Hol vennétek ingatlant a helyemben? Külföldön vagy Magyaro.-n?
Külföldön lakom, Franciaországban. Kb 2 év múlva vennék itt hitelre egy lakást, amit ki is tudnék adni annyiért, hogy a bérleti díj fedezné a törlesztőrészletet. Egy csendes környéken tudnék venni egy jó állapotú, lakóparki 2 szobás lakást. Itt nem igazán emelkednek az ingatlanárak, évi 1-2 százalékot talán.
-A másik alternatíva egy Magyarországi ingatlan lenne, azt viszont nem tudom hogy hol és milyen ingatlant érné meg. Arra gondoltam, hogy csak egy telket (hitel nélkül) vennék, akár már idén is.
-Vagy olcsóbb helyen (pl. Miskolc mellett, én is oda szoktam hazajárni, ott van a szülői házunk) egy zártkerti, összkomfortos nyaralót (szintén hitel nélkül).
-Vagy pedig jövőre egy budapesti garzont, vagy egy miskolci 2 szobás lakást hitelre. (és azt is kiadni)
Szerintetek melyik érné meg a legjobban?
A bevándorlás szempontjából is megfontolnám a döntést. Mert bár jó környéken tudnék itt lakást venni, de ki tudja milyen jövő vár a franciákra, lehet olyan lesz, mint Dél-Afrika.

Kérdező, én a helyedben ott vennék lakást, ahol életvitelszerűen élek.
Ha jól értem, a lakhatásod már megoldott, ez egy második ingatlan lenne.
Egy bérbe adott (de akár üresen álló) ingatlannal van annyi feladat, hogy 1500 km-ről azt nem lehet csinálni. Vagyis ha kint élsz, akkor kint vegyél, és a lakóhelyedhez viszonylag közel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!