Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi lenne a megoldás?

Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 5 éve vásároltam egy panelt, egyedülálló voltam király volt, lett egy párom született egy kislanyunk ezért kicsi már a panel! Venni szeretnénk egy házat, úgy jogy a panelt eladom.. viszont a panel tulajdonjoga 1/1.. nyilván akarok közöset vele, de ki tudja ki lesz 10-15 év múlva és nem akarok fedél nélkül maradni, se adósságba verni magam. Mi lenne a megoldás ? Nem akarok vitázni ilyen dolgon de az életem se akarom elrontani.

#Ház, élet, család #2023, tulajdonjog
2023. szept. 17. 08:43
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
98%
Szerződésben rögzíteni hogy az ingatlan kié. Ugyanakkor az "asszonyt" ne hagyd tulajdonjog nélkül (nem, nem kell 50-50%, de valamivel jelezd hogy az otthoni tevékenysége is számít). Értem hogy tiéd az ingatlan, de jelenleg a gyereknevelés terhet ő viszi, ami miatt nem dolgozik, és általában hosszabb távon is emiatt piacképtelenebb a munkaerőpiacon. Nem túl elegáns, hogy otthon anyu neveli a gyerekeket, miközben apu karriert épít, és a saját nevére gyűjti a pluszt, amit a gyereknevelés alóli felmentés révén szerez.
2023. szept. 17. 12:45
 22/47 anonim ***** válasza:
82%

#21: Végre egy értelmes válasz.

Nálunk is ugyanez a helyzet, én viszonylag jól keresek, asszony kb harmadát kereste amíg dolgozott, a gyereknevelés meg igen kemény meló, mármint ha fogalkozol is a gyerekkel, szerintem is aljas dolog lenne azzal sarokba szorítani a a feleséget, hogy hát bocs, te kevesebbet kerestél, a ház az enyém, de amúgy az életszívonalunk, ami miattam lehet ilyen magas, a te fizudat "elvitte".

2023. szept. 17. 12:55
 23/47 A kérdező kommentje:
Olyat nem lehet pl hogy 70%-a a megvásárolt ingatlannak az enyém a 30%-a az övé?
2023. szept. 17. 13:14
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
De, sőt olyat is lehet hogy 99-1% az arány.
2023. szept. 17. 13:21
 25/47 A kérdező kommentje:
70-30 szerintem korrekt, de ezt hogyan fogalmazzam meg? És mikor kell? A bankban, vagy ügyvédnél?
2023. szept. 17. 13:22
 26/47 anonim ***** válasza:
95%
az ügyvéddel kell tisztázni, így kerül bele az adásvételibe.
2023. szept. 17. 14:02
 27/47 anonim ***** válasza:
17%

"Ő szeretne már közös házat"

Persze, hogy szeretne, csak éppen nem ad bele egy fillért sem.

Legyen eszed!!

Attól, hogy éppen együtt vagy egy nővel 1-2 éve, még nem kell egy ingatlanrészt a nevére íratni, mert hamar az utcán találhatod magadat.

Az itteni hozzászólók többsége a jogban teljességgel járatlan és érzelmi alapon döntenek, azt is többnyire a nők javára.

Mivel kizárólag a te pénzedből jön létre a házvásárlás, mit teszel, ha -a statisztika alapján- 1-2 év múlva elválik??!

Azt mondja pl., hogy bántalmazó a kapcsolatotok és távolságtartási végzést kér ellened?!

Természetesen nem kívánom, hogy így legyen, de egy alig ismert nőre nem íratunk ingatlant csak azért, mert rögtön az ismeretségetek kezdetén már szült is egy gyereket, hogy így bebiztosítsa magát?!

Biztosan szépen tud mosolyogni, de nézzed meg a változást, ha majd azt mondod neki, hogy meggondoltad magadat.

2023. szept. 17. 20:39
 28/47 anonim ***** válasza:
8%
Tied a gyerek egyáltalán?
2023. szept. 17. 20:40
 29/47 anonim ***** válasza:
81%
Bankban is tisztázni kell, hogy nem 1/1-ben leszel tulajdonos, de ugye a hitelt te veszed fel, mert te vagy hitelképes. Ügyvédnél természetesen, hiszen így íródik az adásvételi szerződés is. (Én a helyedben mást tennék, és bizony babaváróztam volna az ingyen hitelt nagy butaság kihagyni, igaz ehhez házasoknak kell lenni.) Most már mindegy ha így döntöttetek, kössetek egy élettársi vagyonjogi szerződést, amiben megállapodtok, hogy a vagyonszaporulatból ami együttélésetek alatt keletkezik szakítás esetén hogyan részesültök. Ez nem egyenlő mértékű élettársaknál, hanem a jövedelmek függvénye. Én az új házat a saját nevemre venném a helyedben, de szerződésben biztosítanám hogy a vagyonszaporulat rá eső részét megkapja szakítás esetén. Ez egy külön szerződés kell hogy legyen. Így tiszta.
2023. szept. 17. 22:19
 30/47 anonim ***** válasza:
20%
Tehát te adod a pénzt, te fizeted a hitelt, ő "csak" a gyereket tette a kapcsolatba. Innentől minden a te neveden. Ha normális ezt megérti és elfogadja, ha nem, akkor jobb is, hogy nem hozol létre vele közös tulajdont
2023. szept. 17. 23:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!