Egy 300nm-es ház túl nagy 2 embernek?
Szegény válasz az lenne, hogy ha ki tudjátok fűteni.
Szerintem nem olyan sok az a 300nm, főleg ha nagy terek vannak. Mi egy 90nm polgári lakásban élünk ahol a nappali akkora mint egy panel garzon (na jó, csak köbméterben).
Gondolkodunk hogy megvesszük a szomszéd lakást, összenyitjuk, hogy legyen majd mégegy gyerekszoba illetve dolgozó.
300nm-t el tudnánk használni, medence, szauna, vendéglak, konyha, dolgozószoba, hobbyszoba/műhely, fürdők
Nagyon sok függ a beosztásától.
Több ekkora házat is láttam pl. 2 generációs megoldásban, úgy nem indokolatlanul nagy, akkor sem, ha éppen ketten lakják. Persze, 4-5 embernek is bőven elég lenne.
Nem túl nagy, de felesleges.
Mi négyen lakunk 270 m²-en, mondjuk ebből 40m² garázs. Ez is olyan, hogy akkor sem lennék kétségbe esve, ha kicsit kisebb lenne.
Nekünk kettőnknek van 94 nm + 20 nm terasz.
Én úgy gondolom, hogy erre nincs szükségünk, kisebb kb 75 nm is megfelelne.
Értékesítés szempontjából viszont jó, mert a méret ideális. Nem nagy, nem kicsi.
Minden egyes ingatlannak megvan a vevői köre. A 300 nm-es házaknál talán kisebb a vevői kör.
Ha nem probléma a rezsi költség, akkor élvezet lehet egy ilyen nagy házban élni.
A trend itt 🇭🇺 mint Nyugaton a kisebb-, praktikusabb otthonok felé mutat.
Részemről hatalmas. Én nem szeretem az óriási tereket és pénzkidobásnak érzem a fenntartását is (akkor is, ha nem okoz problémát). Miért jó akkora alapterületen lakni, ahol fogócskázhat két fő? Ha nem akarnak, hetekig nem is találkoznak. :)
Éltem Amerikában, sosem tudtam feldolgozni már azt sem, hogy miért nincs élhető, kisebb méretű lakás normális lakóparkokban. A legkisebb, amit felajánlottak anno, 90 nm volt, de inkább a 120+ volt a jellemző. Ketten éltünk ott, dolgoztunk, este estünk haza, utáltam tisztán tartani, egy csomó plusz idő volt. Persze tök komfortos, hogy nem megyünk lépten nyomon egymásnak, mint egy panel szűk folyosóin, de 2 embernek minek 3 szoba fürdővel és gardróbbal szobánként?
Amikor hazaköltöztünk, alap volt hogy nem hodályban gondolkozunk, vagy ha igen, akkor rendszeresen jön valaki takarítani. 114 nm-en élünk hárman, tervezünk mégegy gyereket. Mondjuk örülnék akkor majd már mégegy szobának (vendégszoba), plusz egy külön mosókonyhának, de még így is kijönne max 150 nm-re az az ingatlan, ami egy életre kiszolgál és pont jó méretű nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!