Hogyan sikerült saját lakást vennetek?
Mennyi ideje voltatok együtt, hogyan tudtátok megvalósítani stb?
Mennyire tartottatok az egésztől?
Azért a válaszok száma csodás tükörképet tart atársadom mostani problémájáról:
Senki sem tud már egy lakást megvenni….
Volt a férjemnek egy lepukkant, lakhatatlan háza, amit deviza hitelből vett meg egy csomó terve. Gondoltam, jó móka lesz felépíteni és fizetni vele a hitelt.😃
Utána került közös névre, amikor már fizettem bele annyit, hogy igazságos legyen a kérésem. Mindenki azt mondta, hogy egy barom vagyok, hogy csak úgy tolom a pénzt bele, majd jól át fog verni, neki meg azt, hogy nehogy az enyém legyen a fele, mert ki fogom semmizni. Igazából egyikünknek sem volt annyi pénze, hogy egyedül megcsináljuk, még ha akartuk volna sem. A hitelt sikerült végtörleszteni, a házikó is kész lett.
Örökölnek vagy dolgoznak az emberek vakulásig, hogy legyen valamilyük. Vagy nyakig merülnek az adósságba. Más lehetőség nincs.
7-es vagyunk, amúgy az itteni szomszédainknak és a saját lakással rendelkező barátainknak mindnek úgy sikerült, hogy vagy a szülőktől kaptak lakást (ezeket jellemzően a válság alatt vették anno potom pénzért) vagy nagyobb összeget kaptak, vagy ők kapták meg a meghalt nagyszülők lakását.
Olyat, aki szimplán dolgozott és magától vett volna házat, olyat magunkon kívül igazàból nem ismerek, bár nyilván van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!