Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Gyanús, ha egy lakásról csak...

Gyanús, ha egy lakásról csak alaprajz van, kép nincs?

Figyelt kérdés
2023. szept. 10. 21:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
81%

Nekem egy alaprajz sokkal fontosabb, mint a fényképek.

Sok ingatlanhirdetést láttam már, és a legtöbbnél kétségbeejtőek a fényképek. Pláne, ha ingatlan iroda hirdeti. Lefényképezi az Isten barma a dekoratív szekrénysort, amit nyilván visz majd magával az eladó. Meg a gyönyörű torontáli szőnyeget. A gyerekszobában a szétnyitott utazóágyat, meg a gyerek sok-sok játékát. Vagy akár a kiteregetett ruhákat a szárogatón.

Hogy ezek a mafla ingatlanosok hogyan tudnak megélni a piacon, az számomra rejtély.

Egyébként ha tényleg ilyen árkülönbség van a hirdetési díjban, én is ugyanezt tenném.

Aki komolyan keres lakást/házat, az azt nézi, milyen a beosztása. Háznál még inkább lehet jelentősége az utcafronti megjelenésnek vagy az esetleges repedéseknek a falon, vagy hogy hogyan néz ki a kert. Ott egy fénykép sokszor a ház életkorára is utal, pl. a Kádár-kocka házak egy adott, kb. 30 éves időszakban épültek, ill. megvan az előtte ill. utána épült családi házak jellegzetes stílusa is.

De lakásnál teljesen nélkülözhető a fénykép, pláne, ha ott az alaprajz a beosztással.

Kit érdekel, hogy ronda színű valamelyik helyiség? Normális ember úgyis csináltat legalább egy tisztasági festést, mielőtt beköltözik.

2023. szept. 11. 08:33
 12/34 A kérdező kommentje:
#11 Adott esetben azt írta, ha jól emlékszem, hogy jó állapotú, vagy felújított. A tisztasági festés egy dolog (én nem gondolom, hogy nem normális az, aki nem ezzel kezdi), de tisztasági csempézés már nincs... Én pl. előnyben részesítenék egy zuhanyfülkés lakást, de az adatokból ez sem derül ki, kérdezze meg, akit érdekel. A képekkel kapcsolatban teljesen egyetértek. Sokszor gyakorlatilag a bútorokról, a berendezésről csinálnak képeket. Esetleg a szobáról van 10 kép, majdnem mind ugyanolyan, más helyiségről meg alig, vagy egyáltalán nem. Eleve nem értem, miért nem lehet egy ilyen fotózásra úgy-ahogy elpakolni amit lehet, esetleg elhúzni pár bútordarabot. Miért kell (ha kell) az ingatlanos által személyesen készített kép. Zavar, ha kiegészítőket, vagy pl. konzerveket, tusfürdőket, személyes tárgyakat kell nézegetnem. Úgy érzem, semmi közöm hozzá.
2023. szept. 11. 08:54
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor kapásból szoktam még képeket kérni,hogyha a válasz nemleges akkor el is engedem az egészet.
2023. szept. 11. 09:20
 14/34 anonim ***** válasza:
85%
Hívd fel/írj neki, hogy emaliben küldjön képeket. Ha szó nélkül küld akkor tényleg csak sóher volt, ha nem akkor viszont sumákol valamit.
2023. szept. 11. 09:47
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, ha felemeli a telefont, akár egy személyes megtekintést is egyeztethetne az eladóval. Persze, ha 100 km-re lakik onnan, akkor értem, hogy előtte szívesen látna képet róla.
2023. szept. 11. 09:54
 16/34 anonim ***** válasza:
36%

Lehet csak védi a saját ingatlanát a betörőktől.

Sokszor akkor látok ilyen ha meg van adva a pontos cím is a hirdetésben, nem csak közelítőleg van megadva a hely.

Most gondolj bele: megadod a neten a pontos címedet és alaposan körbe is fotózod a lakást. Gyakorlatilag aranybánya egy bűnözőnek. Mindent alaposan fel tud mérni, látja a bútoraidból, tárgyaidból hogy milyen ember vagy és ha arra érdemes a lakás, akkor simán elmegy feltörni. Kifigyeli néhány nap alatt a mozgásodat, utánadnéz facebookon, stb, mikor nem vagy otthon, hol dolgozol, és bemegy. Még sokat gondolkodnia sem kell, mert minden le van fényképezve, lehetősége van napokig nézegetni a képeket és megtanulni mi merre van, úgyhogy akár sötétben is teljesen otthonosan tud mozogni az "idegen" lakásban és néhány perc alatt kipakolja.

Lehet hogy spúr az eladó, vagy lelakott a kecó, de van egy ilyen aspektusa is a dolognak!

2. szomszédnál a facebookon élte az életét, mindent felrakott, hogy mikor hova megy, képek a házról, stb. Aztán csodálkozott amikor ő éjszakás szolgálatban volt és közben felnyomták a házat.

2023. szept. 11. 10:01
 17/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem kifejezetten tanácsokra volt szükségem, nyilván kérhetnék képeket, ha annyira érdekelne.
2023. szept. 11. 10:02
 18/34 anonim ***** válasza:
61%

Mondjuk bérlők laknak benne.

De amúgy egy csak alaprajzos hirdetést előbb hívom fel, mint egy alaprajz nélkülit 20 fotóval.

2023. szept. 11. 13:25
 19/34 anonim ***** válasza:
85%

#19: látszik, hogy nem sok lakáshirdetést néztél meg a gyakorlatban, én az elmúlt 2 évben több ezret néztem át elég alaposan.

fun fact: eddig csak olyat vettem meg, ahol volt alaprajz feltöltve, az már egy komoly szellemi szintjelző a tulajról/ingatlanosról.

2023. szept. 11. 13:38
 20/34 anonim ***** válasza:
0%
De elég sokat néztem meg. Pont ezért mondom hogy a legtöbb esetben ki lehet találni az alaprajzot. Való igaz van amikor nem.
2023. szept. 11. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!