Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire pofátlan dolog egy...

Mennyire pofátlan dolog egy 40 millióért kínált lakásra 30 milliós ajánlatot tenni, ha erősen túl van árazva?

Figyelt kérdés

2023. szept. 23. 20:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

#30: a befektetési célú ingatlanokka vam ez a kivárós lehetőség.

A legtöbben azert adják el, mert mennének tovább nagyobba, vagy éppen kisebbe.

2023. szept. 28. 19:11
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
A túlárazás elég szubjektív. Pl írod, hogy a közelben van a hasonló, nagyobb lakás 34m-ért, de aztán meg mégsem azt akarod megvenni. És ahogy a 30-as írja, nem lehet tudni, hogy miért akarja valaki eladni. Pl nekem is van olyan lakásom ami ki van adva, nekem így is jó, de ha valaki piaci ár felett megvenné, akkor eladnám.
2023. szept. 28. 19:29
 33/39 anonim ***** válasza:
75%
Az hogy menne tovább nem jelent semmit. Mindenki menne tovább vagy a pénzével a pénzpiac felé vagy egy másik ingatlanba vagy elosztaná a gyerekeinek. Itt az a lényeg, hogy ez sürgős-e neki vagy ráér-e még akár 2-3 évet is? Ha ez egy elvélt pár és rühellik egymást, de addig együtt kell élniük, míg el nem osztják a lakás árát, na pl. akkor nekik sürgős lesz. Vagy belefogtam egy építkezésbe, amíg el nem adom nem tudom folytatni az építkezést..akkor sürgős lesz.Vissza kell fizetnem egy tartozást, akkor sürgős lesz. ezeket az eladókat kell megtalálni, akkor van nagy alkura lehetőség.
2023. szept. 28. 19:35
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

#33: menne tovább alatt azt értem, higy kinőtte a család a lakást, bagy mondjuk válás miatt 2 kocsit kell venni belőle.

De sokszor az örökösök szabadulnának az ingatlantól (általában valamelyiknek nagyon kell a pénz)

Az eladások nagy része pomt.ilyen.

Az eladó hordetések meg túlárazottak, egy valódi hirdetés 2-4 hét alatt gazdára talál.

2023. szept. 28. 23:58
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem pofátlanabb, mint az, hogy megvették pár éve maximum 15 millióért és most 40-ért hirdetik. Pedig a fizetések nem nőttek ennyit, csak az árak.
2023. szept. 29. 20:02
 36/39 anonim ***** válasza:
32%

35-ös Egy adott tárgy (ingatlan) árnövekedéséhez nominálisan kevés köze ahhoz hogy mennyivel nőttek a átlagfizetések.

Sokkal inkább a pénzpiacok mozgása határozza meg. Ha egy ország recesszióban van és be akarja gyűjteni a lakosság tőkéjét a saját maga finanszírozására, magas kamatot ígér a pénzért, akkor nem ingatlanba fektet a pénzpiac hanem kötvényekbe. Nem lesz kereslet az ingatlanokra, így stagnál, majd lassan csökken az ár egy pontig. Felfelé ívelő gazdaságban, pedig pont az ellenkezője történik. A fizetéseknek csak annyiban van köze a lakás árak alakulásához, hogy mindig az új ingatlan előállítási költsége a kiindulási alap az árszint meghatározásánál. A többi ingatlan ár, csak ehhez viszonyított árat határoz meg. Szóval az építőipari munkabérek emelkedése felfelé viszi az árakat, hisz jelentős költség tényező. De az egyéb szférákban lévő munkavállalók bérszintje itt nem tényező. 33 éve kapitalizmus van, mikor értik már meg az emberek, hogy nem úgy alakul ki pl. 1 kg kenyér ára, hogy Mariska meg Juliska mennyi fizetést kap, és enniük kell minden nap, akkor hogy jusson kenyérre meg másra is, akkor xx a kenyér ára. A kenyér árát a gabonatermelők tudják befolyásolni jelentősen (sok van belőle mert jó volt a termés, kevés van mert aszályos év volt stb.), meg a fuvarozók, és a pékek energia és munkavállalói bérköltsége. De semmiképpen a vásárló fizetése. Akkor ha ezt értenéd, nem írná le x-edik válaszadó azt a h@@yeséget, hogy a fizetések nem nőttek annyit. Nem pofátlanság valamit az éppen aktuális árszinten eladni, hanem természetes.

2023. szept. 29. 21:20
 37/39 anonim ***** válasza:
Az nem természetes, hogy az aktuális árszint olyan, amilyen. Már lassan drágább lesz nálunk egy lakás, mint fejlettebb országokban, ahol magasabb a minimálbér. Senki ne akarja nekem megmagyarázni, hogy ez normális.
2023. szept. 29. 22:40
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé az, de szerintem hozzá van szokva az eladó az ilyenekhez.

Nekem volt olyan, aki 3 milliót ajánlott 25 milliós házra, mert 20-30 éve annyiért hirdette az akkori tulaj, és azóta szemezget vele.

2023. szept. 30. 07:28
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ingatlanos is hirdetett egy házat, 30 millió volt a hírdetésben, de meg volt beszélve egy minimum is, 28millió. Erre egyszer hív, hogy menjünk be az irodába, egy érdeklődő ajánlatot tenne. Bementem, ott volt a vevő, kicsit beszélgettünk és mondja, hogy akkor az ő ajánlata 24millió. Felálltam, elköszöntem. Számomra az volt a pofátlanság, hogy az ingatlanos odahívott úgy, hogy jóval a minimum összeg alatti volt az ajánlat. Aki pl e-mailben írt hasonló összeget, azt azt nem tartottam pofátlannak, egyszerűen nem foglalkoztam vele.
2023. szept. 30. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!