Hogy ne agyaljak azon, hogy sosem fogok tudni lakást venni? Komolyan már egy garzon is jó lenne, csak hát Budapest, Győr környékén minden baromi drága.
Annyira elkeserítő... Jó, talán ha férjhez megyek és ketten együtt úgy esetleg összejöhet. De anélkül esélytelen, nagyon szomorú az egész helyzet jelenleg.
(Öröklés előbb - utóbb lesz de ilyen áron meg úgy vagyok,bár ne lenne soha sajátom inkább...)
Nettó 400 megvan a fizetésem szóval még kb ne panaszkodjak de a mai árak mellett még ez is semmi, lakásvásárláshoz meg pláne.
Nem kötelező olyan dolgokat ültetni amivel sok idő elmegy...
Nekem a 600 m2es telkem heti max 1 óra. És ebben már 2 kutya után össze szedem a kutya szart, betemetem a gödröket stb.
Az előző 1300 m2 volt, de azzal sem foglalkoztam heti 2 óránál többet. A telek több mint felét semmire sem használtam, így lett kissebb az új házé.
Sok fű, térkő, néhány fa.
20: Gazol, leszedi a gyümölcsöket, rendbeteszi a vadkárokat, stb.
Egy nap kb. 2 nm-t tud haladni.
Nem tudom, nem értem, mert sose volt kertem.
Amit mutattak itt, az a 2000 nm az egy gyönyörűen karbantartott park.
20: Egy másik ismerősömnek összevissza pár nm magaságyása van, azt hiszem, talán 11 nm, és azzal is elvan egész napokat... Annyi minden megterem, pár naponta el kell készíteni vagy 10 kg terményből ételt. Már 150 üveget eltett 2 hónap alatt. És akkor ez csak zöldség, nincs gyümölcs közte.
Azt tudom, trágyázni is kell például meg más módon is táplálja a talajt.
21+ hasonló lesz mint a linkelt parkosított udvar, ha megnőnek a dolgok. Csak itt szarul csinálták meg a szegélyezést az ágyásoknál. Fűnyíróval így nem lehet normálisan levágni mellette. Így kell a szegély vágó az meg tele szórja az ágyást fűvel.
Most vágtam le a füvet 1 db parlagfüvet találtam, így kb 2 másodperc volt kihúzni. Legelőször kb 8-10 óra ment el vele kb 3 részletben. A leghatásosabb módszer, gyökerestől kihúzod. Ezt csak egyszer kell jól megcsinálni, idén ez volt a 3. eddig!
El nem bírom képzelni hogy lehet csak 2 m2t kikazolni naponta... Komoly gondok vannak a hatásfokkal!
26: Nem tudom.:) Sose láttam kerteket felnőttként, de ilyen 1000, 2000, 3000 nm-ek nekem beláthatatlanul nagyok, el se látok olyan messzi.:) Úgyhogy én nem mernék venni, elképzelésem sincs, mit kellene vele csinálnom. És ahogy írod, először 8-10 óra ment el vele. Hát ez az! ELŐSZÖR az első pár év, amíg nem tudod, mit hogy kell. Aztán ott van a telekadó, építményadó, ami nagy telekre sokkal több, mint akicsire.
Szóval nekem fel nem merülne, hogy ez bármiben jobb lenne nekem, mint ugyanennyiért egy társasházi lakás, amit tudok, hogyan üzemel, és nem kell beletanulni.
Szóval nekem félelmetes egy családi ház nagy kerttel.
Nem lehet a 2-t egy napon említeni.
21: Még azt szeretném tőled, mint hozzáértőtől megkérdezni, ennél a győrszemerei háznál látható 4-5 méteres tujákat vagy nemtommi, amik ilyen szépen formára vannak nyírva, hogyan lehet karbantartani?
Hogyan lehet elérni a tetejét is a nyírásokhoz?
Nekem úgy tűnik, hetente-kéthetente nyírva van.
Mit kell venni a nyíráshoz, és ezek az eszközök mennyibe kerülnek, és mennyi idő a beszerzésük?
És mennyi idő belejönni ebbe?
És egy ekkora tuja megnyírása mennyi idő?
És ha egy betegség megtámadja őket, honnét kell szerezni doktort és mennyibe kerül?
És ha egy kártevő elszaporodik rajta?
Mit, hogyan kell csinálni?
Egy 2000 nm-es telken, ha csak körbe a kerítés mellett van, akkor is 150-250 db-ról beszélünk, és ez még csak a telek széle.
Én végignézni nem tudnék ennyit 1 teljes nap alatt, nemhogy gondozni minden kérdezett szempontból.
Én vagyok a 3500-as. Nem kötelező haszonnövényeket tartani. Az valóban sok munka ekkora területen, pláne ha kapálni kell. A mélymulcsot nem kell. Hetente végig sétálok és kihúzom azt a pár szál gazt belőle, ami kijött, ennyi. De a konyhakertnek is vannak fokozatai. Ha valaki nem akar foglalkozni vele, akkor nem kell 100 tő paradicsomot ültetni egy 4 fős családnak, elég csak 6-8, ami nyáron ellát terméssel és viszlát. Ha sok, akkor lehet adni családnak, szomszédnak, kollégának (mindig örülnek, ha jön valami lepattanó háztáji), vagy be lehet főzni, egyéni döntés, hogy akar-e valaki ezzel foglalkozni.
Parlagfű? Levan kaszálva a terület, nem szabad hagyni, hogy megnőjön és felmagozzon, ennyi. Nem is hallottam még olyat, hogy valaki keresi és kihúzgálja.
A linkelt 2000 nm-es területen ránézésre füvet kell nyírni. Néha meg kell metszeni a rózsákat, az örökzöldeket kicsit ráncbaszedni, formára nyírni és ennyi. A fűnyírás lehet a legtöbb idő, egy jó fűnyíróval tippre max 2-3 óra két hetente, ha nincsenek különösebb akadályok.
Nem való mindenkinek a családi ház, mi szeretjük, én pl. utáltam lakásban lakni. Mivel a telkünk fele kb. nem használt, nekünk felesleges a 3500 nm, de olyan opció nem volt, hogy ezt a házat szeretnénk és csak a telek felét (nem osztható), így ez van, ez sem vállalhatatlan. Ami fontos, hogy mindenki annyi munkát csinál magának ezzel, amennyit akar. Ha bevetném a jelenleg csak kaszált területet és kapálgatnom kéne, akkor én is inkább lakásba menekülnék... Szerencsére semmi sem kötelező.
21: A fűnyírástól csak hatványozodott a parlagfű, traktorral telibe lett gyomírtózva a telek. A parlagfű volt az első am vissza nőtt.
Pannonhalmi kistérségben lakom, itt nagyon sok településen pusztulnak a tuják valamilyen betegség miatt. Ezeken már többnyire csak az az ásó segít.
Ha nem karasz metszéssel foglalkozni, de szeretnél örökzöldeket, akkor olyat kell venni ami nem nő nagyra. Hasonlít a tujára messziről, de csak 2-3 méter magasra nő meg: [link]
Egy okos kertész megtalálja a neked való bokrokat, fákat, csak az igényeidet kell körbe írni neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!