Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az irányában benne van a...

Az irányában benne van a jutalék is?

Figyelt kérdés

Azokhoz szólna kérdésem, akik ingatlant adtak el.

Ilyenkor arra árra rászámolják az ingatlanos sikerdíját is és úgy hirdetik meg?

Mert nem mindegy, hogy egy 60millios ház, igazából 58lehet. Vagy addig enged alkudni, mert annyit akar kapni.?

Viszont ezt nem érzem fearnek, az az eladó járulékos költsége.

Én sem mondhatom, hogy az illeték sok, annyival kevesebbért adja el nekem.

Ne azt írjátok legyszi, h ingatlanos hirdeteseket hagyjam, mert ha tetszik egy ház vagy lakás, nem hagyom ki, mert nem magánszemékyes hirdetés.

2023. okt. 23. 21:44
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

A piacban az a jó, hogy szabályozza magát. Teljesen mindegy mit gondol a tulaj, mennyi a reális ár, vagy mennyit pakol rá pluszban, ha a kutya sem veszi meg, a nyakán marad. Így amíg neki joga van túlárazni bármilyen okból is, neked jogod van azt mondani, hogy ennyiért nem kell. Mi a gond?

Erre mondom azt, hogy neked mindegy, mert ha neked ér az ingatlan 130 milliót, akkor ki fogod fizetni akkor is, ha abból 5 az ingatlanosnak megy, meg akkor is, ha nem.

Ennyi erővel azt is sérelmezhetnéd, hogy az eladó az ingatlan vételárát nyaralásra költi, meg új ingatlanra. Milyen jogon finanszíroztatja ezeket meg veled? Érted már?

5 voltam

2023. okt. 24. 12:14
 12/30 A kérdező kommentje:

11:értem.

Valójában arra lettem volna arra kíváncsi, hogy életben működik e az, ha mondjuk 5M az ingatlanos, a ház ára 100M hirdetve, akkor az eladó felé 95rol indul az alku, ha van rá lehetőség,vagy legalább a fölé ne menjen, hiszen az ingatlanos az ő költsége, nem alku alap,hiába épitgeti be az árba.

Szarok rá miből fizeti ki utólag, és mit vesz a ház árából, ahogy én sem sírok, hogy mindrn pénzem elment, miből fizetem az illetéket, az ügyvédet, ésatöbbi.. Ha az én gondom se alku alap, az övé se legyen.

100M+os ingatlanokat nézek, itt már az ingatlanos költsége esetenként 6-8M.

2023. okt. 24. 12:28
 13/30 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Nem nem így működik az ingatlan eladás. Ezt mondjuk neked. Te ajánlatot teszel az ingatlanra amennyiért amennyit gondolsz pl 95 millióért, a tulaj meg vagy elfogadja vagy nem. Az ingatlanos fizetése az ő dolga.
2023. okt. 24. 12:49
 14/30 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondom h az ő dolga, és ne velem fizettese meg.
2023. okt. 24. 12:53
 15/30 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Jaj istenem, még mindig nem fogod fel. A tulaj akár minimum 10 milliót a házért az ingatlanos ára 1 Milla akkor meghirdeti 13 millióért irány árban és eladja neked 11 millióért minimum. Ha tetszik ha nem. Max ha kp vevő vagy nem talál mást rajtad kívül akkor fog többet engedni.
2023. okt. 24. 13:21
 16/30 Bogica0616 ***** válasza:
100%
De javaslom neked valamit, keres olyan ingatlant amit magánszemély hirdetés ott nem lesz ilyen problémád.
2023. okt. 24. 13:25
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Fú de értetlen vagy.

A vételárból ő azt vesz és fizet meg, amit és akit csak akar. Te is dönthetsz úgy, hogy 5 millióval kevesebbért nézegetsz ingatlanokat és akkor belefér az ügyvédi ktg., az illeték, meg egy gyors festés is mondjuk a keretedbe, ugye? Ha még alkudsz is, az eladó is megkérdezhetné, hogy mi a bánatért engedne, hát nem szeretetszolgálat ő, hogy ezeket megfinanszírozza neked...

Szerencsére jogod van olcsóbb ingatlant nézni, vagy olyat, amit nem ingatlanos hirdet.

Élő példánk: Az ingatlanossal megbeszéltük, hogy fix jutalékkal dolgozik, ami 600 ezer forint. Az hirdetési ár 41,9 millió, a legeslegalja amiért eladjuk 39,9. Akármiből is fizetem ki az ingatlanos jutalékát, ha tótágast állsz sem adom el 39,9 alatt, mert nem sürgős és jól lett belőve a piaci érték. Jött is rá vevő nagyon gyorsan, aki 41,5-ért elvitte.

2023. okt. 24. 13:35
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te értelmezed rosszul a tényeket. Meghatározhatatlan az is, a vevő által kialkudott vételár azért annyi mert ingatlanközvetítőt (is) kell fizetni vagy ingatlanközvetítő nélkül is ugyanannyi lenne csak az eladó járna jobban. Vevői szempontból mindegy, hogy a kifizetett összegen hogyan osztozik a közvetítő és az eladó. Te azt hiszed hogy közvetítő nélkül 5 millával olcsóbb lenne ugyanaz az ingatlan el kell hogy keserítselek, a piac nem így működik, nincs közte ilyen szoros korreláció. Te annyira teszel ajánlatot ami neked megéri, neked természetesen nem fontos a vevő profitja/vesztesége, neked az a fontos hogy x ingatlanért ennyit vagy hajlandó fizetni. Ez az ajánlatod az eladó felé, amit az eladó vagy elfogad vagy nem. Ha megköttetett az üzlet a kifizetett pénz további sorsán hiába is agyalsz, mert nincs olyan hogy mi lett volna ha...nincs közvetítő. Nem tudhatod, lehet hogy meg sem találod a hirdetést mert jócskán pénzbe kerül egy figyelemfelkeltő hirdetés a neten, lehet hogy megtalálod megalkudtok, de akkor is ugyanott van az alku lélektani határa összegben.
2023. okt. 24. 16:05
 19/30 anonim ***** válasza:

4: Nem ritka a 6%+ÁFA sem, ami meg már 7,62%.

Szerintem is nagyon elveszettnek kell ahhoz lenni, hogy az ember egy többtízmilliós ingatlannál ezért az összegért ne maga tanulja ki és valósítsa meg a projektet. Elég jó óradíjas meló, ha az ember a saját kéglijével "vesződik".:)

Meg az egyik legélvezetesebb is!

2023. okt. 24. 18:55
 20/30 anonim ***** válasza:
70%

12: Nem, mert nem fix összeg, hanem a kialkudott vételár %-a a jutalék.

De ez sem biztos, mert minden megállapodás egyedi.

Pl. ha 3%, akkor 50 000 Ft-os gazdasági épületnél az kevés, 300 milliós háznál meg sok.

UGYANAZÉRT a munkáért...!

Ezért születnek egyedi megállapodások is, amit nem fognak neked megmondani.

2023. okt. 24. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!