Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire pofátlan dolog egy...

Mennyire pofátlan dolog egy 40 millióért kínált lakásra 30 milliós ajánlatot tenni, ha erősen túl van árazva?

Figyelt kérdés

2023. szept. 23. 20:25
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
77%

Országosan átlagosan 6,5-6,6 százalékot lehet lealkudni egy ingatlan árából – közölte csütörtökön az OTP Ingatlanpont. A részleteket nézve azt látjuk, hogy a családi házaknál 7,4 százalék, a hagyományos építésű lakásoknál 5,2 százalék, a paneloknál pedig 4,2 százalék volt az átlagos árengedmény az eredeti árhoz képest.

És már csak azért is megéri próbálkozni, mert az OTP Ingatlanpont adatai szerint az eladások közel 80 százalékánál sikerült lefaragni az árból. Az esélyeink akkor nőnek meg jelentősen, ha felújítandó családi házat akarunk venni, itt néha akár 30-50 százalékot is el lehet érni.

link: [link]

2023. szept. 24. 10:32
 22/39 anonim ***** válasza:
94%
Nincs olyan, hogy "pofátlan" ez üzlet
2023. szept. 24. 13:29
 23/39 anonim ***** válasza:
92%

"Ha azonnal fizetsz már akár másnap és nem vársz csokra hitelre stb akkor simán."

Szerintem ez önmagában nem jelent ekkora előnyt. Átlagos hitel elbírálás hamar megvan, jelent az egészben +1 hónapot egy átlag panel esetében, a bank utalja neki a pénzt, igazából semmi kockázata nincsen benne ha nem sietős neki az eladás.

2023. szept. 24. 13:43
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

"Átlagos hitel elbírálás hamar megvan, jelent az egészben +1 hónapot egy átlag panel esetében"

Kérhetnek hitelt, de nem biztos, hogy megkapják.

Kérhetnek babavárót, de nem biztos, hogy megkapják.

Kérhetnek csok-ot, de nem biztos, hogy megkapják. Utóbbi kettőnek a folyosítása nem 1 hónap. Legalább 3 hónappal tervezz.

És ugye függ, hogy Te tudsz várni vagy nem tudsz várni. Ha nem tudsz várni elfogadod az azonnali fizetési lehetőséget, kicsit olcsóbban.

2023. szept. 24. 14:28
 25/39 anonim ***** válasza:
84%
50 % al estek vissza tavalyhoz képest idén az ingatlan adásvételi számok. Ami azért hihetetlen szinte, ha vmi a felére zuhan. Ilyen környezet azert teremt alkalmat az alkura. Meg ha feltétlenül nem is ekkorara amit te gondolsz, de én sajat magam ha vennék ilyen környezetben most akkor 10 - 15 % korul simán alkudnék bármilyen lakásra.
2023. szept. 24. 16:32
 26/39 anonim ***** válasza:
78%
Azért nem bármilyen lakásra kedves #25, hanem az olyanra ami túl van árva a piachoz képest. Én például 22 millióért adtam el a lakásomat most és 23 millióért vettem egy jobbat. Tehát teljesen piacon belül volt, nem tudtam volna 20 millióra alkudni, mert kiröhögött volna és eladja másnak, mert vannak olyan ingatlanok, amikre van kereslet. Nyílván egy 4. emelti panel lakás nem annyira keresett, mint mondjuk egy egy 2. emeleti erkélyes, két szobás, külön nyíló.
2023. szept. 24. 16:54
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Így van! 4 emeletesben 2. emeleti, erkélyes, két szobás külön nyíló 5 nap alatt elkelt. 1,5 % alkuval összesen.

2023. szept. 25. 07:10
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
#27: a panellakások mindenhol ennyi idő alatt kelnek el, ha piaci áron hirdeted.
2023. szept. 25. 08:21
 29/39 A kérdező kommentje:

Pár napja elküldtem az ajánlatot az ingatlanosnak(31 millió), de nem érkezett rá válasz. :) Túlárazásról még csak annyit, hogy 34-ért van egy sarokra hasonló, igaz kicsit rosszabb állapotban, de 5 m2-rel nagyobb lakás. A reális ár kb. ennyi, de ezt egy profi ingatlanosnak tudnia kéne, így csak feleslegen rabolja a saját és az ügyfele idejét.

Köszönöm a választ Mindenkinek!

2023. szept. 28. 13:26
 30/39 anonim ***** válasza:
Kérdező, azt mindenki kihagyja a logikus eladói érvek közül, hogy "eladó a lakásom, de nem minden áron". Sok ingatlan van a piacon jelenleg. Sok a túlárazott az tény. Csak abba nem gondol bele itt senki, hogy azzal a gondolatmenettel is lehet lakást hirdetni, hogy ha ennyiért elmegy akkor eladom, ha nem akkor nem, nem történik semmi. Ott te érvelhetsz, hogy túl van árazva, akkor sem fogja odaadni a neked reálisnak tűnő áron. Az a legfontosabb, hogy olyan eladót fogjál ki, akinek el kell!!! adnia a lakását. De a hirdetők zöme nem az a kategória, nincs tömeges eladási kényszer, mert nincs hitelválság. A piac még további 2-3 évig is képes tartani magágát a jelenlegi szinten. Az, hogy valaki látja hogy továbbra is hirdetik 1-2 év múlva is, csak annyit jelent hogy neki nem sürgős, majd ha eljött az ideje eladja.
2023. szept. 28. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!