Az irányában benne van a jutalék is?
Azokhoz szólna kérdésem, akik ingatlant adtak el.
Ilyenkor arra árra rászámolják az ingatlanos sikerdíját is és úgy hirdetik meg?
Mert nem mindegy, hogy egy 60millios ház, igazából 58lehet. Vagy addig enged alkudni, mert annyit akar kapni.?
Viszont ezt nem érzem fearnek, az az eladó járulékos költsége.
Én sem mondhatom, hogy az illeték sok, annyival kevesebbért adja el nekem.
Ne azt írjátok legyszi, h ingatlanos hirdeteseket hagyjam, mert ha tetszik egy ház vagy lakás, nem hagyom ki, mert nem magánszemékyes hirdetés.
Az ingatlanos fejre is állhat, az ár úgy alakul ki, hogy a vevő mond egy árat, az eladó meg vagy elfogadja, vagy nem.
Az ingatlanos csak szűrni, késleltetni tudja az eladást, remébykedve egy balekban, vagy hiteles vevőben ahol a hitelből is kap % ot a banktól
#21-es Nem így van teljesen. Az ingatlanos a banktól nem kap ingatlanközvetítői jutalékot, mivel a bank nem a megbízója hogy x lakást adja el, hisz a lakás nem a banké. Egy külön szerződés keretében a bank és az ingatlanközvetítő megállapodhatnak hogy a hitelre vásárló vevőket irányítsa hozzá, így hitelközvetítői jutalékot kap, ami nem titkos dolog. Ekkor a bank fizet az ingatlanosnak a saját megállapodásuk szerint. Új építésűnél ez gyakori dolog. Ez a bankhitel járulékos díjaiban benne foglaltatik. Csak ha nem az ingatlanos visz oda a bankhoz, akkor a jutalékot egy banki alkalmazott kapja az üzletért. Mint hitelt felvevőnek ez gyakorlatilag mindegy kategória, kikerülhetetlen + költség.
Az ingatlanos attól kap ingatlanközvetítői jutalékot akivel szerződött az ingatlan eladására. Mindegy hogy kp vagy hitelre sikerül eladni az adott ingatlant az nem változtat a közvetítői jutalékon.
"Az ingatlanos a banktól nem kap ingatlanközvetítői jutalékot,"
Dehogynem.
Aki hoz neki ügyfelet, annak ad.
#22 A bank is adHAT jutalékot ha az ingatlanos segít a vevőnek hogy pont ezt a bankot találja megfelelőnek és tőlük vesz fel hitelt.
Az autószalonokban is ez van, ezért nem szeretik sok helyen a készpénzes vevőket. Hitelt ajánlanak és abból kapnak jutalékot nem az autó eladásából egyedül.
26:
Szerintem átsiklottunk a jutalék megnevezésén.
"Az ingatlanos a banktól nem kap ingatlanközvetítői jutalékot"
Magyarul inkább úgy mondanánk: "Nem ingatlanközvetítésért kap jutalékot a banktól"
hiszen amire fel akarjuk hívni a figyelmet, ami a közlés lényege, azt kell a mondat elejére írni.
Így a "nem kap"-on maradt a hangsúly.:)
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy kétszer kaszálHAT egy adás-vételen, mert simán el lehet utasítani a segítségét a hiteligénylésben, ellenben az ingatlanközvetítő segítségét nem, ha szerződése van az eladóval.
Ellenben, ha valami tök jó kedvezménye van egy-két bankhoz, akkor még jól is jöhet a hitelközvetítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!