Sztem negyed annyi ember nem fogja bevallalni ezt hitelként mint amikor csak tamogataskeppen ment mondjuk 20 millió. Mar a hitel szótól fél az átlag.
2023. okt. 28. 10:17
22/26 anonim válasza:
Nem tudom elképzelni, hogy vidéken óriási drágulásjönne.
Mivel nem csak a CSOK mozgatja a piacot.
Pl: hiába lesz 40 millió egy panellakás Szegeden, ha az átlag nettó kereset 250.000 Ft. Nem fognak ennyiért venni az emberek.
Nem véletlen majdnem 2 millió Bp fővárosa, magasabb a kereseti lehetőség és az országot lefedő összes munkának 50%-át Budapesten találni.
2023. okt. 28. 10:20
23/26 anonim válasza:
Én ahol szembetűnő drágulást el tudok képzelni az Budapest, max még Debrecen, ez a két város nagyon fejlődik. És ott is csak az 50 nm feletti konstrukciókat.
Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy január-április között mindenki felárazza az ingatlanját, mert a csapból is ez folyik, hogy felhajtóerő az új CSOK. Aztán majd a valóság eldönti, hogy most ilyen árakon is elkelnek-e.
Amennyiben nem veszik az emberek a drágább ingatlanokat, úgy április környékére tuti visszaesik az ára, realizálva a kereslet / kínálat mérleg nyelvét.
2023. okt. 28. 10:22
24/26 anonim válasza:
Érdemes figyelni a európai piacot is. Ha közel mindenhol esnek az árak ( márpedig esnek), akkor nagy ugrás itt sem várható, nem tudunk széllel szemben menni az európai gazdasággal.
Ettől függetlenül nyilván valamennyire élénkíti a piacot ez a támogatás.
2023. okt. 28. 10:43
25/26 anonim válasza:
Élénkíti, de ha bérfejlesztés nem tudja lekövetni az ingatlanárakat, ugyanúgy lassulni fog a piac.
Márpedig az emberek a 300.000 Ft-os nettó fizuból, nem fognak bevállalni olyan hiteleket, amiből az egyik fél keresete csak a hitelre megy el.
Én nem tudom elképzelni, hogy órási drágulás jönne.
2023. okt. 28. 10:58
26/26 anonim válasza:
Hatalmas áremelkedés várható a CSOK plusz miatt az ingatlanpiacon, meg lehet nézni mint nyilatkoznak az ingatlanszakemberek és a közgazdászok. Ha nincs a CSOK akkor is köttetnek házasságok, szülnek gyereket és vesznek lakást, házat az emberek mert élni akarnak, a kedvezményes hitel és a második gyerek utáni 10 millió csak annyit tesz ehhez hozzá, hogy nagyon minimális szinten megnöveli a gyerekvállalók számát, de viszont maximálisan beépül a kedvezményes hitel kedvezmény összege és a plusz ingyenpénz az ingatlanárakba. Óriási áremelkedés várható és ebből csakis a NER fog tovább gazdagodni, hiszen az egész konstrukció erre lett kitalálva, hogy drégébban tudják értékesíteni alakóparki lakásokat, házakat, és ismét égig emelkedjenek az építőipari anyag árak. A családalapítóknak se lesz ez jó, mert drágábban jutnak majd ingatlanhoz mintha nem lenne CSOK és piaci hitelekből kellene boldogulniuk, ráadásul vállalniuk kell a gyereket, ha pedig nem jön akkor úgy jártak. Az egyedülállók, vagy CSOK-ot felvenni nem akarók vagy nem tudók pedig szembesülhetnek azzal, hogy esélytelenné válik számukra a lakáshoz jutás. Köszönjétek meg a fidesz nevezetű maffia bűnszervezetnek és a vezér vajdájuknak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!