Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 300nm-es ház túl nagy 2...

Egy 300nm-es ház túl nagy 2 embernek?

Figyelt kérdés
Mások szerint igen, de mi kellemesnek érezzük. Túl nagy lenne?
2023. szept. 3. 14:44
1 2
 1/11 nemaRendőrség ***** válasza:
35%

Szegény válasz az lenne, hogy ha ki tudjátok fűteni.

Szerintem nem olyan sok az a 300nm, főleg ha nagy terek vannak. Mi egy 90nm polgári lakásban élünk ahol a nappali akkora mint egy panel garzon (na jó, csak köbméterben).

Gondolkodunk hogy megvesszük a szomszéd lakást, összenyitjuk, hogy legyen majd mégegy gyerekszoba illetve dolgozó.

300nm-t el tudnánk használni, medence, szauna, vendéglak, konyha, dolgozószoba, hobbyszoba/műhely, fürdők

2023. szept. 3. 14:55
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Fölöslegesen nagy. De, ha nem gond fűteni és kitakarítani, akkor nincs akadálya. Én már csak takarítás miatt se szeretnék ekkora házat, ha csak nem telik takarítónőre is még pluszba.
2023. szept. 3. 15:18
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
300 nettó alapterület igen, de jellemző, hogy egy csomó tulajdonos nem ismeri a valós hasznos alapterületét és az építőipar azzal kábítja, hogy 300 négyzetméteres a háza, miközben valójában csak 200-240.
2023. szept. 3. 15:21
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Igen, szerintem 4 embernek is.
2023. szept. 3. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon sok függ a beosztásától.

Több ekkora házat is láttam pl. 2 generációs megoldásban, úgy nem indokolatlanul nagy, akkor sem, ha éppen ketten lakják. Persze, 4-5 embernek is bőven elég lenne.

2023. szept. 3. 15:47
 6/11 anonim ***** válasza:
22%
nem túl nagy. Nekünk is ilyen van. Feltételezem, hogy egyszer elveszik majd közérdekből, mert a honfitársainknak nincs hol laknia, de addig élvezzük az előnyeit.
2023. szept. 3. 17:07
 7/11 anonim ***** válasza:
93%

Nem túl nagy, de felesleges.

Mi négyen lakunk 270 m²-en, mondjuk ebből 40m² garázs. Ez is olyan, hogy akkor sem lennék kétségbe esve, ha kicsit kisebb lenne.

2023. szept. 3. 18:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk kettőnknek van 94 nm + 20 nm terasz.

Én úgy gondolom, hogy erre nincs szükségünk, kisebb kb 75 nm is megfelelne.

Értékesítés szempontjából viszont jó, mert a méret ideális. Nem nagy, nem kicsi.

Minden egyes ingatlannak megvan a vevői köre. A 300 nm-es házaknál talán kisebb a vevői kör.

Ha nem probléma a rezsi költség, akkor élvezet lehet egy ilyen nagy házban élni.

A trend itt 🇭🇺 mint Nyugaton a kisebb-, praktikusabb otthonok felé mutat.

2023. szept. 3. 21:44
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Igen, az. Legalábbis nekem, hosszútávon. Nyugdíjasok tömkeleg él egyedül vagy másodmagával csilliárd négyzetméteren, és sír a szája hogy nem bírja fenntartani, nem bírja takarítani, nem bírja karbantartani. Eladni még nem tudja, mert kinek kell egy ilyen hodály, pláne hogy általában a világ végén vannak.
2023. szept. 4. 03:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Részemről hatalmas. Én nem szeretem az óriási tereket és pénzkidobásnak érzem a fenntartását is (akkor is, ha nem okoz problémát). Miért jó akkora alapterületen lakni, ahol fogócskázhat két fő? Ha nem akarnak, hetekig nem is találkoznak. :)

Éltem Amerikában, sosem tudtam feldolgozni már azt sem, hogy miért nincs élhető, kisebb méretű lakás normális lakóparkokban. A legkisebb, amit felajánlottak anno, 90 nm volt, de inkább a 120+ volt a jellemző. Ketten éltünk ott, dolgoztunk, este estünk haza, utáltam tisztán tartani, egy csomó plusz idő volt. Persze tök komfortos, hogy nem megyünk lépten nyomon egymásnak, mint egy panel szűk folyosóin, de 2 embernek minek 3 szoba fürdővel és gardróbbal szobánként?

Amikor hazaköltöztünk, alap volt hogy nem hodályban gondolkozunk, vagy ha igen, akkor rendszeresen jön valaki takarítani. 114 nm-en élünk hárman, tervezünk mégegy gyereket. Mondjuk örülnék akkor majd már mégegy szobának (vendégszoba), plusz egy külön mosókonyhának, de még így is kijönne max 150 nm-re az az ingatlan, ami egy életre kiszolgál és pont jó méretű nekünk.

2023. szept. 4. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!