Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A nagyon gazdagok miért nem...

A nagyon gazdagok miért nem szánják meg a nagyon szegényeket?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy valaki miért lesz boldogabb attól, hogy van egy 2 milliárd FT-os karórája, ahelyett, hogy abból építene a szegényeknek egy komplett lakóparkot. Tudom, hogy vannak emberek akiken az sem segítene, ha adna neki 100 milliót, mert ugyanúgy lezüllene, de azért akadnak kivételek.

Ha nekem ennyire sok pénzem volna tuti segítenék a szegényeken.

2023. aug. 26. 10:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Még ennél is egyszerűbb példa: a kéregető csöves sem zsemlét vesz a kapott 100 forintból, hanem egy pohár bort.
2023. aug. 26. 11:32
 12/21 anonim ***** válasza:
97%
8 kb a föld 70-80 % jobban élsz. Biztos lehet találni valakit aki nem gyarmat. Szoval miért nem adakozól?
2023. aug. 26. 11:34
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Vállalkozóként az a tapasztalatom, hogy még a számlát sem szívesen fizetik ki és még a kevésből is alkudni akarnak. De hát részben ezért gazdagok, a spórolás az egyik stratégia, persze ha van miből spórolni. Kevés a tisztességes vagyonos, aki legalább azt kifizeti ami jár, nemhogy még adakozzanak. Amelyik mégis adakozik nagy néha, az is csak PR szempotból és csak annyit, amennyit leírhat az adójából.
2023. aug. 26. 11:40
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

És ez mit segítene a nagyon szegényeken?

Ugyanúgy szegények maradnának, nem dolgoznának, csak sorra nyomnák ki a kölyköket. Lenne hova. Fialópark lehetne a neve ennek a lakóparknak.

Szerintem a fogamzásgátlást kellene ingyenessé tenni. Ez lenne a legnagyobb segítség. Nem lehetne a gyerekkel takarózni. A családit, meg mi egyebeket szigorú feltételekhez kellene szabni. Nem lenne megélhetési forrás a gyerek.

Dolgozni kellene, és máris lenne pénzük.

2023. aug. 26. 14:45
 15/21 nemaRendőrség ***** válasza:
76%

Mert ha vesz egy órát 2 milliárdért, akkor ugyanúgy van 2 milliárdja, csak órába fektetve.

Ha épít belőle egy nyomornegyedet akkor meg ő lesz a féreg, hogy nő miatta a bűnözés

2023. aug. 26. 15:37
 16/21 anonim ***** válasza:
86%

Názd meg mi lett az afrikai segélyekkel. Nagy részük a rezsimek diktátorainál és a haduraknál kötött ki.

Vagy nézd meg nálunk is mi lett az ilyen elvileg a szegény családokon segítő pénzosztás CSOK-kal. Túl sokan visszaéltek vele. Még politikusok is arra vették a nyaralót. Hatása sok nem volt mert még mindig bőven kevés magyar gyerek születik. De az államkasszát ez a pénzosztás is jócskán segített lefosztani.

Az azelőtti szocpollal is sokan csaltak. Kisebbségi családok egymás között adták vették a gyerekeket hogy felvehessék.

Nézd meg mi szokott lenni a segítő alapítványok pénzével. Gyakran kiderül, hogy sikkassztják ki belőlük a pénzt.

A segélyek szinte sose oda mennek ahova névleg szánják. Azok a pénzek rövid úton mennek vissza a felső tízezerhez.

Az oktatást kell fejleszteni. Nem csak az alap tárgyakat tanítani, hanem pénzügyeket és üzleti tárgyakat. Mai napig nem rendelkezik alapvető pénzügyi ismeretekkel még a magyar felnőtt lakosság nagy része sem.

Ne halat adj a szájukba, hanem tanítsd meg őket halászni.

2023. aug. 26. 16:25
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, hallottad-e, hogy ha egyenletesen elosztanák a világ minden vagyonát és pénzét, 5 éven belül ugyanazok lennének a gazdagok és a szegények, mint akik előtte voltak.

Minden gazdag adakozik, különben nem lehetnének gazdagok, alapszabály, hogy a jövedelmük 10%-át (kevésbé tehetősek 3-5%-át) elajándékozzák.

2023. aug. 26. 18:48
 18/21 anonim ***** válasza:
16%

"miért lesz boldogabb attól, hogy van egy 2 milliárd FT-os karórája"

Nem boldogabb lesz ettől, hanem gazdagabb. Az óra az egyik legjobb befektetés, évi 30% körül hoz.

2023. aug. 26. 18:51
 19/21 anonim ***** válasza:

"miért lesz boldogabb attól, hogy van egy 2 milliárd FT-os karórája"

Na látod ez az az érzés, amit te sohasem fogsz megtudni.

(És sajnos én sem.)

2023. aug. 27. 06:06
 20/21 anonim ***** válasza:
65%

Én pl. szánom a szegényeket.

A pénzosztás értelmetlen, észt viszont nem lehet adni mindenkinek.

2023. aug. 27. 06:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!