Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha szükségetek lenne garázsra,...

Ha szükségetek lenne garázsra, inkább bérelnétek, vagy vásárolnátok (akár hitelre is)?

Figyelt kérdés

2023. szept. 18. 16:05
A kérdező szavazást indított:
Garázst inkább csak bérelnék.
Inkább vásárolnék.
8 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Inkább vásárolnék.Pár év alatt elfizetek 1 garázs árát,ami nem lesz az enyém.
2023. szept. 18. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy tervezem, hogy egy bizonyos helyen lévő garázsra az elkövetkező min. 5 évben szükségem lesz (nem adom el a kocsim, nem költözök), akkor inkább megvenném még hitelre is.
2023. szept. 18. 16:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
3-5 év alatt kifizeted , és el tudod adni .
2023. szept. 18. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem 1 évig kell hasznánom akkor inkább vennék.
2023. szept. 18. 17:26
 5/7 anonim ***** válasza:

3 db garázsom van, amit még 2010-ben vásároltam, mind a 3-om 2009-ben épült és 2010-ben került átadásra. Egy társasház belső udvarban található mind a 3-om, összesen pedig 6 garázs van az udvarban + egy dupla garázs amit egy orvos vett meg magának még szerkezetkész állapotban.

Akkoriban 2 millió Ft volt az átlagár, a 3. garázst már 2,5 millió körül vettem ami akkoriban már magas ár volt (+500.000 Ft akkoriban olyan volt, mintha most egy garázst 10 millió helyett 12-13 millióért vennénk).

Ugyanebben az évben vettem ott a teljesen új tetőtéri szerkezetkész lakásom 7 millió Ft-ért.

Most a 3 db garázs kb 30 milliót ér összesen. Mai fejjel már nem vennék ennyi pénzért, annakidején egyszerűbb volt összekeresni 2 milliót, mint most 10-et. Szóval én tuti nem vennék mai fejjel garázst, de még kocsibeálló helyet sem 2 millióért.

Érdekességképp, ha valakit érdekelne: egyik garázs ki van adva, teljesen tisztán, számlaképesen, adózva. 22.000 Ft-ért bérlik 2 éve, nem emeltem, mert jó fej a bérlő és őszinte leszek engem sem izgat, hogyha 5.000 Ft-tal többért bérelné, akkor vehetnék a boltban fél kilóval több Pick szalámit a boltban.

A kérdéshez visszatérve, ha nem lenne garázsom:

Én inkább bérelnék éves szinten egy garázst 240.000 Ft-ért, minthogy vegyek egyet 10 millióért. Pláne úgy, hogy a legtöbb ember tényleg csak az autóját tartja benne.

Én anno részben befektetésnek vettem a 3-at amúgy, meg a lakás garzonlakás 40 nm.

1-ik garázsban az autóm van, 1-ben tároló lett kialakítva, a 3. az sokáig teljesen üres volt, aztán jött a kiadás ötlete.

Ha nem nagyértékű az autó és megoldható a parkolás közterületen, akkor tuti nem vennék garázst. Max bérelnék, jelen piaci helyzet mellett szerintem nagyon luxus garázst vásárolni és a felvásárlóréteg sem az átlag ember.

2023. szept. 24. 00:07
 6/7 anonim ***** válasza:

1-es válaszoló, kb 30 év alatt "fizeti el valaki egy garázs árát".

Budapesten inkább gépkocsibeálló helyek vannak, de azok is 20-30.000 Ft körül.

Vidéken meg 15-20.000 Ft átlagban egy garázs havi bérleti díja. Vásárolni viszont már sehol sem olcsó, mert szűkös a kínálat. Egyedül ezekhez az olcsó lemezgarázsokhoz lehet alacsony áron hozzájutni, azoknak pedig nem véletlen ennyi az ára.

2023. szept. 24. 00:13
 7/7 anonim ***** válasza:
A reális vételárat osztanám a környékre jellemző éves bérleti árral. Amennyiben többre jönne ki mint 13 - 14. Akkor mindenképpen bérelni!
2023. dec. 24. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!