Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire pofátlan dolog egy...

Mennyire pofátlan dolog egy 40 millióért kínált lakásra 30 milliós ajánlatot tenni, ha erősen túl van árazva?

Figyelt kérdés

2023. szept. 23. 20:25
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%

10, Egy panellakás árában hasonló téglát ugyanúgy 50-80-as évek vagy 1900-as évek vagy még azelőttit kapsz. Nézz meg egy 50-es években épült téglát Budapesten, ami nincs műemlékké nyilvánítva. A homlokzata tégláig le van rohadva egytől-egyig mindegyikről, elavult gázkonvektoros fűtéssel, de többségből már kiszedték és maradt ez a nagyon olcsó 50.000 Ft-os elektromos fűtőpaneles megoldás, ami azt jelenti, ha nincs áram, vagy kimaradás van télen, akkor gyakorlatilag fagyj meg.

Festés kínlódás panelban, miért is? :D Látom nem festettél még 30-40 éves tégla társasházban, ahol a henger felszedi az előző 20 év rétegét, mert sose volt csiszolva vagy olyan a belső vakolat állapota hogy le kell bontani tégláig.

Erre az egészre azért reflektáltam, mert szerintem kicsit félrelőttél a panellakás és tégla közti difire. Az, hogy ilyen problémák nincsenek egy 10-20 éves téglalakásnál azt pedig el is várom azért a különbségért amennyivel többért kapható.

Egy jó állapotú tégla, ha pl a fővárosról beszélünk, akkor meg 200-500.000 Ft-tal is több lehet nm / árban. Szóval oké, hogy nem kell annyit költeni egy jobb állapotú téglára, de annak több is lesz az ára legalább 5-10M Ft-tal (feltéve, ha maradunk egy átlag 40-50 nm-es lakás paramétereinél.

Egyébként Kelenföldön elfogadnék én egy "omladozó szart" is, most azok is úgy cirka 50-60 millió Ft-ot érnek. :D

2023. szept. 23. 23:50
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem járok BP-en úgyhogy nem tudom milyenek a téglák és a panelek. Én vidékről tudok nyilatkozni. Itt téglát kell venni, ha hosszabb távra is gondolni akarsz. Az összes panelházat elhanyagoltál és hiába szedték/szedik a nagyon drága közösköltséget nem történik felújítás, még az ajtókat sem cserélik ki. :)
2023. szept. 24. 00:29
 13/39 anonim ***** válasza:
11%
Festés kínlódás panelban, miért is? Mert 3x glettelned kell, hogy valami érdemlegeset tudj alkotni, a téglába nem kell 3x glettelni.
2023. szept. 24. 00:30
 14/39 anonim ***** válasza:
0%
A panelházban olyan vékonyak a falak, hogy a szomszéd szarását is hallani fogod, ha egy gyerek van a szomszédban vagy egy kicsit hangosabb lakó akkor vége van, megfogsz hülyülni. Egy tégla lakásnak jobb a hangszigetelése a felső szomszédot sem fogod hallani, ha dübörög.
2023. szept. 24. 00:31
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Téglában nem hallod? Mondd melyikben nem hallod a szomszédot, mert veszek ott lakást :D

2009-es építésű téglában ismerősömék még az alsó szomszédot is hallják, ilyenkor mi van? A falszomszédról nem is beszélve.

Minden társasház zajos, max a szomszéd csendes.

14-es, te annyira szűk látókörű vagy, hogy abba kár belemenni.

2023. szept. 24. 01:16
 16/39 anonim ***** válasza:
93%

Ha túl van arazva, nem pofátlan. Nekünk a szomszéd akarta a boltkent üzemelő, vastagon penészes, rossz beosztású, utcafrontos, lyukas tetejű és emiatt igencsak azo ingatlanát eladni 25 millióért, amikor a környéken 30-35-ért nagyobb normálisat lehet kapni, ami nem osztatlan közös tulajdonú. Mondtuk hogy 15-ért elgondolkodunk rajta. A másik szomszéd is kirohogte.

Azóta sem sikerült eladnia, de még bérbe sem. Nem érdekel hogy pofátlannak gondol e vagy sem, az ingatlan piac tele van most idiótákkal, akik szeretnének a kicsit pangó piacon az elmúlt évekhez hasonlóan nagyot szakítani. Ez Budapesten működik, de már az agglomerációban sem. Majd várnak, ha jön balek akkor vigye, egyébként meg rohadjon rá.

2023. szept. 24. 04:37
 17/39 anonim ***** válasza:
73%
Nekem aztán nem fáj semmi, az volt a kérdés pofátlan-e hozzánemértő szerint túlárazott ingatlanra irreálisan alacsony árat mondani. A válasz, igen.
2023. szept. 24. 06:50
 18/39 anonim ***** válasza:
88%

#17: én is szerinted "hozzánemértőként" voltam vevő az elmúlt 2 évben.

Érdekes modon, szerintem túlárazott volt, és szabad szemmel látható alkuval adtam ajánlatot még csúcson, az egyik sem ment még el a mai napig (már 1.5-2 éve hirdetik őket).

Aztán jött egy olyan, ahol nem volt ingatlanos pióca a képben, értékbecslés alapján árazták be, nem álmodozással, csak kocsot volt túlárazva (a többihez képest kb 10-20%-al kevesebbért hirdették, ebből még 10%-ot tudtam alkudni.

Azóta csak mézem a hirdetésfigyelőt, már kis képről ismerem az összes házat, leveszi, felrakják újra, 1-2 millával viszegetik le az árát, de valahogy egyuk sem akar elmenni.

2023. szept. 24. 07:27
 19/39 anonim ***** válasza:
87%
Két lehetőség van. Vagy a hirdető direkt pofátlanul magas áron hirdeti, hogy majd örüljön a vevő, hogy milyen sokat tudott "alkudni", vagy komolyan gondolja az árat és téged tart pofátlannak. Ha nem akarod mindenáron azt az ingatlant, akkor próbáld meg, legrosszabb esetben elküld a k*rva anyádba, jó esetben belemegy, vagy megegyeztek a kettő között.
2023. szept. 24. 07:54
 20/39 anonim ***** válasza:
93%

Ha az a 30 milla ott van nálad KP-ban az elég meggyőző ajánlat.

Ha még el kell adnod a nagymama porcelánját, meg a kocsit, meg a házat is amit két éve hirdettek, de még senki nem nézte meg, és még így is kell 20 milla hitel, de az asszony minimálbéres, te meg rokkantnyugdíjas vagy az már nem biztos hogy jó :D

2023. szept. 24. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!