Gyanús, ha egy lakásról csak alaprajz van, kép nincs?
Nekem egy alaprajz sokkal fontosabb, mint a fényképek.
Sok ingatlanhirdetést láttam már, és a legtöbbnél kétségbeejtőek a fényképek. Pláne, ha ingatlan iroda hirdeti. Lefényképezi az Isten barma a dekoratív szekrénysort, amit nyilván visz majd magával az eladó. Meg a gyönyörű torontáli szőnyeget. A gyerekszobában a szétnyitott utazóágyat, meg a gyerek sok-sok játékát. Vagy akár a kiteregetett ruhákat a szárogatón.
Hogy ezek a mafla ingatlanosok hogyan tudnak megélni a piacon, az számomra rejtély.
Egyébként ha tényleg ilyen árkülönbség van a hirdetési díjban, én is ugyanezt tenném.
Aki komolyan keres lakást/házat, az azt nézi, milyen a beosztása. Háznál még inkább lehet jelentősége az utcafronti megjelenésnek vagy az esetleges repedéseknek a falon, vagy hogy hogyan néz ki a kert. Ott egy fénykép sokszor a ház életkorára is utal, pl. a Kádár-kocka házak egy adott, kb. 30 éves időszakban épültek, ill. megvan az előtte ill. utána épült családi házak jellegzetes stílusa is.
De lakásnál teljesen nélkülözhető a fénykép, pláne, ha ott az alaprajz a beosztással.
Kit érdekel, hogy ronda színű valamelyik helyiség? Normális ember úgyis csináltat legalább egy tisztasági festést, mielőtt beköltözik.
Lehet csak védi a saját ingatlanát a betörőktől.
Sokszor akkor látok ilyen ha meg van adva a pontos cím is a hirdetésben, nem csak közelítőleg van megadva a hely.
Most gondolj bele: megadod a neten a pontos címedet és alaposan körbe is fotózod a lakást. Gyakorlatilag aranybánya egy bűnözőnek. Mindent alaposan fel tud mérni, látja a bútoraidból, tárgyaidból hogy milyen ember vagy és ha arra érdemes a lakás, akkor simán elmegy feltörni. Kifigyeli néhány nap alatt a mozgásodat, utánadnéz facebookon, stb, mikor nem vagy otthon, hol dolgozol, és bemegy. Még sokat gondolkodnia sem kell, mert minden le van fényképezve, lehetősége van napokig nézegetni a képeket és megtanulni mi merre van, úgyhogy akár sötétben is teljesen otthonosan tud mozogni az "idegen" lakásban és néhány perc alatt kipakolja.
Lehet hogy spúr az eladó, vagy lelakott a kecó, de van egy ilyen aspektusa is a dolognak!
2. szomszédnál a facebookon élte az életét, mindent felrakott, hogy mikor hova megy, képek a házról, stb. Aztán csodálkozott amikor ő éjszakás szolgálatban volt és közben felnyomták a házat.
Mondjuk bérlők laknak benne.
De amúgy egy csak alaprajzos hirdetést előbb hívom fel, mint egy alaprajz nélkülit 20 fotóval.
#19: látszik, hogy nem sok lakáshirdetést néztél meg a gyakorlatban, én az elmúlt 2 évben több ezret néztem át elég alaposan.
fun fact: eddig csak olyat vettem meg, ahol volt alaprajz feltöltve, az már egy komoly szellemi szintjelző a tulajról/ingatlanosról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!