Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szüleim Debrecenben akarnak...

Szüleim Debrecenben akarnak lakast venni nekem, de én Budapestre költöznék?

Figyelt kérdés

Alig van munka Debrecenben, hiába nagyváros, azt értem, hogy sok fizikai van, de inkább maradnék a szellemi vonalon.

Szüleim azzal érvelnek, hogy legalább itt hitelmentesen megúsznánk.

Én meg azt mondtam, hogy inkább elkoltoznék Budapestre 1 évre alberletbe, és ha tetszik a város, akkor én felvenném a hitelt és kipotolnam a 30 milliós összeget amit anyáék adnának és vennénk belőle Budapesten valami szegényebbet, mert ott még 40 millió körül sincs túl nagy választék.

Szerintetek mi a helyes? Tehermentesen egy saját lakás Debrecenben, úgy hogy már voltam hónapokig munkanélküli, mert semmire se tudtam jelentkezni (fizikai munkára direkt nem mentem).

Megéri inkább Budapest ?

2023. szept. 5. 22:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
60%

29. Biztos, hogy idősebbként már magasabbak az ember elvárásai, de hidd el egy lakástalan "csóró" huszonéves egy akármilyen első lakásnak örül, egy jobb garzonnak vagy egy másfél szobás panelnek is. Nagyon is jó az egy fiatalnak akár lakni is, akár ugródeszka lakásként, amiből aztán később vehet nagyobbat. Az, hogy te idősebben már nem vennél ilyen lakásokat lakni, ha nem muszáj, az teljesen érthető, mert neked már magasabbak az igényeid és a lehetőségeid.

30. De ötleteket lehet adni a kérdezőnek. Pl. felvetheti a kérdező, hogy vegyenek Pesten lakást és meggyőzheti a szüleit olyan érvekkel is, amiket itt olvasott a válaszok között. Vagy mondjuk én szégyenérzet nélkül mondtam a szüleimnek, hogy segítsenek lakáshitelt is felvennem, hogy biztosan pozitív legyen a hitelbírálat. Úgyhogy 3-an közösen vettük fel, mármint a szüleim kezesek a lakáshitelben. De mivel nevetséges összegről van szó, 8 millió forint 80 ezer törlesztővel, ezért 0,00001% az esélye, hogy ne tudnám akár csak én fizetni, annak meg pláne, hogy a szüleim is belebuknak akármilyen módon. A családi bizalom is megvan hozzá, hogy minden okés legyen. Gondolom a kérdező szülei sem csórógyerekek, ha tudnak adni 30 milliót neki lakásra, mégha csak örökségből is van mondjuk ez, nem megkeresett vagyonból.

2023. szept. 8. 00:39
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt olvastam ki a sorokból, hogy maga a kérdező sem biztos abban, hogy melyik a jó döntés, illetve azt, hogy önmaga is tart a hitel felvételtől. Szülei meg egyértelműen egy Debreceni hitelmentes lakást akarnak neki vásárolni, amit eldöntöttek és nem adtak/ajánlottak alternatívát. Ezért írtam, hogy úgyis a szülő dönt jelen esetben.
2023. szept. 8. 07:05
 33/34 anonim ***** válasza:
60%
31-es, a 29-es vagyok és sehol nem írtam olyat, hogy egy fiatalnak nem jó egy garzon, vagy akármilyen kis lakás, főleg, ha ingyen kapja a szüleitől, ami sokaknak csak álom és van aki még egy ilyen lakást is egy fél életet legürcölve tud csak megvenni. Annyit írtam, hogy 30 millából már Debrecenben is korlátozottak a lehetőségek annyira emlkednek az árak. Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy Budapesten jobban járna a kérdező. Nyilván Budapest se való mindenkinek, aki nem szereti a tömeget, a zajt és a nagy távolságok miatti hosszas utazásokat, annak jobb egy vidéki város, de még ez esetben sem Debrecent választanám.
2023. szept. 8. 23:06
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt döntesz szerintem párszor utazz el Budapestre. Volt hasonló dilemmában lévő haverom, aki oda akart menni Debrecenből, hasonló megfontolások mentén, mint te, de Budapest egyszerűen nem jött neki be.
2023. szept. 9. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!