Mennyire ugranak meg az új CSOK Plusz miatt az ingatlanárak?
A ma bejelentett CSOK Plusz is olyan árfelhajtó tényező lesz mint a korrábbi CSOK volt a bevezetésekor?
Az építőipar az utóbbi esztendő nagy vesztese volt, éppen ezért valamilyen módon szeretné felpörgetni az Orbán kormány, de nem hinném hogy a CSOK legújabb verziója vonzóbb lenne mint a korábbiak, ráadásul már nagyon sokan tanultak is belőle, hogy miért nem szabad ilyen bizonytalan gazdasági helyzetben annyi gyereket, és ekkora hiteleket bevállalni.
Véleményem szerint, a már eddig is sokszorosára duzzadt lakásárak még tovább fognak emelkedni, pedig már az ingatlanpiac kezdett normalizálódni azóta, hogy a városi CSOK-ot felfüggesztették, és csak falusi CSOK volt, amit egyébként korábban is csak nagyon minimálisan vették igénybe, mert a fiataloknak nem célja a munkahelyelyektől távol élni, rossz infrastrukturális, és folyamatosan fogyó lélekszámú településeken.
#41 Nincs azzal probléma, hogy ezt a gombot tévesen erre használják, engem ez nem zavar, az zavar viszont, hogy aki óhajtott azt megnyomni, nem írja le az ellenvéleményét, nem írja le, hogy az a vélemény, amivel nem ért egyet, miért nem ért vele egyet. Így nincs vita! Annak semmi értelme, hogy mindenki írja a saját igazát!
Az előttem hozzászólót (#42) én pl. azért "pontoztam le", mert hülyeséget ír! A városi CSOK-ot nem függesztették fel, a városi CSOK-ot január 1-jével függesztik fel, tehát ez nem lehet oka az árak normalizálódásának, ugyanis a városi CSOK jelenleg még felvehető!!! Ettől pont, hogy rohamot lehetett volna várni (a bejelentéstől), de az elmaradt! Meglátásom szerint azért maradt el, mert kib... egy 3 évünk volt, vírus, háború, drágulás és a legutóbbi a legfőbb oka úgy gondolom, hogy behúzták a féket sokan!
Továbbá az sem garantált, hogy egy 5000 fő alatti település (mert hogy ez a falusi CSOK, nem a település titulusától függ!) feltétlen fogyna, pláne feltétlen messze lenne a várostól. Nagyon nem bírom az efféle túlzásokat, hogy a falu feltétlen az, ami döglődik, halálraítélt! Számos olyan település van a nagyvárosok, megyeszékhelyek közvetlen közelében, amelyek lélekszáma 1-4 ezer fő és ezen települések egyébként jellemzően fejlődnek, mert nem tart több ideig ilyen településekről beérni reggel a munkába, mint az adott város egyik szegletéből a másikba átérni! Ha akár messzebb lévő település, teszem azt 20km-el számolunk, akkor az semmi többet nem jelent, minthogy te 12 perccel érsz később ugyanabba tülekedésbe és dugóba, mint a városi, 12 perccel kell előbbre állítanod az ébresztőt! Ha viszont abba a faluba költözöl, ami a városnak azon részéhez esik közel, ahol dolgozol, akkor simán lehet, hogy előbb beérsz, mint az, aki a város másik feléből igyekszik beérni a munkahelyére!
A kormány szépen tönkretette az álmaimat. Ez az új baromság szépen be fog épülni az árakba.
Amit kinéztem lakást 70-80M ft-ba kerül amit csak köhögve tudnák kifizetni. Most meg mennyi lesz??? 100-130M ft???
Szívből gyűlölöm a Fideszt és azokat is akik erre a rendszerre szavaztak!!!
#44: A FIDESZ szavazok tabora pont, hogy ilyen gyerek gyarto emberekbol all. Penzert, sajat lakasert gyerek, ez egy business szamukra.
Sajnos nincs mas, mint elhagyni a hazat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!