Valaki még megpróbál idén CSOK-kal használt házat venni? Nyilván kihasználnánk még a hitel miatt, azonban hemzseg a piac a túlárazott házaktól. Eladni alig tudnak, ugyanazok a hirdetések vannak beragadva. Ti hogy látjátok?
Lehet alkudni, én már a CSOK beszüntetés előtt is tudtam alkudni 10%-ot (az eleve visszafogottabb árból), most családi háznál 20-30% simám benne van.
A hirdetésfigyelőt nem kapcsoltam ki, a legtöbb hirdetés több, mint egy éve fent van, csak viszegetik le az árakat.
Ha nincs olyan ingatlan, amit éppen megvennétek, akkor nem vennék csak azért valamit idén, hogy még kitudjuk használni a csok-ot. Annyira azért nem sok a használt. Hosszútávon lehet többet buktok egy elhamarkodott döntésen.
Mi tavaly vettünk házat, akkor 10%-ot tudtunk alkudni, idén már ez lehetett volna valószínű több is, de nem bánom. Most a saját ingatlanunk is sokkal nehezebben ment volna el valószínű, amit beforgattunk ebbe, vagy az is nyomott áron. Előtte két, azaz 2 évig (!!!) nézelődtünk mire találtunk olyat, amibe szívesen beköltöznénk és nem vitték el az orrunk elöl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!