Adásvételnél hol lehet megnézni, hogy a hozzáépített rész alaprajzilag engedélyezett-e?
Terképmásolatot kell lekérni a földhivatalból. Ha van ügyfélkapud akkor online 2000 Ft.
Ha azon nem látszik a bővítés, akkor az nem legális.
Ne parázz,az ügyvéd pillanatok alatt mindent lekér a Föld hivataltó.
Energia tanusítvány nélkül nincs szerződés kötés .
Amennyiben ti fizetitek az ügyvédet,egyértelműen a ti érdekeiteket védi.
3as. Ne beszelj badarsagot ... Az ugyved a JOGTISZTASAGOT KEPVISELI.
ERGO NEKI MINDEN FELET VALAHOL KEPVISELNIE KELL fuggetlenul attol ki fizeti .
Nem gyilkossag ez , hanem INGATLAN adásvétel.
A kerdesre a valasz : a terkepmasolat, ahogx mar elottem is irtak. Ugyved le fogja kerni amugyis .
Sajnos nem a mostani tulaj épített, hanem az előző. Ok is így vették 3 éve. Elvileg nem tudott róla. Valószínűleg pont eladás előtt építettek hozzá. Megkérdezték az illetékeseket, hogy ha minden okés akkor az engedélyeztetés 800.000ft, de mellette még számítson büntetésre (ami 3-4M ). Szerződésben pedig úgy lett volna írva, hogy úgy vesszük meg,ahogy a térképmásolaton van. Azaz elismertem volna, hogy egyezik a valósággal. Magyarán utána az eladó mossa kezeit én meg intézhetek mindent. Árból nem igen akart engedni.. pedig így már telek áron se érte volna meg a vásárlás, hát még a plussz fizetni valokkal... Engedélyeztetés is majd egy félév lett volna..
Utána mikor mondtuk, hogy csak tisztán vesszük meg, és aláírta szerződést, és ő már nem akarta vállalni a ráeső részt az engedélyeztetést, ki akart hátrálni és rám kenni, hogy mivel mi állunk el a szerződéstől nem jár vissza a foglaló. Aztán az ügyvéd megmondta, hogy de igen. Nem teljesíti, sőt kijelenti, hogy nem csinálja meg, amit vállalt a szerződésben a foglaló 1* visszajár. És örüljön hogy így lett beleirva, mert ha ez nem lett volna benne, ez szerződésszegés így 2* kellene fizetnie.
Nem tudom ebben mennyi lett volna az átverés része, ... de mindenki figyeljen oda. Lett volna több jelentkező is, de akik hitelre akarták, azokat elhajtották. ( Meg jó ismerőst is!) Velünk csak azért foglalkoztak, mert kp vevők voltunk. Bank átnézi a dolgokat rendesen, ott már előbb kiderült volna a turpisság.
Térképen 40nm vályogházat 1500nm telken, majd 29M vettünk volna. vidéken egy kis faluban...
Dehogy derült volna ki...
Bankon keresztül vettem hitelre a tégla házamat, amiről felújítás közben derült ki, hogy vályog,a tégla részeit a 70es években építették hozzá az alap 70m² vályoghoz 20m² tégla konyha, ráadásul semmilyen papíron nem létezik sem a ház sem a hozhá épített rész, de mégcsak az istállók vagy a pince, de még nyárikonyha sem... papíron egy 1950ben épített 30m² ház van telkemen.
Ügyvéd és minden hatóság azt mondta jó ez így...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!