Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » CSOK plusz: tovább emelkednek...

CSOK plusz: tovább emelkednek az árak emiatt?

Figyelt kérdés
Akár 50 milliós olcsó hitelhez is juthatnak a családok.
2023. okt. 25. 19:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
22%
Nagyon remélem, mert most vettem még egy lakást. CSOK Plusz esetén elvileg kipottyantott babánként elengednek 10 milliót, szerintem ez egy hasonló lakást felnyom 45 millióról 60-ra.
2023. okt. 25. 19:23
 2/26 A kérdező kommentje:
Nekem is van lakásom, de ettől még elszomorít, hogy ha nem vettem volna meg anno, mostmár végképp képtelenség lenne. Egyre messzebb taszítják azokat, akik egyedül vannak..
2023. okt. 25. 19:52
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
Igen, valószínűleg megint kilőnek az árak. Mocskos g○ci Fidesz...
2023. okt. 25. 20:50
 4/26 anonim ***** válasza:
87%
Meglepődtem a döntésen. Szerintem tovább emelkednek az árak, nem tudom ki fogja tudni fizetni, egyre több a PCOS-sel, pajzsmirigybetegséggel, IR-rel küzdő nő, így a gyerekszám ugrásszerű növekedése sem várható. Eddig úgy 90%-ban befektetés céljából vették fel, nem kaptak volna elég hitelt, így jutottak ingatlanhoz, ez óriási lavinát indított. 5-10 éves távon további árnövekedés lesz, ezután sem fog nagyon csökkenni az ár, még akkor sem ha jönnek az árverezések a nem fizetők miatt, ezen kívül senki nem akar bukni rajta.
2023. okt. 25. 21:00
 5/26 anonim ***** válasza:
61%

Azt az 50 milliót vissza is kell fizetni, nem csak felvenni. :D

Nem fog ugrani semmit sem véleményem szerint, maradnak az árak, amik most is magasak, szóval nem kell szerénykedni, hogy dekár ha nem nőnek.

50 millió hitel törlesztője 25 év futamidőre is 400.000 Ft havi törlesztő körül van, azt még egy házaspárnak is nehéz kigazdálkodnia.

2023. okt. 25. 21:29
 6/26 anonim ***** válasza:
72%

Látom elárasztották a kérdezők a topicot, pár információhiányról azért kicsit felvilágosítanám őket.

Új gyereket kell vállalni, tehát az anyuka szülés után elmegy GYED-re.

A GYED jelenlegi maximális összege mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a.

Az jelenlegi számítások alapján bruttó 324.800 Ft.

Ha felvesznek egy 50 milliós hitelt, akkor az anyuka GYED-je még a havi törlesztőt sem futja ki. Egy újszülött csecsemőt pedig nem annyi költség felnevelni, mint egy kiskutyát, hogy majd veszek neki 10 kg kutyatápot azt majd lesz valami.

Ebből fakadóan a férjnek még ki kell pótolnia a hitelnek a fennmaradó részét és jóformán az egész család az ő keresetén fog függni.

Így egy ilyen egyszerű példa után, szerintetek tömegesen rohangálnak az emberek 50 milliós hiteleket felkapkodni, pláne 3 gyerek mellett, akit etetni, ruházni kell?

2023. okt. 25. 21:36
 7/26 anonim ***** válasza:
63%

237.000 lesz az a 400 ezer helyett #5ös hozzászóló. Mert 3%os kamattal adják.

De persze a legtöbben nem 50, hanem 20-30 milliót vesznek majd fel.

Szerintem kilőnek az árak. De ne legyen igazam, mert 3 év múlva mi is nagyobba készülünk költözni, így nem bánnám ha csak 5-6 milliót emelkedve addig a kinézett lakás és nem 15-16 milliót.

2023. okt. 25. 21:39
 8/26 anonim ***** válasza:
65%

De hova lőne ki? Egy kelenföldi 50 mm-es panel, már most is 60 millió.

Vagy a kilövés a te szótárad szerint mi? 1-2 milliót tudok elképzelni.

Ez olyan, hogy egy trabantot se vennék meg 10 millióért, csak azért mert annyi már az ára, mégha lenne is rá pénzem

2023. okt. 25. 21:50
 9/26 anonim ***** válasza:
90%
De ki vesz fel közös hitelt 25 évre, mikor a mai házasságok többsége 5 évet sem bír ki? És ez nem cinizmus, ez a valóság.
2023. okt. 25. 21:51
 10/26 anonim ***** válasza:
65%

Jöhetnek a 150 milliós kádárkockák és a 90 milliós panelek🙃

Holy holy Orbán Viktor elvtárs 🇭🇺⚒️🇨🇳⚒️🇷🇺

2023. okt. 25. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!