Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fognak csökkeni a lakásárak...

Fognak csökkeni a lakásárak Budapesten?

Figyelt kérdés

Vagy csak emelkedni fog?

Budapesten

2023. aug. 18. 10:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10: Igazából az én tapasztalatom az volt, hogy 4 éve, amikor a csúcson voltak az eladások és a vevők sorban álltak, akkor egy-egy ingatlanra akár licitálni is kellett, tehát még eladáskor mehetetett fentebb az ár. Volt, hogy mire odaértünk, már elkelt, volt, hogy mondták, hogy ha nem kel el hó végéig, akkor +1M-val megemelik az árat... Ez Bp., lakások, kisebb házak, ikerházak voltak. Alkudni 1milliót sem lehetett, nem hogy 5-10%-ot.

Idei tapasztalat, Bp., családi vagy ikerház: A kiírt áron legalább 2-3 hónapig van kint egy-egy ház. A helyszínen mindig azt mondják, hogy alkuképes. Az alku mértéke Bp.-en, viszonylag jó állapotban lévő ingatlanra kb. 2-5%, de láttam 10%-is alkut is. Minél régebbóta árulják, szerintem annál inkább hajlandóak engedni az árakból.

De ami még fontos, ezek az árak a 4 évvel ezelőttihez képest jóval magasabb árak. Akkor egy bp-i ikerház fél olyan 45-55M volt, most ugyanez 80-90M körül van.

Ez szerintem most stagnálni fog még egy ideig, alkudni most lehet, de az, hogy lényegesen csökkenjenek az ingatlan árak, az nem nagyon képzelhető el.

A csökkenés egyébként kérdés - mihez képest csökken, mert ahogy látom, visszafelé nem megyünk, max. nem emelkedik az ár.

2023. aug. 20. 12:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Vannak cikkek 10 % koruli nominális csokkenesrol is majd linkelek ha hazáértem.
2023. aug. 20. 13:50
 13/16 anonim ***** válasza:

11: Ezek a százalékok, amiket leírtál, honnan származnak? A linkelt cikkben nincsenek.

Ezekről kérdem, hogy ezek hirdetési árak, amikről írtak, vagy eladási árak?

2023. aug. 21. 03:38
 14/16 anonim ***** válasza:
#13: leírta, hogy a saját becslése és szóbeszéd. Figyeli a piacot, mert évek óta vásárolni akar.
2023. aug. 21. 06:56
 15/16 anonim ***** válasza:

14: Nah kapsz pár linket ami szerint egyáltalán nem becslés.

Hanem nominális esés ez már, Forintban :)

-IDÉN MÁR CSÖKKENI KEZDTEK A FŐVÁROSI PANELLAKÁSOK ÁRAI

12-ből 8 kerületben már esnek [12 fővárosi lakótelepből 8 esetében csökkentek az átlagos négyzetméterárak a Duna House adatai szerint.]

PL:

-A legnagyobb áresést 2022 óta a Bécsi úti paneleknél mérték, itt 22 százalékkal csökkentek az árak

-A Vizafogón és a Fehérvári úti lakásoknál is 14-15 százalékkal ment lejjebb az átlagos árszint.

-A legdrágább lakótelep Gazdagrét, ahol 4 százalékkal estek az árak

Link: [link]

-De itt van még egy cikk:

Hivatalosan is csökkentek a lakásárak, de ez még nem a vége

A KSH friss adatai szerint a múlt év utolsó három hónapjában közel 3 százalékkal csökkent a használt lakások ára. Egyes elemzések az idén eddig további 3 százalékos áresést mutatnak.

A fővárosi agglomerációban például Diósdon, Tökölön vagy éppen Nagykovácsiban 6,5-9,6 százalékkal ment lejjebb az eladásra kínált családi házak átlagos négyzetméterára. A Balaton déli partján lévő Fonyódon 6 százalékkal, a nyugati határnál lévő Rajkán ugyancsak 6 százalékkal mérséklődtek az árak.

Link: [link]

2023. aug. 21. 16:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Nah tessék, linkeljek még 10et?
2023. aug. 21. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!