Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor szokták megvenni az...

Valaki : kérdése:

Mikor szokták megvenni az első lakást?

Figyelt kérdés

Úgy érzem hogy nagyon rossz a helyzetem. 28 leszek, de még sehol a láthatáron a lakás. Átlagos anyagi helyzetem van, dolgozom, tudok is félre tenni. 1 millió körüli félretett pénzem van, saját család nincs még, a szüleim lakást venni nem tudnak nekem. De el se várom

Szóval hiába teszem lelkesen félre a havi 70-80 ezret, az életben nem fog összejönni ebből az önerő

Egyedül számolok, a párom nem foglalkozik a lakás kérdésével, sem családdal, lehet hogy emiatt nem is marad sokáig. Inkább nézem magamat egyedül.

Szóval egy városban kéne egy kb 2 szobás lakás egyedül valószínűleg. De a jelenlegi pénzemet kb 1 év volt összeszedni, és erre semmi hitelt nem adnak ugyebár

Az az érzésem, hogy olyan 10 év múlva lenne még az önerő egyáltalán. Akkor meg ki tudja milyen lesz a lakások ára

Mások hogy csinálják?

Engem nagyon idegesít, hogy nem elég hogy családra, házasságra esélyem nincs egy jódarabig, lehet hogy soha, de még egy olyan gyakorlati dolog is, mint a lakás... majdnem 30 évesen

2023. szept. 27. 20:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

2 szobás lakás. 1 millió önerővel, ráadásul városban...sok esélyt nem látok rá sajnos..

Melyik városban nézelődsz?

Esetleg részletre próbáltad már? Adsz x összeget és utána havi szinten törleszted. Mondjuk ez inkább falu helyen működik..

Idősebb rokon, akit elhanyagolnak a gyerekei? Ha ismersz ilyet vele is lehetne egyezkedni eltartási szerződés miatt.

2023. szept. 27. 20:30
 2/13 A kérdező kommentje:

Nincsenek ilyen idősek a közelembe

Gyüjtögetek tovább amúgy, csak nem hiszem hogy lesz annyi :(

2023. szept. 27. 20:33
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Add lejjebb az igényed egy kicsit. Város 30-40km körzetében nézz egy kisebb házat,esetleg személyi hitellel pótold ki a hiányzó összeget,apránként javítgass rajta mindig valamit és ha lejár a hiteled add el. Pár év múlva lesz mihez nyúlni. Én nem ajánlom a gyűjtögetést, elinflálódik a pénzed.

Saját lakás városban, támogatás nélkül, átlagos jövedelemmel, egyedül nagyon nehéz kihívás. Bár még mindig nem derült ki melyik városról is van szó😊

2023. szept. 27. 20:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen, hogy "mikor szokták...". van akinek soha életében nem lesz saját lakása, van aki meg már gyerekként megörököl egyet vagy kap a szüleitől, nagyszüleitől.

Egyedül nagyon kevesen vesznek lakást, a többség már akkor vásárol amikor párja is van. Akkor könnyebb.

2023. szept. 27. 21:42
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Az önerő lehet személyi kölcsön is,de még gyüjtögethetsz is. Huszonéves koromban én sem tudtam saját ingatlant venni, hanem csak 30 fölött vidéken egy kis házat. Ezt javaslom neked is, legalább lesz kerted is. Jobb mint a lakás, ott úgysem lehet csinálni semmit...

A többség úgy indul, hogy nagyvárosban milyen jó lenne egy kertes ház, aztán akinek nincs olyan szülői háttere, rájön hogy marad egy kis panellakás vagy garzon ha ragaszkodik a központi, nyüzsgő városi léthez, akár hosszútávú, borsos árú hitellel vagy élettárssal együtt, babaváró kölcsön stb., mittudomén mi... Aludni hazajárni persze jó ez is, aki többet szeretne az meg vesz vidéken töredék áron felújítandó házat. Egyedi döntés hogy 20éves hitelt veszel fel azért hogy kuporogj egy kisméretű városi garzonban, vagy olcsóbban veszel vidéken valamit ami a központtól távolabb esik, de normális életteret ad.

2023. szept. 27. 22:27
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

A megtakarítást be kell fektetni, akkor nem inflálódik el.

Amúgy keress jobban fizető munkát és olyan párt, akivel lehet tervezni.

2023. szept. 27. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Egy év munkával és gyűjtögetéssel nem is kell azt várni, hogy lesz egy önerőnyi pénze az embernek. Nekem inkább az a kérdés, hogy előtte mit csináltál? Mert ha egyetemre is jártál, azt azért 22-4-5 évesen befejezi az ember és ha soha nem is diákmelóztál, akkor is minimum van azóta 3 éved, ahonnan gyűjtögethettél.

Ez nagyon tudatosan megy, vagy sehogy. Én a diákmunkás pénzeimet, ösztöndíjaimat is félretettem már (amit nem kellett felélnem feltétlenül), plusz utána évekig gyűjtögettem a lósz*r kis fizetésemből pályakezdőként. Találkoztam a párommal, ő is ugyanekkora "vagyont" tudott felmutatni kb., így összetettük amink van és egy 1,5 éves kapcsolatban megvettük az első lakásunkat. Némileg vakmerő volt, aláírom. Nekem így lett 27 évesen egy saját fél lakásom, a páromnak pedig 32 évesen. És ebből lett agglomerációban 32 és 37 évesen egy családi házunk.

Egyedülállók a környezetünkben olyan 35-37 éves korukra dobtak össze kb. egy önerőt.

2023. szept. 28. 09:12
 8/13 A kérdező kommentje:

25 évesen végeztem

1 évig diákhitelt fizettem (a diákmelós pénz az önfenntartásra ment)

1 évig gyűjtögettem

Szóval pár hónapnyival nem tudok elszámolni, azok nyaralás, orvos, ilyesmi

2023. szept. 28. 12:31
 9/13 anonim ***** válasza:
87%

Ha 80 ezret félre tudsz tenni, az évi 960 ezer. Ha a párod is félre tud tenni együtt akkor dupla.

Házasodjatok össze. Ott a 10 milliós babaváró, ha egy gyerek lesz máris kamatmentes és jobb, mint egy 10 milliós hitel, ha kettő akkor már 30% el is lett engedve, még így is megérte. Önerő így félretéve összejön 2 év alatt, arra még egy kis hitel és máris van egy két szobás lakás ára.

2023. szept. 28. 21:32
 10/13 anonim ***** válasza:
76%
Nehéz mindenkinek , nem csak neked. 40 millió sok helyen már egy panel is ami mondjuk 15-20 Misi önrész meg ugyanennyi hitel. Kíváncsian várom a csok + hatását a piacra jövőre
2023. szept. 28. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!