laksz amíg nem örökölsz ha nem akarod magad eladósítani.
Arról ne is beszéljünk hogy a 50-60 év közötti korosztály hullik mint a légy. Valszeg ha felveszem a hitelt a gyerekem fogja kifizetni a végét egy olyan ingatlannak ami normalis orszagban örökség lenne már neki, mert addigra kifizeti az ember.
Undorító
Azért az átlag családot tervezők szerintem nem lesznek abban a helyzetben, hogy 50 milliót felvegyenek tömegesen, vagy legalábbis szeretném azt gondolni, hogy az emberek nem tömegesen idióták... de ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy a hitelfelvevő kedv belendül, ami árfelhajtó hatású lesz.
Viszont azt is sejtem, hogy ahogy a babaváróba is egyre többen buknak bele, ebbe is nagyon sokan belefognak és akkor a sor végén fel lehet tenni a kérdést, hogy segítség volt-e ez!?
Lesz kilövés, dea CSOK ennek csak töredéke (eléggé visszavágták a jogosultak kórét, mindenképp új gyereket kell vállalni)
De a piaci banki kamatok mennek vissza, megint fellendül a hitelezés, a 2 év alatt kb. 100-150% valós infláció MÉG nem épült be az árakba, majd ha a fizetesek lekövetik pár év alatt, akkor benne lesz az is.
Sokan nem értik...
Kamattámogatott hitelről beszélünk, szó sincs ingyenpénzről.
3 gyerek, 50m kamattámogatott hitel jár max. 5 embernek talán nem ártana 60m2, ami a Fővárosban most is közel 50-60m körül.
Mai kamatkörnyezetben nem rossz, de szó sincs ingyenpénzről. Banki hitelbírálat, és törlesztés...
Ki fog lőni mert a magyar ember buta. Valóságban semmi más nem történik, mint az hogy kedvező kamatkornyezetben vehetnek fel a családok HITELT.
nekem csok nélkül is 3,2% a lakashitelem, voltak már jó idők.
Ne felejtsük el hogy ez hitel, nem támogatás, felvételhez be kell férni a JTM-be amit kitudja hogyan számolnak ebben az esetben.
5: én úgy ertelmeztem hogy a 2. Gyerektől engednek el 10M/gyerek összeget. Vagyis:
50 millió hitel:
1. Gyerek utan: 50 millió hitel
2. Gyerek utan: 40 millió hitel
3. Gyerek utan: 30 millió hitel
Babavaro itt tényleg 0, de osszessegeben 3 Gyerek utan is az összesen felett 10+50-bol marad 30 millió 3% kamattal ami most gyorsan fejben tippelve olyan 170/hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!