Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szuterén lakások vannak 15...

Szuterén lakások vannak 15 millió alatt a főváros központjában is, laknátok ilyenben?

Figyelt kérdés
2023. aug. 8. 14:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
47%

#10: ezek tulajdoni lapon nem lakások.

- nincs rá lakáshitel

- nem jelentkezhetsz be oda

- a levegőjük nem alkalmas lakhatásra (felgyűlt radon, magas CO2, kipufogógázok is megülnek bent)

2023. aug. 8. 23:53
 12/30 anonim ***** válasza:
88%

10: Kérd el a tul. lapot, nem lakás. Vagy csak kérdezd meg, egyéb helyiség lesz, esetleg műhely.

Legjobb esetben, mert amúgy pince vagy óvóhely, esetleg raktár.

Akinek van 15 M-ja, nem veszi meg.

Hitelt meg nem adnak rá.

Nem is ér annyit!

2023. aug. 9. 18:56
 13/30 A kérdező kommentje:
De miért baj ha pl óvóhely? Bejelenetkezni nem tudok max, de internetet pl bekötnek?
2023. aug. 9. 19:55
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is gondolkodtam ilyenen, mert budapesten a belvárosban egy lakás, még ha pince is, nagy lehetőség. Írtam én is kérdést ki róla. De annyi negatívumot írtak róla, hogy végleg elvetettem. Olyanok is írtak, akik ilyen lakásokban éltek évekig. Élni mondjuk szerintem se lehet jó ott, max csak aludni, ha este hazaérsz a munkából , és reggel meg elmész. Láttam nagyon klasszul berendezett élhetőnek tűnő szuterén lakásokat, de nem 15 millióért, hanem 25-30 millióért. 15-ért csak egy felújítandót kapsz, vagy ami csak egy sima pince, amit be kell építeni. Nekem olyan kellett volna, amiben lett volna egy kis festőműhelyem, és galériarészem, ahol a potenciális vevők könnyen be tudtak volna jönni az utcáról is. Nincs társasházi kapu, se emeletre mászkálás. Lemondtam erről, főleg mert nagyon egészségtelen, nincs elég fény, és az érzés is rossz sokak szerint, olyan mintha félig el lennél temetve.
2023. aug. 9. 21:37
 15/30 A kérdező kommentje:

Én egyedül csak a vízelöntéstől félek, csatornadugulás, csőtörés, mind oda ömlene be tönkretéve mindent.

A radon gáz, por, penész, lelki okok csak hosszútávon jönnek ki, míg a vízbetörés bármikor.

2023. aug. 9. 22:04
 16/30 anonim válasza:
87%

ha van 15m kezdésnek és van havi fix (legalább 300 nettó, 2-3 éves munkaviszony mellett) inkább külső kerület (délpest, Erzsébet, Csepel, Soroksár, Kispest) 25 milliós (kis 30-40m2es) lakásait kell megcélozni, hitelfelvétellel.

nem az osztatlan közös putrikra, hanem az öreg társasházakra, panelre gondolok (persze most drága a hitel, de ha jóra fordul a gazdaság, talán előbb is ki lehet fizetni a fennmaradó részt)

túlértékelt a belső pesti 6-7-8-9-13 kerület egy "forgatagos- maszlag) tele bérlőkkel, ukránoknak kiadott lakásokkal, arbnb-s utazókkal, nincs nyugi, utcák koszosak(kutyasz.r, köpet, csotány, kosz és beton, trolivezetékek, zöld növények csak mutatóba) a 100-150 éves házak penészesek, dohosak, sok a szociális lakó, használják a köz wc-ket, tiszta gettó - nekem - az ilyen óccsó-szuterén (valószínűleg mósókonyha, tároló, cseledlakásnak létesült egykor, sose lakhelynek tervezték)

2023. aug. 9. 22:19
 17/30 anonim ***** válasza:
50%

13: Olvasgasd az OTÉK-ot, abban vannak az építmények jellemzői.

Hőszigetelés, benapozottság, zaj- és rezgésvédelem... nem olyan szintű, mint a lakásnál. Pl. kéménye biztos nincs, és akkor gázzal sem tudod fűteni. A hőszigetelés hiánya miatt ezt még 3-mal is meg kell szorozni.

A levegőminőséget már mondták.

Ha utcai az ablak vagy a bejárat, kutyák, emberek levizelik, lekakilják, lehányják.

2023. aug. 9. 23:17
 18/30 A kérdező kommentje:
15 millió vidéki ház eladásából lenne, havi nettó 150 van meg, az is feketén. :-(
2023. aug. 10. 07:13
 19/30 anonim ***** válasza:
83%

Akkor még az ügyvédi költséggel is számolnod kell. kb. 200-250 környéke. Ha nincs legalább öt éve tulajdonodban az eladott ház, akkor van egy 15% SZJA. (sávosan csökken a adó az eladás után, attól függ hány éve a tulajdonod a ház, meg a szerzéskori érték és az eladás közt mennyi a különbözet)

Ha a vásárolt suterén nem lakásként nyilvántartott ingatlan, akkor 4% vagyonszerzési illeték, mert illeték beszámítás csak azonos lakóingatlanok esetében van. Ezekkel számoltál?

2023. aug. 10. 08:57
 20/30 anonim ***** válasza:
18: Jó, és mi ebben neked a pláne?
2023. aug. 12. 05:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!