Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fognak csökkeni a lakásárak...

Fognak csökkeni a lakásárak Budapesten?

Figyelt kérdés

Vagy csak emelkedni fog?

Budapesten

2023. aug. 18. 10:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%

Itt 8 éve írják hogy csökkenni fognak...

3 éve mindenki lebaszott minket, hogy ne a csúcson vegyünk lakást, mert túlárazottak. Azóta 10 millióval többet ér...

Szerintem nem fognak csökkenni. Max stagnálni pár hónapig, aztán emelkedik. Lakni mindig kell valahol.

2023. aug. 18. 11:58
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem fognak csökkenni, jelentősen meg biztos, hogy nem!
2023. aug. 18. 12:01
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

Már csökkent.

Be vannak ragadva az eladó lakások, figyelem a piacot.

Legalábbis a belvárosban, paneleket nem tudom.

2023. aug. 18. 12:07
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Enyhén lejtőn vannak az árak de nagy esésre nem kell számítani.
2023. aug. 18. 13:18
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Reál vagy nominálértéken?

Bár igazából mindegy is. Max rövidebb idejű stagnálás lehet szerintem, minimális csökkenés csak ott, ahol kényszerű az eladás. Ahogy elindul lefelé az infláció, a kamatok is követni fogják és visszatérnek a vevők.

2023. aug. 18. 14:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy milyen állapotú, mekkora, milyen fűtése van és hol van. MI is a csúcson vettünk új építésűt 4 éve, konkrétan havonta mentek fel az árak milliókat. Most másfélszereséért adtuk el, akkor 50M volt, most 70-ért ment el egy hónap alatt. De ez új építésű, jó helyen van és nagyon kedvező a rezsi. A panelek is mennek, de azok mindig. De van, ami nem megy, nagyobb házak, korszerűtlen kivitelezésűek állnak most. Pl. Wekerle szerintem lentebb ment, de ott azért 100 éves, vises, rossz elosztású lakások vannak. Sokat nem fognak lejjebb menni.
2023. aug. 18. 20:22
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Az utóbbi 1 évben csökkentek.

Van, ahol 30%-ot is.

Nominálárról beszélünk.

2023. aug. 18. 20:49
 8/16 anonim ***** válasza:
75%

Már nem csak az van, hogy reál értéken csökken, mert 20 % az infla.

Már csökken FORINTBAN, nominálisan. Linkelek egy cikket:

Idén már csökkenni kezdtek a fővárosi panellakások árai

12 fővárosi lakótelepből 8 esetében csökkentek az átlagos négyzetméterárak a Duna House adatai szerint.

- A legnagyobb áresést 2022 óta a Bécsi úti paneleknél mérték, itt 22 százalékkal csökkentek az árak

- A Vizafogón és a Fehérvári úti lakásoknál is 14-15 százalékkal ment lejjebb az átlagos árszint.

Link: [link]

2023. aug. 19. 09:04
 9/16 anonim ***** válasza:
80%
Persze 4 kerületben nem csökkent. De azért, hogy 12-ből 8ban igen azért az már elég komoly. És ezekben itt jócskán látok 10-20 % csökkenéseket
2023. aug. 19. 09:05
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

8: Ez a hirdetési árakban is meglátszik? Vagy ez csak a vételárból készült statisztika?

Még nem böngésztem át.

2023. aug. 20. 02:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!