Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A nagyon gazdagok miért nem...

A nagyon gazdagok miért nem szánják meg a nagyon szegényeket?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy valaki miért lesz boldogabb attól, hogy van egy 2 milliárd FT-os karórája, ahelyett, hogy abból építene a szegényeknek egy komplett lakóparkot. Tudom, hogy vannak emberek akiken az sem segítene, ha adna neki 100 milliót, mert ugyanúgy lezüllene, de azért akadnak kivételek.

Ha nekem ennyire sok pénzem volna tuti segítenék a szegényeken.

2023. aug. 26. 10:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Ezért nem Te vagy nagyon gazdag.
2023. aug. 26. 10:55
 2/21 anonim ***** válasza:
86%
Kezdjük ott, hogy a szegények nem amiatt szegények, mert a gazdagok nem adakoznak.
2023. aug. 26. 10:57
 3/21 A kérdező kommentje:
2-es én nem ezt állítottam, azt állítottam, hogy miért nem érdeke, hogy jobban éljenek.
2023. aug. 26. 10:58
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit adakoztál az afrikaiaknak? Miért nem érdeked hogy jobban éljenek?
2023. aug. 26. 11:04
 5/21 anonim ***** válasza:
37%

Mennél vagyonosabbá válik valaki, annál inkább hisz abban, hogy ő a saját szerencséjének kovács volt, amire mások is képesek.

Pl. ott van Mészáros Lőrinc, akit ugye lottó sorsoláson is kiválaszthattak volna, hogy legyen ő a nemzet vállalkozója, de ő szentül meg van győződve arról, hogy azért lett gazdag, mert okosabb, mint Mark Zuckerberg, s a saját tehetsége tette azzá aki. Így a szegények felé tett nagy adományoknak sincs értelme a számára, hiszen azokat bárki elérheti, aki lemásolja az ő receptjét.

2023. aug. 26. 11:04
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

Mert attól nem fognak jobban élni, hogy pénzt szórsz rájuk.

Megvan ugye a szocpol program? Semmi értelme nem volt.

Én borsodi vagyok, minden faluban van pár ilyen ház. Ez lesz az ingyen pénzből.

[link]

2023. aug. 26. 11:08
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

Így működik a kapitalizmus.

Ha a pénzt csak úgy adják, az történik, mint Afrikában. Az '50-es évek óta tartó segélyezési programok következtében ötszörösére nőtt a lakosság létszáma, így változatlanul nem képes eltartani magát a régió.

Csak egy olyan társadalomban lehetne időnként újraosztani a vagyont, ahol mindenki rendkívül fegyelmezett és értelemvezérelt. A legtöbb ember nagyon nem ilyen.

2023. aug. 26. 11:09
 8/21 A kérdező kommentje:
Afrikaiaknak akik a britek franciák, oroszok gyarmatai? :D
2023. aug. 26. 11:13
 9/21 anonim ***** válasza:
72%

Épp ez az, hogy amint függetlenedtek, elindultak lefelé a lejtőn.

Nézd meg Nigériát. Lagos a gyarmati korban:

https://www.youtube.com/watch?v=u5LhtZxo--w

És ma

https://www.youtube.com/watch?v=84Pl2-deVyM

[link]

2023. aug. 26. 11:21
 10/21 anonim ***** válasza:
83%
Amikor azt látom, hogy egy családot a putriból beköltöztetnek egy új lakásba és pár hónap alatt lelakják, akkor megértem, hogy sokan miért nem "szánják meg" a szegényeket.
2023. aug. 26. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!