Eladtam a lakásom energetikai tanusítvány nélkül, nagy gond lehet?
Most tudtam meg utólag hogy az kötelező lett volna, de a közjegyző sem említette és a vevő sem mondta, hogy kell neki ilyesmi..
Most rám ijesztett egy ismerős, hogy ebből baj lehet mert anélkül törvénytelen eladni a lakást..
Túl fiatal vagyok az ilyesmikhez hogy értsek hozzá, nem kellett volna valakinek megemlítenie ezt számomra? Tudom ez nem kifogás, de gyorsan történt az egész eladás..
Ez az ügyvéd hanyagsága. Ettől függetlenül lehet pótolni. A földhivatal nem biztos, hogy bejegyzi addig az új tulajdonost, amíg ez nincs meg. De hát ott is emberek dolgoznak...
Az adásvételin nincs erről egy sor sem? Összességében szabhatnak ki érte bírságot, de ugyanúgy pótolni kell. Szóval csináltasd meg és írasd alá a vevővel, hogy átadtad.
Akkor közjegyző kèszítette a szerződèst, aminek mellèklete lenne az energetikai tanusítvány, ezt tudnia kell, mert így ő jár el a földhitalba, nem az úgyvèd.
Eredetileg 10 èvig volt èrvènyes egy energetikai, de most megváltozott.
Inkább menj el az adott közjegyzőhöz, ès èrdeklődj nála, ha már ő intèzte.
Ez ügyben is történ valami változtatás.Csak akkor kell,ha vevő kéri.
A közjegyzőt ezért nem érdekelhette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!