Ki fizeti az ügyvédet?
Örököltem egy nagyon kis értékű ingatlant
Kíváncsiságból felraktam a jofogasra, kicsit tularazva.
Nem sok erdeklodo volt, végül 2 hét után egy nagyon agilis vevő lecsapott rá, megnezte, mondott egy árat. Mondtam atgondolom, mert elég nyomott ár volt.
Azt mondta, ha részemről oké, már hétfőn hívja az ugyvedjet, és amint ad időpontot részéről mehetnénk is papírozni
Kicsit meglepett, hogy ennyire pörgeti a vásárlást, mert fordítva gondoltam volna, hogy általában az emberek próbálnak szabadulni az ingatlantol.
Így hogy ő mondta, hogy saját ügyvédje van (egyébként névről én is ismerem, elég híres itt a környéken) és intézi ebből kiindulva evidens hogy ő fizeti?
Vagy felesbe szoktak ?
Azért tippelek ra hogy ő fizeti, mert ha 50-50%rol lenne szó akkor kifogasolhatnam, hogy esetleg magas a díj részemre
Megállapodás kérdése, hogy ki fizeti az ügyvédet.
Az csak a szokás, hogy a vevő szokta, de ez nem szabály.
A vevő szokta fizetni. Mivel nyomott árat mondott, ha elfogadod, persze hogy sürgeti, nehogy meggondold magad. :D Nem hülye...
Mindenesetre ha nagyon pofátlan ajánlat, kontrázz rá nyugodtan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!