Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Gyanús, ha egy lakásról csak...

Gyanús, ha egy lakásról csak alaprajz van, kép nincs?

Figyelt kérdés
2023. szept. 10. 21:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
60%
19-es, max. a panellakásban, ahol néhány típusterv van.
2023. szept. 11. 14:10
 22/34 anonim ***** válasza:
47%
Miért lenne gyanús? Az ingatlan.com-on 20.000 Ft volt 30 napra egy hirdetés feladása fényképekkel, szerintem rohadt drága, 3-4 ezer lenne a reális ár. Ha csak alaprajzot töltesz fel, akkor ingyenes a hirdetés. Minek fizetnék ki akár csak havi 20 ezret egy hirdetési oldalnak, amikor ha korrekt a leírás az ingatlanról úgyis kér még újabb fotókat aki komolyan ott és abban a kategóriában akar vásárolni. A keresővel így is megtalálja az ingatlant, ha a hirdető nem lusta kitölteni alaposan az adatlapot. Aki meg csak nézelődni akar, de egy egysoros üzenetet megírása már nem éri meg neki az energiát, az bizony úgysem lesz vevő, csak ingatlanpiac felmérő érdeklődő, hirdetés nézelődő. Ír neked és tudsz képeket küldeni. Átlagba 3 hónap jelenleg inkább egy év is kell egy sikeres eladáshoz.Nekem az sok pénz, az ingatlanom nem azért adom el, hogy elosztogassam az árát, olyan költségekre amire nem muszáj.
2023. szept. 12. 11:17
 23/34 A kérdező kommentje:
#22 Így érthető, de elég lett volna annyit írni, hogy fényképekkel drága feladni. Azt nem gondoltam, hogy ennyire. Mivel én is készülök eladni a lakásom, nekem is meg kell gondolnom, hogy ér-e ennyit. Köszönöm a válaszokat.
2023. szept. 12. 11:35
 24/34 anonim ***** válasza:
35%

#22: Ha rendesen van megírva a hirdetés, és tudsz jó fotókat felrakni, csak kicsit árazod túl, akkor elég lesz egy hónapra befizetni.

Ha egy hónap alatt sem megy el, akkor valami ordas hibát vetettél.

2023. szept. 12. 12:20
 25/34 anonim ***** válasza:
Ezt kicsit árazod túl kategóriát nem értem. Mihez képes túl? A vevő mindig olcsóbban akar vásárolni az eladó meg drágábban akar eladni mióta kereskedelem létezik. Ha egy hónap (az a legrövidebb megvehető hirdetési idő az ingatlan.com-on) alatt elmegy a lakásod, akkor vagy túl olcsón adod el (ergo neked sürgősen kell a pénz), vagy az adott ingatlan kategórián belül minden apróság stimmel a lakással, és akkor lecsapnak rá. Zömében jó környéken(kinek mi a jó persze)lévő, c mentes övezetben található, 1. emeleti, középső, körbe fűtött, jó közlekedésű, jó parkolási lehetőséggel rendelkező, full felújított (ha nem új vagy újabb építésű) olcsón kifűthető és lehűthető, teraszos/erkélyes lakást keresnek nyitott elrendezéssel, semleges színű vagy fa utánzatú modern burkolattal. Ha ugyanezekkel a paraméterekkel a lakás a 4. emelten van, más nem megy el 1 hónap alatt. De ha jön egy kilátás fan vevőjelölt, aki pont nem a standard 1. emeletet preferálja, akkor kaphat érte ugyanannyit az eladó.
2023. szept. 12. 13:49
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
#25: ha 1 hónap alatt nem megy el, akkor vagy szarul irtad meg a hirdetést, vagy durván túláraztál. ezen nincs mit szépíteni
2023. szept. 12. 13:58
 27/34 anonim ***** válasza:
26-os Akkor az ingatlanfejlesztő cégek is mind rosszul árazzák be a portékájukat, amikor egy-egy projekt teljes értékesítése 1-1,5 átlagban? Végül elkelnek a lakások csak nem 1 hónap alatt de ezen sincs mit szépíteni.
2023. szept. 12. 14:15
 28/34 anonim ***** válasza:

#27: elkeltek, amikor mindennek felfele ment az ára.

most meg épp rájuk rohad.

2023. szept. 12. 14:25
 29/34 anonim ***** válasza:
56%

Akkor meg lehet állapítani, hogy 1-1,5 év alatt mindig minden új ingatlannak felmegy az ára, tehát jó üzlet akkor ha nem kapkod valaki akinek áruja van, ergo nem kell 1 hónap alatt értékesíteni.

Rájuk rohad elég naív megállapítás. Két kategória létezik, a kicsi cég, akinek max új megrendelése nincs. Az általa épített ingatlanok eleve már a meglévő megrendelőnek épülnek a megrendelő pénzéből. Nincs mi rárohadjon.

Nagyok. Banki finanszírozással építenek nagy projekteket. Nekik meg nem akkora gond az, mint te hiszed. Befejezik az épületeket és ilyenkor nem az ingatlanokat értékesítik hanem a projektet mint egészet adják el egy befektetési alapnak. A bank nem adhat el csökkentett áron új lakásokat, mert azzal a saját kihelyezett hiteleit és a piac egészét veszélyezteti. Az alap kivár az értékesítéssel, ez neki be van árazva a befektetésébe hogy most nem fogja tudni eladni megfelelő áron, de később igen. Szó sincs arról, hogy ezekből lesz olcsóbb/jóval olcsóbb ingatlan a jelenlegi piacon.

2023. szept. 12. 15:08
 30/34 anonim ***** válasza:
87%

"Miért lenne gyanús? Az ingatlan.com-on 20.000 Ft volt 30 napra egy hirdetés feladása fényképekkel"

Tény, hogy ez sok a "semmiért", mikor más oldalakon ingyen is lehet hidetni. De egy 50 milliós lakás eladásánál a 20 ezer forint az kerekítési hiba se. Ha valaki ezen spórol, az szerintem nem normális.

2023. szept. 12. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!