Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan sikerült saját lakást...

Hogyan sikerült saját lakást vennetek?

Figyelt kérdés

Mennyi ideje voltatok együtt, hogyan tudtátok megvalósítani stb?

Mennyire tartottatok az egésztől?

2023. júl. 22. 23:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%
Meg a covid előtt tudtunk venni pont egy családi házat, jó sok hitellel. Jó áron volt így is. Átgondoltan vettük meg, de arra nem számítottunk, hogy utána két éven belül megharomszorozodik a bevételünk, igy egyaltalan nem okoz gondot fenntartani. Örülök, hogy jó időben sikerült hozzá jutnunk.
2023. júl. 23. 08:49
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Albérletben 5 évig gyűjtöttük önerőt aztán banki hitelt vettünk fel.

Elég lepukkant volt, vízvezetékeket leszámítva mindent mi újítottuk fel.

2023. júl. 23. 09:49
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Én tulajdonképpen egész életemben arra spóroltam, hogy majd egyszer tudjak magamnak ingatlant venni, de mellette persze picit éljek is. Tini korom óta biztosan ezért tettem el a szülinapi, karácsonyi, diákmunkás pénzek nagyrészét. Anyuék egyszer leültettek beszélgetni. Elmondták, hogy ők azzal tudnak segíteni, hogy eltartanak, ameddig el kell, segítik a tanulmányaimat, állnak mindent, de nem fognak tudni nagyobb összeggel segíteni az ingatlanvásárlásban. Ez ott csengett a fejemben mindig.

Amikor összejöttünk, a párom sokkal jobban keresett nálam, de ő meg sosem gondolt a jövőre. Folyt ki a pénz a kezéből.

1 közös év után álltunk úgy, hogy lehet érdemes lenne saját lakást nézni. A lakás tulaja, amit béreltünk, jelezte, hogy a gyerekének lassan szüksége lenne a lakásra, közben nagyot robbantak a bérleti díjak (kb. 7 éve), így bár merész lépésnek tartottuk és tele voltunk kételyekkel, elkezdtünk lakást nézni. Az elsőbe beleszerettünk, meg is vettük, mondván, hogy 50-50, ha elválnak útjaink sincs nagy gond, eladjuk és megy midenki a dolgára. Minimális önerővel vettük a lakásunkat úgy, hogy 1-2 hónapra tényleg egy fillér megtakarításunk nem maradt és további egy évig a fizetésünk 100%-a elment mindig valamire (bútor, redőny, akármi).

Azóta összeházasodtunk, született egy gyerekünk és családi házba költöztünk. Mai fejjel már nem hazárdíroznék így, pláne gyerekkel, de huszonévesen még belefért. :D

2023. júl. 23. 10:50
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
6.5 év durva spórolás + akkor még volt bankbetét, és lakástakarék. Így lett annyi önerőm hogy lakáshitel + némi szülői kölcsön elég volt az induláshoz
2023. júl. 23. 12:09
 15/30 anonim ***** válasza:

Egyetem után ~9 évig laktam mama hotelbe. Előszőr kicsit felújítottam a szülői házat, nyílászáró csere, villany újra kábelezés, háztartási gépek csere, ülőgarnitúra.

első 8 hónapban nagyon rosszul kerestem, mert csak betanított munkát találtam, a következő 2,5 évig egész jól ment, ekkor történek a felújítások, de csődbe ment a cég. Az utána következő 1,5 évben korrektül éltem, de nem tudtam megtakarítást összehozni, mert mindig elvitte valami.

A mostani helyem végre bevált, egyből elkezdtem házra gyűjteni 3,5 évvel később már épült is a ház, már 9 hónapja bent lakok.

A szülői segítség a telek és a mama hotel volt.

úgy vágtam bele, hogy tudtam nem elég rá a pénzem, de jól tudtam kalkulálni a fix fizetésemmel így idén belül teljesen elkészül, a hátsó kerítéssel együtt. Jövőre még nem tudom mire gyűjtsek :)) Sajnos kezdődő porckorong sérvvel fizikai munkát nem igen szabad végeznem, így mindenért fizetnem kell. pl: elgereblyéztem az udvart a gépes után, és 4 hónapja szenvedek miatta :(

2023. júl. 23. 12:22
 16/30 anonim ***** válasza:
75%

15+

az kimaradt, hogy a 3,5 éves gyűjtési idő alatt 1 főállásom mellet 2 évig 2 mellék állásom is volt egyszerre.

2023. júl. 23. 12:26
 17/30 anonim ***** válasza:
50%

Inkább az érdekelne hogy ki volt az, aki most az utóbbi 1-1,5 évben vett lakás, az árrobbanás után.

Na hol vannak azok?

Itt mindenki az árrobbanás előtt vett…

2023. júl. 23. 13:02
 18/30 anonim ***** válasza:
88%

Sok szerencsével.

Lassan 2 éve, hogy vettem egy panellakást 20 millióért. Akkoriban a hasonló teljesen felújítandók 22-25 körül mentek. Ami már lakhatóan felújított azok 25-30 között. Nekem a nagy része önerő volt, hitelem is vicces 50 ezer havonta. Cserébe azóta 2 éve minden pénzem elviszi a felújítás.

Viszont ha most kéne vennem akkor ugyanennyi hitelre 85 ezres törlesztőm lenne, a lakások meg 30-35 millió között vannak. Nem tudnám most megvenni.

2023. júl. 23. 15:34
 19/30 anonim ***** válasza:
62%

#17: én most is vettem, az előzőt nem adtam el.

Miután a hitelem nevetségesen elinflálódott, már nem volt teher fizetni, mellette simán tudtam félrerakni. Utóbbi 4 évben a pénzem nagy része állampapírban volt, meg némi tőzsde és crypto.

A mostani hitelemre azt sejtem ugxanígy el fog inflálódni, és oár év múlva már nem lesz tétel törleszteni

2023. júl. 23. 16:19
 20/30 anonim válasza:
100%
nekem is vicc 35 ezer ft 6 évre a törlesztőm. Ez viszont zöldhitel. Éppencsak fel tudtam venni. 2,5% fix.
2023. júl. 23. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!